Магнезиево олио и вендузи за премахване на целулит

Обновена: 01.01.2024|
Премахване на целулит с магнезиево олио и вендузи.

Знаете ли, че има начин за премахване на целулит и същевременно запълване на дефицита на магнезий – чрез магнезиево олио и вендузи за целулит? Вендузи за целулит, познати и като чашки, се използват широко не само в домашното самолечение, но и в медицината. Те помагат успешно в премахването на целулит и възстановяват кръвообращението в засегнатите зони. Комбинацията с магнезиево олио ще допринесе за един още по-добър резултат върху здравето на кожата и дефицита на магнезий в организма.

 

Да започнем с това: Какво представляват вендузите и вендузният масаж?

Вендузите са специфични стъклени или силиконови чашки, които чрез вакуум се прилепят за кожата и с определени движения, общо казано, раздвижват кръвта. Още в Древен Китай били използвани бамбукови вендузи за медицински цели. В средата на 19 в. руският лекар Николай Пирогов за първи път използва стъклени вендузи при лечение на настинки, инфекциозни и автоимунни заболявания. За целта могат да се използват и буркани с по-голям обем – 0.5, 0.7 или 1 л.

Вендузният масаж е захващане на част от кожата във вендузата чрез създаване на вакуум. Предварително е добре в кожата да е втрито масло – добър избор е магнезиево олио, може да се използва и вазелин, растително олио или вид масажно масло. След това вендузата се движи по повърхността на кожата. Кожата не трябва да се „вмъква“ във вендузата на повече от 1.5 см., за да може да се движи по-лесно. Както и не бива да се нарушава херметичността й. Ако използвате буркан за целта, не го дръжте откъм дъното, а с пръсти отстрани.

 

Премахване на целулит с вендузи в домашни условия

 

Билки, които използваме против целулит. Жена, готова за процедури с жилки. Премахване на целулит и вендузи за целулит.

 

Курсът на третиране на проблемните зони се определя индивидуално. Обикновено той включва от минимум 4-5 до максимум 10-12 процедури с вендузи за целулит, всяка от които трае от 5-10 до 15-20 минути. Зависи от големината и усложнението на третираната област. От нея зависи и колко вендузи ще използвате. Най-често 3 до 5 вендузи са достатъчни, рядко са необходими повече от 7. Процедурите се правят през ден-два, не по-често. Масажът се придружава с усещане за умерена болка, парене и зачервяване. Възможно е кожата в третираната област да е леко подпухнала след това.

Премахване на целулит с вендузи е признат в цял свят за един от най-ефективните методи. Вакуумът, който се създава в наложените върху кожата вендузи за целулит, разрушава патологичните мастни капсули и образувания.

Когато се прилага вендузен масаж за премахване на целулит, е важно позицията на тялото да е такава, че всички мускули да са отпуснати. Преди това можете да си вземете горещ душ или вана, както и да използвате скраб за тяло, за да почистите и затоплите кожата. Нанасяте с масажни движения магнезиево олио върху третираните зони – най-често бедрата и ханша (също зоната на паласките). Така ще отпуснете още повече мускулите и ще хидратирате кожата. Поставяте вендузите и започвате да ги приплъзвате в напречни или кръгови движения. Вакуумът успешно премахва ефекта на портокаловата кожа.

 

С какво е полезен масажът с вендузи за целулит?

Третирането на кожата и премахване на целулит с вендузи помага за:

 • Тонизирането на мускулите.
 • Създава лек лифтинг, възстановявайки еластичността на кожата.
 • Спомага и за разсейването на белезите.
 • Подобрява и укрепва „контура“ на тялото (моделирането), също и за изглаждане на бръчките.
 • С вендузен масаж се подобрява тенът, като могат да се коригират и локални недостатъци в овала на лицето и при двойна брадичка.
 • Подобрява кръвообращението и подпомага пречистването от токсини.
 • Предотвратява натрупването и задържането на течности.

Вендузи можете да си набавите от аптеките – има различни варианти: от материалите до големината и начина на употреба, в зависимост от зоната, върху която желаете да ги използвате. Можете да изберете най-удобните за вас според зоната на третиране, която сте избрали, както и да опитате домашния вариант със стъклени буркани.

Такъв тип вакуумен масаж понякога се използва и за отслабване. За тази цел, ако сте решили да се отървете от мазнините на корема, процедурата е същата, като движите вендузата с кръгови движения. В някои случаи се наблюдава намаляване на размера и стягане на коремната област. За да отчетете резултата, премерете талията си преди и след процедурите, за да разберете дали при вас има ефект.

Вендузен масаж може да се прилага и на крайниците – по задната повърхност на прасеца, бедрата, предрамието, рамото. Избягвайте чувствителни зони като слабините, горната вътрешна част на бедрата и задколянната ямка.

 

Защо да комбинираме вендузи за целулит с магнезиево олио?

Магнезият регулира кръвното налягане и влияе благотворно на нивата на инсулина. Ускорява метаболизма – факт, изключително значим за хората, при които здравословното хранене е трудно постижима задача. Ускорява и изхвърлянето на токсините от тялото.

Ако пък сте прекалили с тренировките, магнезият помага да се отпуснете след прекомерното натоварване. Вероятно ще се изненадате, но магнезиевото олио не е по същество “олио” във връзка със степента си на масленост. Продуктът носи името си от предназначението за нанасяне върху кожата под формата на спрей. Тази негова удобна форма помага на полезните съставки да проникнат бързо до тъканите, на които да окаже най-голям ефект: мускулите.

За премахване на целулит с вендузи е важно кожата да е масажирана и хидратирана преди това, а магнезиевото олио ще отпусне мускулите и ще допринесе за терапията. Магнезият подхранва кожата и я прави по-гладка. Освен, че ще се справите с проблема с неприятните белези, ще набавите на организма си и необходимото количество магнезий, който е жизненоважен минерал за правилното му функциониране.

 

Противопоказания за прилагане на вендузен масажаж

Не е препоръчително да се прави вендузен масаж при следните състояния:

 • Пигменти или родилни петна в зоната на предполагаемото въздействие.
 • Остри възпалителни кожни заболявания.
 • Имплантиран байпас.
 • Хипертонична болест.
 • Ревматизъм в активна форма, белодробен абсцес.
 • Тромбофлебит, съдова тромбоза.
 • Разширени вени.
 • Инфекциозни болести.

Ако някое от гореизброените състояния е присъщо за вас, избягвайте самостоятелното премахване на целулит и се доверете на професионалист.

 

Домашно лечение за премахване на целулит

Неведнъж сме говорили за премахване на целулит и видовете такъв. Чрез хранене, спортуване и дори с помощта на билките. Днес ви разкрихме още една чудесна комбинация, с която можете да третирате подкожната мастна тъкан и циркулаторните проблеми – магнезиево олио и вендузи за целулит.

Може би чувате за вендузи за първи път, но в световен план приложението им е голямо, дори някои известни актриси прилагат този метод, известен на английски като „cupping therapy” – терапия с чашки. Бъдете внимателни и се информирайте подробно преди пристъпване към домашно третиране с вендузи за целулит. Правете процедурите внимателно и постепенно, за да постигнете максимален ефект.

Категории: Kрасота и грижа за тялото, Витамини и минерали|Публикувана: 11.05.2020|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

52047b23e36039b7b5be40f564aea09b?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 1 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 11 май 2020 в 13:58 | Категория: Kрасота и грижа за тялото, Витамини и минерали