Кето сандвич с риба тон
Кето сандвич с риба тон е чудесна идея за бърз обяд. Той предлага разнообразна и питателна опция за хранене.
Кето сандвич с риба тон събира вкусния воден обитател с майонеза, целина, пресен лук и подправки, осигурявайки възхитителна комбинация от вкусове и текстури.
Независимо дали кето сандвич с риба тон се сглобява с препечен хляб или крекери, този бърз обяд с риба тон си остава вечен любимец в целия свят.
Рецепта за кето сандвич с риба тон
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
1 час за изпичане на хляба 10 минути за сандвича | 2 | 4,4 г нетни въглехидрати 757,9 калории |
Сандвичите са обичана класика. Сега обаче ви предлагаме един лесен и бърз начин за приготвяне на кето сандвич с риба тон. Също така, освен като плънка, рецептата за сместа по-долу може да се консумира и като салата.
Необходими продукти:
- 150 г риба тон, сготвена, накъсана
- 250 г смес за кето хляб Forlife (ще ни бъдат необходими 4 филийки)
- 150 г кето майонеза
- 100 г целина, стъбло
- 20 г пресен лук, пера
- 50 г кисели краставички, без захар
- 2 листа айсберг
- 1 с. л. сок от лимон
- 1 ч. л. чесън на прах
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Пригответе кето хляба, както е показано на опаковката.
- Измийте зеленчуците.
- Нарежете киселите краставички праз лука и целината на дребно.
- Смесете зеленчуците с рибата, майонезата и подправките в купа.
- Отрежете четири филийки кето хляб.
- Сложете 1-2 лъжици от сместа върху 1 филия, 1 лист айсберг, след което я захлупете с друга.
- Повторете стъпка 6 с другите 2 филии.
За по-малко от 20 минути имаме готов кето сандвич с риба тон.
Допълнителни съвети:
- Може да замените айсберга с обикновена маруля или друг вид зеленолистен зеленчук, като спанак или рукула.
- Може сами да си приготвите домашна кето майонеза лесно и бързо.
- Може да препечете филийките кето хляб или да си приготвите домашни кето крекери, с които да направите “хапки“ сандвичета.
Малко повече за рибата тон
Една от причините за консумация на кето сандвич с риба тон са именно веществата, които съдържа рибата тон.
Тези необикновени животни са неразделна част от диетата на милиони хора и са едни от рибите с най-голяма търговска стойност.
Рибите тон съставляват рода Thunnus и биват няколко вида. Сродни са на скумриите и се класифицират заедно с тях в семейство Scombridae, разред Perciformes.
Те са удължени, имат закръглено тяло, някои много голямо, което се стеснява към тънка основа на опашката, която може да бъде раздвоена или с форма на полумесец.
На цвят водните обитатели обикновено са тъмни отгоре и сребристи отдолу. Често са с преливащ блясък.
Любопитни характеристики на риба тон
Имат забележим кил от двете страни на основата на опашката, редица малки перки зад гръбните и аналните перки и корсет от уголемени люспи в областта на раменете.
Кил представлява странично разположен върху опашното стъбло израстък, който дава стабилност и поддържа опашната перка.
Килът помага на рибата тон да бъде една от бързоплуващите риби – често определяна като “ферарито“ на океана.
Друга забележителна характеристика е добре развита мрежа от кръвоносни съдове под кожата, която действа като устройство за регулиране на температурата, свързано с дългосрочно, бавно плуване.
Поради тази съдова система туните са уникални сред рибите по способността си да поддържат температурата на телата си над тази на околната вода.
Често между 5 и 12°C над температурата на околната вода. Някои мускули може дори да са с до 21°C по-високи от тази на заобикалящата ги среда.
Още от здравословната ни кухня
Като става дума за сандвичи, просто няма как да не предложим лесна рецепта за домашна лютеница без захар.
Все пак, филия с лютеница и сирене е любимото хапване на много деца и възрастни.
Това че е без захар дава възможност да се хапва от хора, които са на различни нисковъглехидратни режими или със здравословни състояния, които не позволяват консумацията на захар.
Ако рецептата за кето сандвич с риба тон ви е харесала, може да разгледате още наши предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашите кулинарни книги „Кето фантазии“ 1 и 2.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще може заедно и с другите участници да обменяме идеи за различни кулинарни товрения.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Супа със зарган – вкусно и бързо ястие, с любима риба по нашето черноморие.
https://www.youtube.com/watch?v=D38Piv8Jp9c Има дни, в които имаме нужда от нещо малко и вкусно
Кюфтенца от риба тон - защото неведнъж сме писали колко са полезни и важни