Мус с бял шоколад без захар

Обновена: 28.11.2024|
Мус с бял шоколад без захар.

Вкусен мус с бял шоколад без захар е здравословен десерт, идеален за хора, следващи кето режим. Той е приготвен с нисковъглехидратни съставки, като кокосова сметана и еритритол, които заменят традиционната захар и млечна сметана, без да правят компромис с вкуса.

Този мус с бял шоколад предлага кремообразна текстура и сладък вкус, което го прави чудесна алтернатива за хора, които искат да се насладят на нещо сладко, но същевременно да запазят диетата си.

 

Рецепта за мус с бял шоколад без захар

 

Време за приготвяне Порции Хранителна информация в 1 порция
25 минути 4 308.7 калории
3.7 г нетни въглехидрати
5.2 г протеин
140 г мазнини

 

Пригответе бърз десерт без захар за по малко от 30 минути.

Необходими продукти:

  • 150 г кокосова сметана
  • 100 г кето течен шоколад с макадамия
  • 7 г какаово масло
  • 120 г крема сирене
  • 40 г еритритол
  • ½ ч. л. ванилов екстракт, без захар

 

Начин на приготвяне:

  • Извадете крема сиренето на стайна температура, както и течния шоколад.
  • Разбийте добре кокосовата сметана в купа и оставете настрана.
  • В друга купа разбийте крема сиренето с подсладителя и ваниловия екстракт.
  • Добавете белия шоколад и разбийте до гладкост.
  • Комбинирайте кокосовата сметана и сместа от крема сирене, и разбъркайте добре.
  • Разпределете готовия мус с бял шоколад в 4 малки чашки или купички.
  • Оставете го в хладилник за 10 минути и хапвайте.

 

Може да добавите парченце лимон и малко мента за още по-голяма свежест и украса. Още изпитани рецепти, подходящи за нисковъглехидратно хранене, може да откриете между страниците на книгите ни „Кето Фантазии 1 и 2 “.

 

Видове мус

Мусът е лек, ефирен десерт с кремообразна, кадифена текстура, създаден чрез разбиване на съставките, за да се включи въздух, придавайки му пухкава консистенция. Името му произлиза от френската дума за „пяна“, улавяща характерната му лекота.

Обикновено приготвен с бита сметана, яйца или и двете, мусът може да варира по вкус от наситен шоколад до освежаващи плодове и дори солени опции като сирене или зеленчуци. Неговата гъвкавост и деликатна текстура го правят любим избор за десерт по целия свят.

1. Шоколадов мус

 

Мус с млечен шоколад.

 

Един от най-популярните видове е шоколадовият мус, често смятан за класически. Тази нежна версия съчетава разтопен шоколад с бита сметана или яйчен белтък, създавайки пищен, гладък десерт. Разнообразието от шоколад е богато, с интензивен вкус, който се харесва на любителите на шоколада и може да се адаптира, за да включва допълнителни вкусове като кафе, портокал или ликьори. Може да приготвим мус с бял шоколад, млечен, черен с ядки или други подходящи добавки.

2. Вегански мусове

Нарастващата тенденция са веганските мусове, които заменят млечните продукти и яйцата с алтернативи на растителна основа. Съставки като аквафаба (течността от консервиран нахут), кокосов крем или копринено тофу се използват за постигане на подобна лека текстура. Веган шоколадовите или плодовите мусове се превърнаха в популярен избор за тези, които следват растителна диета или търсят десерти без млечни продукти.

3. Плодови мусове

 

Мус с бял шоколад и плодове.

 

Плодовите мусове предлагат по-лека, по-остра алтернатива, обикновено приготвена с плодови пюрета като ягоди, малини или манго. Тези мусове имат освежаваща сладост, което ги прави отличен избор през по-топлите сезони. Те често разчитат на желатин за втвърдяване, тъй като плодовите пюрета не предлагат естествената гъстота, която прави шоколадът. Със своите живи цветове плодовите мусове са визуално привлекателни и могат да бъдат наслоени с други аромати за красиво представяне.

4. Солени мусове

Солените мусове също са често срещани в гурме готвенето, често се правят със съставки като сирене, морски дарове или зеленчуци. Мусовете от козе сирене или пушена сьомга са популярни предястия, които използват същата ефирна, разбита текстура, но в пикантен формат. Тези видове мус придават изтънченост на ястията и често се сервират с бисквити, хляб или пресни зеленчуци.

Във всичките си вариации мусът е универсално ястие, което може да се адаптира към различни вкусове и поводи, от луксозни десерти до изискани предястия.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Чай от смокинови листа

 

Ако идеята ни за мус с бял шоколад ви е харесала, може да разгледате още изкушаващи рецепти за десерти и солени ястия в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Може да комбинирате вкусния мус с бял шоколад с чай от смокинови листа. Освен рецептата, в статията, посветена на смокиновите листа, ще откриете интересна информация за позитивите на листата на смокините.

За още интересни и разнообразни идеи и комбинации, може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме нисковъглехидратни ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, за още по-голямо улеснение.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

f624b8278ab099367517070468e42a1b?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар