Нисковъглехидратни предястия за гости
Приготвили сме ви четири рецепти за нисковъглехидратни предястия, с които да посрещнете неочаквани гости или да заситите глада си по всяко време. Те са много вкусни, ароматни и възбуждащи апетита.
Когато ви се хапва нещо вкусно, засищащо и бързо за приготвяне, направете си някое от нашите неустоимо вкусни кето предястия. Лесни са за съхранение и могат да се похапват дори на работното място.
Кето предястия – Хрупкави аспержи с моцарела
Едно от най-вкусните кето предястия е това от аспержи, овкусени с чесново масло и запечени до хрупкавост. За да доставите пълно удоволствие на вкусовите си рецептори, поръсете с настъргана моцарела върху зеленчука и запечете, докато се разтопи сиренето.
Време за приготвяне: | Порции: | Хранителна стойност за 1 порция: |
---|---|---|
20 минути | 4-6 | 6 г нетни въглехидрати, 18 г мазнини, 10 г протеин и 226 калории |
Необходими продукти:
- краве масло Гхи за намазване на тавичката
- 500 г аспержи
- 3 с. л. зехтин екстра върджин
- 1 с. л. чесън на прах
- Сол и черен пипер на вкус
- 280 г сирене моцарела, настъргано (зряло)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене и я намазнете с краве масло Гхи.
- Премахнете жилавите краища на аспержите и ги подредете в тавичката.
- В малка купа смесете зехтина екстра върджин, чесъна на прах, солта и черния пипер. Разбъркайте сместа и овкусете с нея аспержите.
- Изпечете овкусените зеленчуци в предварително загрятата фурна за около 10-15 минути или докато станат леко меки и хрупкави.
- Извадете от фурната и поръсете с настърганото сирене моцарела. Върнете обратно в печката и запечете за още 4-5 минути или докато сиренето се разтопи и стане леко златисто.
- Подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо.
Поднесете топло хрупкавото кето предястие от аспержи с моцарела.
Кето предястия – Карфиолен мак енд чийз
Представяме ви бърза и лесна за приготвяне рецепта за хрупкав карфиол, изпечен на фурна и овкусен с разтопено сирене чедър. Богат вкус, неустоимо апетитен аромат и невероятно сочна текстура. Карфиоленият мак енд чийз достойно намира своето място като едно от най-вкусните кето предястия.
Време за приготвяне: | Порции: | Хранителна стойност за 1 порция: |
---|---|---|
25 минути | 4 | 7 г нетни въглехидрати, 23 г мазнини, 11 г протеин и 294 калории |
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 3 с. л. краве масло Гхи
- Сол и черен пипер на вкус
- 100 г настъргано сирене чедър
- 60 мл готварска сметана
- 60 мл бадемово мляко
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене.
- В голяма купа сложете карфиола, нарязан предварително на цветчета. Изсипете в купата 2 с. л. разтопено краве масло Гхи. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и изсипете в тавичката.
- Изпечете овкусените карфиолени цветчета в загрятата фурна за около 10-15 минути или до хрупкава и нежна текстура.
- Изсипете в купа настърганото сирене чедър заедно с готварската сметана, бадемовото мляко и останалата 1 с. л. краве масло Гхи. Сложете купата в микровълнова фурна и затоплете, докато се разтопят напълно всички съставки.
- Разбъркайте сместа и изсипете върху запечените карфиолени цветчета.
- Поднесете вкусното кето предястие от карфиол като гарнирате с настъргано сирене чедър, преди да сервирате.
Кето предястия – Ароматни гъби в кремообразен сос
Гъбите са чудесен избор за експериментиране на най-разнообразни рецепти за кето предястия. Ние приготвихме гъбите в кремообразен сос с аромат на масло и чесън, и с парченца хрупкав бекон – перфектната комбинация от вкусове, възбуждащи апетита.
Време за приготвяне: | Порции | Хранителна стойност за 1 порция: |
---|---|---|
20 минути | 6 | 4 г нетни въглехидрати, 21 г мазнини, 5 г протеин и 223 калории |
Необходими продукти:
- 4 парчета бекон
- 3 с. л. краве масло Гхи
- 1 с. л. зехтин екстра върджин
- 450 г малки гъби печурки, измити и добре подсушени
- ½ ч. л. чили на прах
- ½ ч. л. червен пипер
- 1-2 с. л. чесън на прах
- Сол и черен пипер на вкус
- 60 мл. пилешки бульон
- 60 мл. готварска сметана
- Наситнен пресен магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
- Загрейте тиган на средно висока температура и запържете нарязания на кубчета бекон до хрупкавост. След това го прехвърлете в чиния и оставете настрана.
- Добавете кравето масло Гхи и зехтина екстра върджин в същия тиган. След като се разтопят, намалете температурата на котлона.
- Сложете гъбите и ги запържете в мазнината. Подправете с чили на прах, червен пипер, чесън на прах, сол и черен пипер на вкус.
- Продължете да готвите за 5-7 минути или докато гъбите не омекнат и придобият приятен кафяв цвят.
- След това изсипете пилешкия бульон, разбъркайте и добавете готварската сметана.
- Разбърквайте в продължение на 3-4 минути или докато сосът започне да се сгъстява.
- Свалете тигана от котлона, добавете хрупкавия бекон и гарнирайте с пресен магданоз.
- Поднесете ароматните гъби в кремообразен сос като неустоимо вкусно кето предястие.
Кето мини хлебчета от тиквички с пармезан
Тиквичките са много подходящи за приготвяне на кето предястия. Представяме ви рецепта за хрупкави кето хлебчета от настъргани тиквички с моцарела и ароматни подправки.
Пармезанът допълва еуфорията, която изпитваме при отхапването на първата хапка. Тъй като той е толкова вкусен, мек и нежен, когато се разтопи след изпичане.
Време за приготвяне: | Порции: | Хранителна стойност за 1 порция: |
---|---|---|
30 минути | 6 | 3 г нетни въглехидрати, 9 г мазнини, 10 г протеин и 134 калории |
Необходими продукти:
- 2 големи тиквички
- 60 г настъргано сирене моцарела
- 40 г ситно настърган пармезан
- 1 голямо яйце
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. чесън на прах
- 1 ч. л. италианска подправка
За италианската подправка:
- 1 с. л. босилек
- 1 с. л. риган
- 1 с. л. розмарин
- 1 с. л. майорана
- 1 с. л. кориандър
- 1 с. л. мащерка
- 1 с. л. чубрица
- 1 с. л. червен пипер на люспи
*Всички подправки са сушени, а не пресни.
Начин на приготвяне:
- Пригответе си италианската подправка като смесите всички съставки, след което ги смелете.
- Загрейте фурната до 220 градуса. Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
- Настържете тиквичките на едро ренде. След това ги поставете върху кухненски кърпи и изстискайте излишната вода от тях.
- В голяма купа смесете настърганите тиквички, моцарела и пармезан.
- Добавете яйцето и подправете със сол, чесън на прах и италианската подправка. Разбъркайте, за да се смесят добре всички съставки.
- Прехвърлете овкусените тиквички в подготвената тавичка и ги разпределете равномерно.
- Изпечете за около 15 минути в загрятата фурна.
- След това извадете тавичката, поръсете с настъргана моцарела и продължете да печете за още 5 минути или докато сиренето се разтопи.
- Извадете готовото кето предястие, оставете да се охлади за няколко минути и го нарежете на малки хапки.
- Сервирайте с млечен сос по желание.
Пригответе празнична трапеза за вашите гости с едно или няколко от нашите предложения за предястия. Гарантираме ви, че не само ще ги впечатлите, но и ще попитат за рецептата.
Още от здравословната ни кухня
Ако ви се хапва нещо сладко, но и нисковъглехидратно, предлагаме ви да си приготвите кето понички с шоколад.
Ако тези рецепти за нисковъглехидратни предястия са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Споделяме няколко страхотни рецепти за нисковъглехидратни коктейли, съобразени с въглехидратите и захарта при кето диета.
Рецептите за кето сурови бонбони са любими на много почитатели на режима, а и не само – те
Наименованието на любимото ни предястие салата произлиза от латинския израз „herba salta”, означаващ солена трева, зеленчук. В повечето