Руло Стефани: рецепта с подбрани кето продукти
Днес приготвяме една класическа рецепта, но с някои кето изменения – руло Стефани. Рецептата е много лесна, подходяща дори за начинаещи готвачи. Основното в нея са каймата, яйцата и киселите краставички. Нека да видим какво ще ни бъде необходимо за приготвянето на кето руло Стефани.
Рецепта за руло Стефани
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
60 минути | 4 | 13 г нетни въглехидрати 1008,5 калории 97,9 г протеин 60,25 г мазнини |
Необходими продукти:
- 1 кг смесена кайма (телешка и свинска)
- 4 бр яйца
- 3 стръка зелен лук
- 4 кисели краставички (~140 г)
- 300 г чедър
- 100 маслини, без костилки
- 1 връзка магданоз (~70 г)
- 1 ч. л. чубрица
- 1 ч. л. риган
- 30 г бадемово брашно
- 100 мл домашен кетчуп
- Сол и черен пипер на вкус
Изпълнение на рецептата:
- Първо подготвяме продуктите – сваряваме 3 от 4-те яйца. Нарязваме на ситно зеления лук, магданоза и маслините.
- В голяма купа слагаме каймата, чукваме останалото яйце, добавяме лука, магданоза, маслините, подправките и бадемовото брашно. Разбъркваме много старателно сместа, за да се разпределят всички съставки равномерно. Оставяме настрана.
- Нарязваме сварените яйца на четвъртинки и киселите краставички на лентички. Разстиламе сместа с каймата върху чиста кърпа, дебелината на „блата“ да бъде около 1 см. В средната, широка част на правоъгълника от кайма нареждаме един ред яйца, до него – ред кисели краставички. След това, с помощта на кърпата, ги захлупваме с двете страни и оформяме рулото. Притискаме рулото в двата края, за да не изтече плънката при печене.
- Поставяме хартия за печене в тавата, преместваме рулото от кърпата в него и печем на 175°C за около 40 минути.
- След това го изваждаме и с помощта на готварска четка намазваме рулото с кетчуп. Готвим още 5-10 минути. Когато се оформи коричка, е готово.
- Изваждаме и, докато е още топло, поръсваме с настърган чедър. Изчакваме да се разтопи и разрязваме на порции за сервиране.
По желание – можете да наредите яйцата цели, както е в класическата рецепта, и от двете им страни да сложите киселите краставички. И в двата случая вкусът ще е чудесен.
Ако желаете да приготвите и салата към менюто, вижте нашите предложения за свежи кето салати в кулинарната секция.
Бадемовото брашно има високо съдържание на растителни протеини. Те са необходими на организма и полезни за мускулите и формирането на тъканите, за здравето на кожата и костите. Освен това, бадемовото брашно е с ниско съдържание на мазнини.
Повече за това защо да използвате бадемово брашно и какви са предимствата му пред останалите – вижте в статията 7 причини да използваме бадемово брашно.
Още от здравословната ни кухня
Ако тази рецепта за кето вариант на руло Стефани ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит и слънчево лято!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Да си направим гювечета с кайма е едно от най-неангажиращите кулинарни предложения. Лесно можем
Апетитно вкусни, ароматни и сочни зелеви сарми - така можем да опишем традиционното ястие,