Руло Стефани: рецепта с подбрани кето продукти

Обновена: 22.08.2024|
Кето руло Стефани.

Днес приготвяме една класическа рецепта, но с някои кето изменения – руло Стефани.  Рецептата е много лесна, подходяща дори за начинаещи готвачи. Основното в нея са каймата, яйцата и киселите краставички. Нека да видим какво ще ни бъде необходимо за приготвянето на кето руло Стефани.

 

Рецепта за руло Стефани

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
60 минути 4 13 г нетни въглехидрати
1008,5 калории
97,9 г протеин
60,25 г мазнини

 

Необходими продукти:

  • 1 кг смесена кайма (телешка и свинска)
  • 4 бр яйца
  • 3 стръка зелен лук
  • 4 кисели краставички (~140 г)
  • 300 г чедър
  • 100 маслини, без костилки
  • 1 връзка магданоз (~70 г)
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 ч. л. риган
  • 30 г бадемово брашно
  • 100 мл домашен кетчуп
  • Сол и черен пипер на вкус

 

Изпълнение на рецептата:

  1. Първо подготвяме продуктите – сваряваме 3 от 4-те яйца. Нарязваме на ситно зеления лук, магданоза и маслините.
  2. В голяма купа слагаме каймата, чукваме останалото яйце, добавяме лука, магданоза, маслините, подправките и бадемовото брашно. Разбъркваме много старателно сместа, за да се разпределят всички съставки равномерно. Оставяме настрана.
  3. Нарязваме сварените яйца на четвъртинки и киселите краставички на лентички. Разстиламе сместа с каймата върху чиста кърпа, дебелината на „блата“ да бъде около 1 см. В средната, широка част на правоъгълника от кайма нареждаме един ред яйца, до него – ред кисели краставички. След това, с помощта на кърпата, ги захлупваме с двете страни и оформяме рулото. Притискаме рулото в двата края, за да не изтече плънката при печене.
  4. Поставяме хартия за печене в тавата, преместваме рулото от кърпата в него и печем на 175°C за около 40 минути.
  5. След това го изваждаме и с помощта на готварска четка намазваме рулото с кетчуп. Готвим още 5-10 минути. Когато се оформи коричка, е готово.
  6. Изваждаме и, докато е още топло, поръсваме с настърган чедър. Изчакваме да се разтопи и разрязваме на порции за сервиране.

По желание – можете да наредите яйцата цели, както е в класическата рецепта, и от двете им страни да сложите киселите краставички. И в двата случая вкусът ще е чудесен.

Ако желаете да приготвите и салата към менюто, вижте нашите предложения за свежи кето салати в кулинарната секция.

Бадемовото брашно има високо съдържание на растителни протеини. Те са необходими на организма и полезни за мускулите и формирането на тъканите, за здравето на кожата и костите. Освен това, бадемовото брашно е с ниско съдържание на мазнини.

Повече за това защо да използвате бадемово брашно и какви са предимствата му пред останалите – вижте в статията 7 причини да използваме бадемово брашно.

 

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пай. Руло Стефани.

А ако ви се хапва нещо сладко или се чудите какъв десерт да сервирате след основното – тази рецепта за кето кокосов пай е чудесното решение.

 

Ако тази рецепта за кето вариант на руло Стефани ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит и слънчево лято!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар