Кето сандвич с риба тон

Кето сандвич с риба тон е чудесна идея за бърз обяд. Той предлага разнообразна и питателна опция за хранене.
Кето сандвич с риба тон събира вкусния воден обитател с майонеза, целина, пресен лук и подправки, осигурявайки възхитителна комбинация от вкусове и текстури.
Независимо дали кето сандвич с риба тон се сглобява с препечен хляб или крекери, този бърз обяд с риба тон си остава вечен любимец в целия свят.
Рецепта за кето сандвич с риба тон
| Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
|---|---|---|
| 1 час за изпичане на хляба 10 минути за сандвича |
2 | 4,4 г нетни въглехидрати 757,9 калории |
Сандвичите са обичана класика. Сега обаче ви предлагаме един лесен и бърз начин за приготвяне на кето сандвич с риба тон. Също така, освен като плънка, рецептата за сместа по-долу може да се консумира и като салата.
Необходими продукти:
- 150 г риба тон, сготвена, накъсана
- 250 г смес за кето хляб Forlife (ще ни бъдат необходими 4 филийки)
- 150 г кето майонеза
- 100 г целина, стъбло
- 20 г пресен лук, пера
- 50 г кисели краставички, без захар
- 2 листа айсберг
- 1 с. л. сок от лимон
- 1 ч. л. чесън на прах
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Пригответе кето хляба, както е показано на опаковката.
- Измийте зеленчуците.
- Нарежете киселите краставички праз лука и целината на дребно.
- Смесете зеленчуците с рибата, майонезата и подправките в купа.
- Отрежете четири филийки кето хляб.
- Сложете 1-2 лъжици от сместа върху 1 филия, 1 лист айсберг, след което я захлупете с друга.
- Повторете стъпка 6 с другите 2 филии.
За по-малко от 20 минути имаме готов кето сандвич с риба тон.
Допълнителни съвети:
- Може да замените айсберга с обикновена маруля или друг вид зеленолистен зеленчук, като спанак или рукула.
- Може сами да си приготвите домашна кето майонеза лесно и бързо.
- Може да препечете филийките кето хляб или да си приготвите домашни кето крекери, с които да направите “хапки“ сандвичета.
Малко повече за рибата тон

Една от причините за консумация на кето сандвич с риба тон са именно веществата, които съдържа рибата тон.
Тези необикновени животни са неразделна част от диетата на милиони хора и са едни от рибите с най-голяма търговска стойност.
Рибите тон съставляват рода Thunnus и биват няколко вида. Сродни са на скумриите и се класифицират заедно с тях в семейство Scombridae, разред Perciformes.
Те са удължени, имат закръглено тяло, някои много голямо, което се стеснява към тънка основа на опашката, която може да бъде раздвоена или с форма на полумесец.
На цвят водните обитатели обикновено са тъмни отгоре и сребристи отдолу. Често са с преливащ блясък.
Любопитни характеристики на риба тон

Имат забележим кил от двете страни на основата на опашката, редица малки перки зад гръбните и аналните перки и корсет от уголемени люспи в областта на раменете.
Кил представлява странично разположен върху опашното стъбло израстък, който дава стабилност и поддържа опашната перка.
Килът помага на рибата тон да бъде една от бързоплуващите риби – често определяна като “ферарито“ на океана.
Друга забележителна характеристика е добре развита мрежа от кръвоносни съдове под кожата, която действа като устройство за регулиране на температурата, свързано с дългосрочно, бавно плуване.
Поради тази съдова система туните са уникални сред рибите по способността си да поддържат температурата на телата си над тази на околната вода.
Често между 5 и 12°C над температурата на околната вода. Някои мускули може дори да са с до 21°C по-високи от тази на заобикалящата ги среда.
Още от здравословната ни кухня

Като става дума за сандвичи, просто няма как да не опитаме и в комбинация с лютеница без захар.
Все пак, филия с лютеница и сирене е любимото хапване на много деца и възрастни.
Това че е без захар дава възможност да се хапва от хора, които са на различни нисковъглехидратни режими или със здравословни състояния, които не позволяват консумацията на захар.
Ако рецептата за кето сандвич с риба тон ви е харесала, може да разгледате още наши предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашите кулинарни книги „Кето фантазии“ 1 и 2.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще може заедно и с другите участници да обменяме идеи за различни кулинарни товрения.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Супа със зарган – вкусно и бързо ястие, с любима риба по нашето черноморие.
Има дни, в които имаме нужда от нещо малко и вкусно – като запечени кюфтенца с риба
Кюфтенца от риба тон – защото неведнъж сме писали колко са полезни и важни за организма морските продукти.







