Приготвили сме ви четири рецепти за нисковъглехидратни предястия, с които да посрещнете неочаквани гости или да заситите глада си по всяко време. Те са много вкусни, ароматни и възбуждащи апетита.

Когато ви се хапва нещо вкусно, засищащо и бързо за приготвяне, направете си някое от нашите неустоимо вкусни кето предястия. Лесни са за съхранение и могат да се похапват дори на работното място.

 

Кето предястия – Карфиолен мак енд чийз

Представяме ви бърза и лесна за приготвяне рецепта за хрупкав карфиол, изпечен на фурна и овкусен с разтопено сирене чедър. Богат вкус, неустоимо апетитен аромат и невероятно сочна текстура. Карфиоленият мак енд чийз достойно намира своето място като едно от най-вкусните кето предястия.

Време за приготвяне: 25 минути

Порции: 4 броя

Хранителна стойност за 1 порция: 7 г въглехидрати, 23 г мазнини, 11 г протеин и 294 калории.

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 3 с. л. краве масло Гхи
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 100 г настъргано сирене чедър
  • 60 мл готварска сметана
  • 60 мл бадемово мляко

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 230 градуса. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене.
  2. В голяма купа сложете карфиола, нарязан предварително на цветчета. Изсипете в купата 2 с. л. разтопено краве масло Гхи. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и изсипете в тавичката.
  3. Изпечете овкусените карфиолени цветчета в загрятата фурна за около 10-15 минути или до хрупкава и нежна текстура.
  4. Изсипете в купа настърганото сирене чедър заедно с готварската сметана, бадемовото мляко и останалата 1 с. л. краве масло Гхи. Сложете купата в микровълнова фурна и затоплете, докато се разтопят напълно всички съставки.
  5. Разбъркайте сместа и изсипете върху запечените карфиолени цветчета.
  6. Поднесете вкусното кето предястие от карфиол като гарнирате с настъргано сирене чедър, преди да сервирате.

 

Кето предястия – Хрупкави аспержи с моцарела

Едно от най-вкусните кето предястия е това от аспержи, овкусени с чесново масло и запечени до хрупкавост. За да доставите пълно удоволствие на вкусовите си рецептори, поръсете с настъргана моцарела върху зеленчука и запечете, докато се разтопи сиренето.

Време за приготвяне: 20 минути

Порции: 4-6

Хранителна стойност за 1 порция: 6 г въглехидрати, 18 г мазнини, 10 г протеин и 226 калории.

Необходими продукти:

  • краве масло Гхи за намазване на тавичката
  • 500 г аспержи
  • 3 с. л. зехтин екстра върджин
  • 1 с. л. чесън на прах
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 280 г настъргано жълто сирене моцарела

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 220 градуса. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене и я намазнете с краве масло Гхи.
  2. Премахнете жилавите краища на аспержите и ги подредете в тавичката.
  3. В малка купа смесете зехтина екстра върджин, чесъна на прах, солта и черния пипер. Разбъркайте сместа и овкусете с нея аспержите.
  4. Изпечете овкусените зеленчуци в предварително загрятата фурна за около 10-15 минути или докато станат леко меки и хрупкави.
  5. Извадете от фурната и поръсете с настърганото сирене моцарела. Върнете обратно в печката и запечете за още 4-5 минути или докато сиренето се разтопи и стане леко златисто.
  6. Подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо.
  7. Поднесете топло хрупкавото кето предястие от аспержи с моцарела.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Кето предястия – Ароматни гъби в кремообразен сос

 

Предястия. Гъби.

 

Гъбите са чудесен избор за експериментиране на най-разнообразни рецепти за кето предястия. Ние приготвихме гъбите в кремообразен сос с аромат на масло и чесън,  и с парченца хрупкав бекон – перфектната комбинация от вкусове, възбуждащи апетита.

Време за приготвяне: 20 минути

Порции: 6

Хранителна стойност за 1 порция: 4 г въглехидрати, 21 г мазнини, 5 г протеин и 223 калории.

Необходими продукти:

  • 4 парчета бекон
  • 3 с. л. краве масло Гхи
  • 1 с. л. зехтин екстра върджин
  • 450 г малки гъби печурки, измити и добре подсушени
  • ½ ч. л. чили на прах
  • ½ ч. л. червен пипер
  • 1-2 с. л. чесън на прах
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 60 мл. пилешки бульон
  • 60 мл. готварска сметана
  • Наситнен пресен магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте тиган на средно висока температура и запържете нарязания на кубчета бекон до хрупкавост. След това го прехвърлете в чиния и оставете настрана.
  2. Добавете кравето масло Гхи и зехтина екстра върджин в същия тиган. След като се разтопят, намалете температурата на котлона.
  3. Сложете гъбите и ги запържете в мазнината. Подправете с чили на прах, червен пипер, чесън на прах, сол и черен пипер на вкус.
  4. Продължете да готвите за 5-7 минути или докато гъбите не омекнат и придобият приятен кафяв цвят.
  5. След това изсипете пилешкия бульон, разбъркайте и добавете готварската сметана.
  6. Разбърквайте в продължение на 3-4 минути или докато сосът започне да се сгъстява.
  7. Свалете тигана от котлона, добавете хрупкавия бекон и гарнирайте с пресен магданоз.
  8. Поднесете ароматните гъби в кремообразен сос като неустоимо вкусно кето предястие.

 

Кето мини хлебчета от тиквички с пармезан

Тиквичките са много подходящи за приготвяне на кето предястия. Представяме ви рецепта за хрупкави кето хлебчета от настъргани тиквички с моцарела и ароматни подправки.

Пармезанът допълва еуфорията, която изпитваме при отхапването на първата хапка. Тъй като той е толкова вкусен, мек и нежен, когато се разтопи след изпичане.

Време за приготвяне: 30 минути

Порции: 6

Хранителна стойност за 1 порция: 3 г въглехидрати, 9 г мазнини, 10 г протеин и 134 калории.

Необходими продукти:

  • 2 големи тиквички
  • 60 г настъргано сирене моцарела
  • 40 г ситно настърган пармезан
  • 1 голямо яйце
  • ½ ч. л. сол
  • ½ ч. л. чесън на прах
  • 1 ч. л. италианска подправка

За италианската подправка:

  • 1 с. л. босилек
  • 1 с. л. риган
  • 1 с. л. розмарин
  • 1 с. л. майорана
  • 1 с. л. кориандър
  • 1 с. л. мащерка
  • 1 с. л. чубрица
  • 1 с. л. червен пипер на люспи

*Всички подправки са сушени, а не пресни.

Начин на приготвяне:

  1. Пригответе си италианската подправка като смесите всички съставки, след което ги смелете.
  2. Загрейте фурната до 220 градуса. Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
  3. Настържете тиквичките на едро ренде. След това ги поставете върху кухненски кърпи и изстискайте излишната вода от тях.
  4. В голяма купа смесете настърганите тиквички, моцарела и пармезан.
  5. Добавете яйцето и подправете със сол, чесън на прах и италианската подправка. Разбъркайте, за да се смесят добре всички съставки.
  6. Прехвърлете овкусените тиквички в подготвената тавичка и ги разпределете равномерно.
  7. Изпечете за около 15 минути в загрятата фурна.
  8. След това извадете тавичката, поръсете с настъргана моцарела и продължете да печете за още 5 минути или докато сиренето се разтопи.
  9. Извадете готовото кето предястие, оставете да се охлади за няколко минути и го нарежете на малки хапки.
  10. Сервирайте с млечен сос по желание.

Пригответе празнична трапеза за вашите гости с едно или няколко от нашите предложения за предястия. Гарантираме ви, че не само ще ги впечатлите, но и ще попитат за рецептата.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Предястия. Кето понички.

Ако ви се хапва нещо сладко, но и нисковъглехидратно, предлагаме ви да си приготвите кето понички с шоколад.

 

Ако тези рецепти за нисковъглехидратни предястия са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!