Кето сандвич с домашен пастет

Обновена: 04.09.2025|
4 мин. четене
сандвич с домашен пастет

Основните съставки на нашия сандвич с домашен пастет са, както името му предполага, хляб и пастет. И двете ще си приготвим у дома, за да сме сигурни в произхода и състава им. Така те са възможно най-чисти и пълноценни.

 

Рецепта за кето сандвич с домашен пастет

За приготвянето на този кето сандвич се нуждаем от готов кето хляб ForLife. Пригответе го според указанията на опаковката и след 70 минути ще имате апетитен и ароматен резултат във фурната.

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
15 минути (70 минути за изпичане на хляба) 1 645 калории
8 г нетни въглехидрати
36 г белтъчини
52 г мазнини

 

Необходими продукти:

  • 2 филийки кето хляб ForLife
  • 100 г пилешки дробчета
  • 2 с. л. краве масло Гхи (~30 г)
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1/2 ч. л. чесън на прах
  • 30 мл течна сметана
  • 1 ч. л. сусам
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте маслото в подходящ тиган или друг съд.
  2. Към него прибавете нарязаните пилешки дробчета и сухите подправки.
  3. Бъркайте непрекъснато за 7-8 минути, за да се сготвят добре дробчетата.
  4. Добавете сметаната и разбъркайте добре.
  5. След 2-3 минути свалете от котлона.
  6. С помощта на блендер или пасатор блендирайте пастета до фина консистенция.
  7. Ако пастетът ви се стори по-течен, охладете го за кратко в хладилник или фризер, за да стегне маслото.
  8. Намажете филийките с равни количества домашен пастет и поръсете със сусам. Може да украсите с краставица, домат или друг хрупкав зеленчук.

 

Съвет: Пастетът може да се приготви и в по-голямо количество и да се съхранява в хладилника. Така може по-често да си правим бърз сандвич с домашен пастет, който е вкусен и полезен.

Разгледайте и други вкусни предложения в нашите кулинарни книги „Кето фантазии“ 1 и 2.

 

Хранителни стойности за сандвич с домашен пастет

 

сандвич с домашен пастет

 

Хапването на бърз сандвич с домашен пастет може да е чудесна закуска, допълнение към обяда и вечерята или удобен начин да потиснем следобедния глад. Той ще зареди тялото ни с енергия, тъй като в него се съдържат ценни хранителни вещества от семената в хляба и питателните дробчета.

В 1 порция сандвич с домашен пастет се съдържат:

  • >500% витамин А
  • >500% витамин Б12
  • 187% витамин Б2
  • 146% витамин Б9 (фолат)
  • 137% витамин Б5
  • 154% селен
  • 40% омега-3 мастни киселини
  • 39% фибри

 

*Процентите са калкулирани според препоръчителната дневна доза.

Други ценни хранителни вещества, които се съдържат в нашия сандвич с домашен пастет, са фосфор, цинк, желязо, мед, витамин Б6, витамин Б3, витамин Б1, витамин Ц.

Хапвайки такъв сандвич от време на време, ще може да си набавяме важни витамини и минерали, които ежедневно губим.

 

Други вариации на домашния пастет

 

сандвич с домашен пастет

 

Домашният пастет е лесен и удобен начин да хапваме пилешки дроб – изключително полезна и питателна храна, която често пренебрегваме и доста хора обикновено избягват. С него може да се приготвят много вкусни ястия, но това може да не е достатъчно за някои хора да започнат да хапват по-често дроб. Под формата на пастет обаче той става много вкусен, а самият пастет пък е нещо, което в България често се хапва на филийка откакто сме деца.

Пастетът всъщност може да се превърне в центъра на едно предястие и да бъде интересна разядка , тъй като към него може да добавим различни съставки, които да повишат неговия статут на трапезата ни. Може да опитате също:

  • Други видове птичи дроб. Патешкият или гъши дроб ще разнообрази вкуса на обикновения пастет и ще впечатли всички гости.
  • Запечатване с масло. За съхраняване на пастета ефектно и вкусно се получава, ако се запечата с масло. Изсипете пастета в малки купички, като го изравните за добър външен вид. Изсипете по тънък слой течно масло и след това го сложете в хладилника, за да се втвърди. Може да украсите с клонка розмарин, дафинов лист или да подправите с едра сол.
  • Вкарване на зелени подправки. Когато загреете маслото, може да сложите клонка розмарин, дафинов лист, скилидка чесън или едър босилек. Те ще пуснат своя вкус и аромат и може да ги извадим, преди да блендираме пастета.
  • Поднасяне с гризини. Освен кето хляб може да изберем брускети или подходящи нисковъглехидратни гризини, с които да поднесем зашеметяващия пастет и да създадем ново предястие в своя дом.

 

Домашен пастет може да приготвим за бърз сандвич, но и за изискана вечеря – зависи само от съставките и начина на поднасяне. Резултатите и в двата случая са вкусни и впечатляващи.

 

Още от нашата здравословна кухня

 

сандвич с авокадо

 

За любителите на сандвичите като този вкусен сандвич с домашен пастет ние имаме страхотни предложения, които съчетават нисковъглехидратния режим на хранене с бързи и лесни вкусотии. Опитайте също:

 

За всички любители на нисковъглехидратната кухня споделяме интересни рецепти в нашата кето кухня във Фейсбук. Освен това ви каним да се присъедините и към Вайбър групата ни, в която ежеседмично публикуваме меню за 7 дни заедно със списък за пазаруване.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

Популярни продукти

4ff7ca7b8808dd2224958fe9d5bf28afa487e2dd07448e195917dd02b9eb797f?s=96&d=mm&r=g

Радина Питтас завършва бакалавърска програма "Българска филология" и магистър "Семиотика, език и реклама". Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар