Кето сандвич с домашен пастет

Основните съставки на нашия сандвич с домашен пастет са, както името му предполага, хляб и пастет. И двете ще си приготвим у дома, за да сме сигурни в произхода и състава им. Така те са възможно най-чисти и пълноценни.
Рецепта за кето сандвич с домашен пастет
За приготвянето на този кето сандвич се нуждаем от готов кето хляб ForLife. Пригответе го според указанията на опаковката и след 70 минути ще имате апетитен и ароматен резултат във фурната.
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
15 минути (70 минути за изпичане на хляба) | 1 | 645 калории 8 г нетни въглехидрати 36 г белтъчини 52 г мазнини |
Необходими продукти:
- 2 филийки кето хляб ForLife
- 100 г пилешки дробчета
- 2 с. л. краве масло Гхи (~30 г)
- 1/2 ч. л. черен пипер
- 1/2 ч. л. чесън на прах
- 30 мл течна сметана
- 1 ч. л. сусам
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте маслото в подходящ тиган или друг съд.
- Към него прибавете нарязаните пилешки дробчета и сухите подправки.
- Бъркайте непрекъснато за 7-8 минути, за да се сготвят добре дробчетата.
- Добавете сметаната и разбъркайте добре.
- След 2-3 минути свалете от котлона.
- С помощта на блендер или пасатор блендирайте пастета до фина консистенция.
- Ако пастетът ви се стори по-течен, охладете го за кратко в хладилник или фризер, за да стегне маслото.
- Намажете филийките с равни количества домашен пастет и поръсете със сусам. Може да украсите с краставица, домат или друг хрупкав зеленчук.
Съвет: Пастетът може да се приготви и в по-голямо количество и да се съхранява в хладилника. Така може по-често да си правим бърз сандвич с домашен пастет, който е вкусен и полезен.
Разгледайте и други вкусни предложения в нашите кулинарни книги „Кето фантазии“ 1 и 2.
Хранителни стойности за сандвич с домашен пастет
Хапването на бърз сандвич с домашен пастет може да е чудесна закуска, допълнение към обяда и вечерята или удобен начин да потиснем следобедния глад. Той ще зареди тялото ни с енергия, тъй като в него се съдържат ценни хранителни вещества от семената в хляба и питателните дробчета.
В 1 порция сандвич с домашен пастет се съдържат:
- >500% витамин А
- >500% витамин Б12
- 187% витамин Б2
- 146% витамин Б9 (фолат)
- 137% витамин Б5
- 154% селен
- 40% омега-3 мастни киселини
- 39% фибри
*Процентите са калкулирани според препоръчителната дневна доза.
Други ценни хранителни вещества, които се съдържат в нашия сандвич с домашен пастет, са фосфор, цинк, желязо, мед, витамин Б6, витамин Б3, витамин Б1, витамин Ц.
Хапвайки такъв сандвич от време на време, ще може да си набавяме важни витамини и минерали, които ежедневно губим.
Други вариации на домашния пастет
Домашният пастет е лесен и удобен начин да хапваме пилешки дроб – изключително полезна и питателна храна, която често пренебрегваме и доста хора обикновено избягват. С него може да се приготвят много вкусни ястия, но това може да не е достатъчно за някои хора да започнат да хапват по-често дроб. Под формата на пастет обаче той става много вкусен, а самият пастет пък е нещо, което в България често се хапва на филийка откакто сме деца.
Пастетът всъщност може да се превърне в центъра на едно предястие и да бъде интересна разядка , тъй като към него може да добавим различни съставки, които да повишат неговия статут на трапезата ни. Може да опитате също:
- Други видове птичи дроб. Патешкият или гъши дроб ще разнообрази вкуса на обикновения пастет и ще впечатли всички гости.
- Запечатване с масло. За съхраняване на пастета ефектно и вкусно се получава, ако се запечата с масло. Изсипете пастета в малки купички, като го изравните за добър външен вид. Изсипете по тънък слой течно масло и след това го сложете в хладилника, за да се втвърди. Може да украсите с клонка розмарин, дафинов лист или да подправите с едра сол.
- Вкарване на зелени подправки. Когато загреете маслото, може да сложите клонка розмарин, дафинов лист, скилидка чесън или едър босилек. Те ще пуснат своя вкус и аромат и може да ги извадим, преди да блендираме пастета.
- Поднасяне с гризини. Освен кето хляб може да изберем брускети или подходящи нисковъглехидратни гризини, с които да поднесем зашеметяващия пастет и да създадем ново предястие в своя дом.
Домашен пастет може да приготвим за бърз сандвич, но и за изискана вечеря – зависи само от съставките и начина на поднасяне. Резултатите и в двата случая са вкусни и впечатляващи.
Още от нашата здравословна кухня
За любителите на сандвичите като този вкусен сандвич с домашен пастет ние имаме страхотни предложения, които съчетават нисковъглехидратния режим на хранене с бързи и лесни вкусотии. Опитайте също:
- Кето сандвич с авокадо и прясно сирене
- Сандвич с гуакамоле и поширано яйце
- Сандвич с маслинова паста и фета сирене
За всички любители на нисковъглехидратната кухня споделяме интересни рецепти в нашата кето кухня във Фейсбук. Освен това ви каним да се присъедините и към Вайбър групата ни, в която ежеседмично публикуваме меню за 7 дни заедно със списък за пазаруване.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Брускетите са едно чудесно, просто предястие, което в същото време е много елегантно. Италианският шедьовър се приготвя лесно
Подготвили сме ви една нестандартна рецепта за кето сандвич с авокадо, която включва още гъби, сусам и щипка любов.
Интересни нисковъглехидратни кето тапас, с които да посрещнем гости, да придружим чашата с вино или просто да разнообразим трапезата.