Рецепта за неустоимо вкусни кокосови бисквитки

Обновена: 29.02.2024|
Неустоимо вкусни кокосови сладки, направени само от здравословни съставки.

Кето кокосови бисквитки можем да направим за по-малко от половин час. Те ще ни осигурят здравословни мазнини и са приемливи в кето храненето! Тези кокосови бисквитки звучат прекалено добре, за да са истина.

Този десерт е страхотен здравословен заместител на традиционната захарна бисквитка, тъй като е направена без един ключов компонент – именно захарта. Кокосовите сладки са не само с ниско съдържание на калории и въглехидрати, но и са перфектният десерт за из път.

 

И така, какво има в тези кокосови бисквитки, което ги прави перфектното кето изкушение?

Съставките в тези кокосови бисквитки включват лесни продукти, които ще открием в хладилника – яйца, кокосово масло, Стевиола (подсладител с ниско съдържание на въглехидрати), кокосово брашно и щипка ванилов аромат. Една бисквитка има средно по-малко от един грам чисти въглехидрати и по-малко от 2 г протеин.

Да, прочетохте правилно – не повече от един грам чисти въглехидрати на бисквитка!

keto 02
keto 01
keto 02
keto 01

Ако не разполагате с кокосово брашно под ръка, можете да използвате бадемово брашно. Това важи и за заместителя на захарта Стевиола – можете да използвате и течна Стевиола с ванилия.

Вашите кокосови бисквитки не трябва да бъдат лечение срещу стреса и калорийна бомба с високо съдържание на въглехидрати, което може да ви извади от кетоза. Напротив! Със здравословните мазнини и липсата на въглехидрати в тези сладки кокосови бисквитки ще похапнете нещо сладко и вкусно, но ще сте сигурни, че ще останете в кетоза.

Време за приготвяне: 30 минути

Порции: 6

Хранителна стойност в порция: 3 г въглехидрати

Нужните съставки за 12 кокосови бисквитки:

 

 

Да пристъпим към приготвянето

 

Кокосови продукти на дъска - кокосово масло, кокосови стърготини, кокосово брашно и кокосови орехи. Подходящи за кокосови бисквитки.

 

Загряваме фурната до 175 градуса.

В голяма купа разбиваме с миксер яйцата, кокосовото масло и екстракта от ванилия до пяна. Добавяме Стевиолата и разбъркваме. Прибавяме останалата част от сухите съставки и смесваме добре до образуване на тесто.

Ако сместа не е достатъчно гъста, добавете още 1 с.л. кокосово брашно.

Обмазваме хартията за печене с малко кокосово масло и слагаме в тавата. Оформяме 12 кръгли бисквитки и ги поставяме на разстояние една от друга в тавата. Изпичаме за 10 минути.

Оставяме кокосовите бисквитки да изстинат преди консумация.

Можем да съхраняваме готовите кокосови бисквитки в херметически затворена кутийка при стайна температура или в хладилник (до 7 дни).

 

 

 

Любимият кокос и в кокосови бисквитки

 

Кокосов орех, разчупен на няколко парчета, в ръцете на жена. Рецепта за кокосови бисквитки.

 

Печенето с кокосово брашно може да бъде предизвикателство! Но си заслужава, защото предлага текстура, която е малко по-мека и по-плътна от традиционното брашно, а ароматът е страхотен. Освен това добавя нотка на естествена сладост на печените изделия, без да има натрапчив вкус на кокос, което го прави чудесна възможност за печене, дори ако не искате да направите десерт с аромат на кокос.

Кокосовото брашно е чудесна възможност за всеки, който е алергичен към бадеми или тези, които търсят храна без глутен.

 

Кокосовото масло

В зависимост от климата и температурата кокосовото масло може да бъде гладко, течно, твърдо или дори ронливо. Ако искаме маслото да бъде меко, можем да го поставим в топла (не гореща) фурна за няколко минути. Изваждаме го след пет минути – фурната няма да е достигнала още до 175 градуса, но маслото ще е станало меко. Или можем да го втечним, като го сложим на водна баня на умерена температура.

 

Вашето мнение е полезно за екипа на Фор Лайф и другите наши читатели. Ако правите тези кокосови бисквитки, не забравяйте да оставите коментар и да споделите дали са ви харесали.

Ако рецептата ви е харесала и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня!

Приятен апетит от екипа на Фор Лайф!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Лиляна Узунова

Блог

Рецепти

Свързани публикации

14 Коментара

  1. Таню 27.03.2020 at 17:10 - Отговор

    Здравейте,пише съпруг на “Котка “режим покрай съпругата ми.
    И аз съм подложен на “котката” вече трета седмица.
    Направихме бисквитките преди малко и мога да кажа само едно – Стойте си в къщи за да си ги приготвяте :))
    Поздравления
    Таню

  2. Ружа Стоянова 08.02.2020 at 20:37 - Отговор

    Чудесни са! Наистина солта се усеща, но втория път я намалих на половина и станаха добре.

  3. Поли 03.01.2020 at 6:17 - Отговор

    Може ли да използвам краве масло,вместо кокосово?

    • Верджиния 27.05.2020 at 17:22 - Отговор

      Разбира се, ние използваме кокосово, тъй като е студенопресовано и съдържа много полезни хранителни вещества. Можете да използвате мазнина по избор. :)

  4. Йорданка Леонова 22.12.2019 at 16:36 - Отговор

    Страхотни са, много ми харесаха!

  5. Петя 14.12.2019 at 20:31 - Отговор

    Страхотни са, но наистина солта е много и станаха солено-сладки. Другият път по-малко.

  6. Дориана Чукова 14.10.2019 at 20:00 - Отговор

    5 с. л. – Стевиола на прах, на какво количество течна Стевиола са равни?

  7. Жана Василева 06.10.2019 at 20:03 - Отговор

    Здравейте! И аз днес ги изпекох, но за мен солта е много и станаха по скоро солени отколкото сладки.

  8. Ани Канева 28.09.2019 at 12:45 - Отговор

    Току-що ги изпекох…и не изчаках изстиването. Страхотни са и на вид, и на аромат, и на вкус!

  9. Петя Николова 21.08.2019 at 20:23 - Отговор

    Здравейте и от мен. Днес си ги направих тези сладки бисквити , разкошни са. Благодаря за рецептата.

  10. Иванка Русинова 21.08.2019 at 13:40 - Отговор

    Попълвам Кето менюто си. От скоро съм в групата за здравословно отслабване на Атанас Узунов. Сладкото ми липсва!

Оставете коментар

Обновена: 29 февруари 2024 в 10:38 | Публикувана: 16 август 2019 в 10:14 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти