Торта с ягоди – 2 кето рецепти
Обожаваме аромата на пресни горски плодове, а приготвянето на торта с ягоди, малини или боровинки, отива в съвсем друго измерение. Божествен вкус, кремообразна текстура, сочни блатове, нежно и топящо се в устата парче торта. Изкушаващо и задоволително апетита ни сладко изкушение.
Ето нашите 2 кето предложения за торта с ягоди – едната с пандишпанови блатове и крем с маскарпоне, а другата с шоколадови блатове и ванилов крем.
Кето торта с ягоди
Кой може да устои на тази нисковъглехидратна торта с ягоди? Пандишпанови блатове, покрити с пухкав сметанов крем с аромат на ванилия. Не звучи ли много апетитно?
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
2 ч. и 30 минути | 12 | 5,9 г нетни въглехидрати, 31,7 г мазнини, 7,7 г протеини и 347 калории |
Необходими продукти:
- 120 мл неподсладено бадемово мляко
- 80 г краве масло Гхи, разтопено
- Кората на ½ лимон
- 4 големи яйца на стайна температура
- 1-2 ч. л. екстракт от ванилия
- 200 г бадемово брашно
- 40 г кокосово брашно
- 135 г стевиола на прах
- 1 ч. л. сода за хляб
- 2 ч. л. лимонов сок
- Щипка морска сол
За крема:
- 360 мл готварска сметана
- 120 г маскарпоне или крема сирене
- 40 г стевиола на прах
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
- Кората на ½ лимон
- 450 г пресни ягоди, нарязани наполовина
Начин на приготвяне:
Блата:
- Загрейте фурната до 140 градуса с вентилатор или на 160 градуса конвенционално.
- Изсипете в тенджера бадемовото мляко и го сложете на котлона да се затопли.
- След това го изсипете в купа, сложете кравето масло и оставете да се разтопи.
- Добавете лимоновата кора, яйцата и екстракта от ванилия и разбийте, докато се смесят всички съставки.
- В друга купа изсипете бадемовото и кокосовото брашно, стевиолата на прах, содата за хляб, лимоновия сок и солта. Разбъркайте всички съставки с телена бъркалка.
- Бавно изсипете мокрите съставки в купата със сухите и с помощта на миксер разбъркайте сместа.
- Изсипете образувалото се тесто във форма за торта, чието дъно сте покрили с пергаментова хартия.
- Изпечете в загрятата фурна за около 50-60 минути или докато блата придобие златистокафява коричка.
- Ако не сте сигурни дали е изпечен блатът, забодете клечка за зъби в средата му. Ако излезе чиста, това означава, че е готов.
- Извадете формата от фурната и сложете да се охлади върху решетка, докато достигне стайна температура.
- След като се охлади, прокарайте нож по краищата, за да освободите блата от формата за торта.
- Внимателно извадете и поставете блата върху решетка за охлаждане.
Крема:
- Пригответе крема като смесите в купа сметаната, маскарпонето (или крема сиренето), стевиолата на прах, екстракта от ванилия и настърганата кора от лимон.
- С телена бъркалка или с миксер разбийте сместа, докато се образуват твърди върхове.
- С помощта на остър нож внимателно разрежете блата за торта през средата, така че да се получат две равни половини.
- Разпределете с шпатула половината от крема върху единия блат.
- Подредете отгоре с нарязани пресни ягоди.
- Намажете тънък слой от крема върху обратната страна на втория блат. След това го поставете върху ягодите, така че крема да слепне към тях.
- Намажете блата отгоре с останалата глазура и декорирайте с пресни ягоди.
- Сложете тортата в хладилник за поне 30 минути, преди да я нарежите.
- Поднесете нисковъглехидратната торта с ягоди за вашия специален повод.
- Може да я покриете и съхраните в хладилник до 5 дни.
Съвети
- Заменете сметаната и маскарпонето с кокосов крем, за да приготвите кето торта с ягоди без млечни продукти.
- Ако желаете, може да замените бадемовото брашно с около 70-80 грама кокосово брашно. В такъв случай трябва да добавите и още две яйца към рецептата за блата.
Шоколадова кето торта с ягоди
Най-вкусната кето шоколадова торта с ягоди, която може да си приготвите за вашия празник. Има невероятен вкус, а ароматът й е божествен.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
50 минути | 16 | 8 г въглехидрати, 37 г мазнини, 5 г протеини и 364 калории |
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
- 145 г бадемово брашно
- 190 г стевиола на прах
- 40 г неподсладено какао на прах
- 1 ч. л. бакпулвер
- 120 мл кокосово масло, разтопено
За масления крем с ягоди:
- 430 г краве масло Гхи, меко
- 450 г стевиола на прах (или по ваш вкус)
- 1 ч. л. екстракт от ванилия или от ягода
- 2 с. л. домашно кето сладко от ягоди
- 400 г пресни ягоди, нарязани на ситно + 8 цели за гарниране
Начин на приготвяне:
Шоколадовия блат:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Пригответе 3 форми за торта, като покриете дъното им с пергаментова хартия.
- Чукнете яйцата в купа и ги разбийте с миксер на висока скорост за 4 до 6 минути, докато станат пукави, обемисти и бледи на цвят.
- Добавете екстракта от ванилия и разбийте отново за 30 секунди.
- В отделна купа смесете бадемовото брашно, стевиолата на прах, бакпулвера и какаото на прах.
- Изсипете сухите съставки в купата с яйцата на няколко пъти, като разбивате през това време.
- Добавете кокосовото масло последно и много внимателно го разбъркайте в тестото за около 30 секунди.
- Разпределете тестото равномерно в трите подготвени тави.
- Изпечете в загрятата фурна за 17-20 минути.
- Извадете блатовете и ги поставете върху решетка, за да се охладят.
- След около 15 минути прокайте нож по краищата на формата за торта, за да освободите блата.
- Внимателно обърнете блата, отстранете пергаментовата хартия и оставете да се охлади напълно. Блатовете за тортата ще бъдат крехки, затова внимавайте.
Масления крем с ягоди:
- Поставете кравето масло Гхи в купа и го разбийте с миксер на висока скорост за 4-5 минути, докато стане пухкаво и почти бяло на цвят.
- Добавете стевиолата на прах и разбийте на ниска скорост за около 1 минути.
- След това увеличете скоростта и продължете да разбърквате за още 2-3 минути, докато маслото стане леко и пухкаво.
- Добавете екстракта от ванилия и домашното кето сладко от ягоди и разбийте за 30 секунди или докато се смесят съставките.
- Прехвърлете крема в пош.
Сглобяване на кето шоколадовата торта с ягоди:
- Поставете тортата върху удобна поставка. С шпатула разнесете равномерно масления крем върху първия блат.
- С помощта на пош, пълен с крем, направете бариерен пръстен по ръба на блата, след което изсипете нарязани на кубчета ягоди. Бариерата ще помогне за задържането на ягодите вътре при разрязване.
- Поставете малко крем върху ягодите и сложете втория блат отгоре.
- Повторете процеса за втория и последния блат отгоре.
- Намажете с шпатула цялата торта равномерно с масления крем. Поставете я в хладилник да стегне за поне 10 минути, след което намажете отново цялата торта с крема.
- Декорирайте кето шоколадовата торта с ягоди и поднесете на празничната трапеза.
- Съхранете тортата в хладилник до 3 дни.
Още от здравословната ни кухня
Пригответе си и нисковъглехидратна шоколадова сурова торта с пресни горски плодове.
Ако са ви харесали нашите рецепти за кето торта с ягоди, можете да разгледате още много интересни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Този копринен, кремообразен кето чийзкейк без печене с ягоди има нотка на лимон и е перфектният десерт без
Слагайте престилката, защото днес ще приготвим най-вкусните кето гофрети с горски плодове, които някога сте опитвали. И то
Едни от любимите ни български десерти са тези с цедено кисело мляко – особено през лятото, когато посягаме