Кето емпанада
Кето емпанада се приготвя с лесна рецепта, а резултатът е вкусно предястие, което може да се приготви по хиляди начини с разнообразие от съставки. Може да се използват различни видове месо, зеленчуци, сирена и подправки спрямо нашия личен вкус.
Рецепта за кето емпанада
Нашето предложение за кето емпанада включва говежда или свинска кайма и минимални подправки. Може да добавите мащерка или риган. Малко количество кора от лайм може да подобри и освежи това вкусно предястие.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
40 минути | 6 | 309 калории 5 г нетни въглехидрати 22 г белтъчини 22 г мазнини |
Необходими продукти
За тестото:
- 200 г зряла настъргана моцарела
- 60 г крема сирене
- 100 г бадемово брашно
- 1 яйце
За плънката:
- 250 г говежда или свинска кайма
- 1 с. л. краве масло Гхи
- 1 ч. л. чесън на прах
- 1/2 ч. л. черен пипер
- 1/2 ч. л. кимион на прах
- 1/2 ч. л. пушен червен пипер
- 1 ч. л. лют червен пипер (по желание)
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разделяме приготвянето на две части – първо правим и разточваме тестото, а след това добавяме плънката.
- Започнете с направата на тестото.
- В подходяща купа поставете крема сиренето и моцарелата. Може да ги пуснете за 30 секунди в микровълнова фурна, за да се размекнат.
- Добавете към крема сиренето и моцарелата бадемово брашно. С вилица хубаво объркайте съставки и намачкайте добре сиренето.
- Добавете към купата яйцето и разбъркайте добре.
- С ръце бъркайте и мачкайте сместа, докато се получи еластично и леко лепкаво тесто.
- Оставете тестото да почине за 10-15 минути.
- През това време загрейте фурната на 180 градуса.
- В дълбок тиган загрейте краве маслото.
- Към маслото Гхи прибавете каймата.
- Гответе каймата, като непрестанно я бъркате и разчупвате, за да стане на трохи.
- След като каймата е готова, добавете към нея подправките.
- Гответе още няколко минути, като постоянно бъркате.
- Поставете тестото между 2 слоя кухненска хартия и разточете с точилка. Хубаво е тестото да е тънко около 3-4 мм.
- Премахнете горния слой кухненска хартия и започнете оформянето на емпанади. С чаша за вино или кръгла форма за сладки изрежете възможно най-много кръгове от тестото. В тази рецепта се получават около 12 броя кето емпанада, но това зависи от дебелината на вашето тесто.
- Премахнете излишното тесто. Може да го разточите още веднъж за допълнителни 1-2 броя кето емпанада.
- Във всеки кръг от тесто поставете по 1 с. л. от каймата с подправки. Хубаво е каймата да бъде само от едната страна на тестения кръг.
- Завийте каймата с другата част от тестото, за да оформите полумесец или полукръг.
- С мокра ръка или вилица притиснете краищата на полумесеца, за да не излезе каймата по време на печене.
- Прехвърлете всички емпанади в тава, покрита с хартия за печене.
- По желание може да намажете всички полумесеци с малко разтопено масло.
- Печете за 10 минути.
- Обърнете емпанадите и печете за още 10 минути.
- Оставете емпанадите да изстинат, преди да се консумират.
Съвет: Кето тестото може да е малко по-сложно за манипулиране от обикновеното. Ако завиването на кето емпанада ви затруднява, може да наложите второ кръгче от тесто, а върху първото да сложите 2 с. л. от каймата. Така ще получите 6 броя двойни емпанади.
Емпанадата е чудесна бърза закуска, която е подходяща за хапване в колата, в офиса или в някое междучасие. В много испански кафенета може да откриете изобилие от емпанади, които хората хапват заедно със сутрешното кафе.
Кето емпанадите може да се хапват и на следващия ден. Не бива само да забравяте да ги държите в хладилник. Те обикновено се ядат като предястие, но вие може да ги хапвате, когато пожелаете.
В нашата кулинарна поредица „Кето фантазии“ ще откриете още вдъхновения за нисковъглехидратни рецепти.
Още от нашата здравословна кухня
Испанската кухня е изключителна вкусна и разнообразна. За любителите на топлата испанска атмосфера сме подготвили още рецепти, които да запълнят вашето меню след хапване на кето емпанада:
- Класическо гаспачо в кето вариант – в купа или в чашка, тази студена супа е чудесно допълнение към емпанадата.
- Лятна испанска манджа Писто манчего с любимото ни чоризо.
- Испански обгорял чийзкейк за вкусен и впечатляващ кето десерт.
За още по-пълно и разнообразно меню не пропускайте възможността да разгледате нашата споделена кухня във Фейсбук. Ще се радваме да споделите своите резултати от направата на кето емпанада и ще може да получите допълнително вдъхновение от хиляди кето съмишленици.
За да не мислите всеки ден какво ви се хапва по време на кето режима, ние ви готвим ежеседмично безплатно меню, достъпно чрез нашата Вайбър група. Ще получите и списък за пазаруване, за да сте сигурни, че имат всички нужни съставки.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Енчилади с пиле е рецепта, традиционна за мексиканската кухня. Има богат вкус и кремообразна текстура.
Опитайте кето паеля със сочно пиле, вкусни скариди и миди, всички сгушени в ароматен ориз от карфиол.
Испанска бадемова торта, произхождаща от Средновековието, крие зад себе си заинтригуваща история. Оригиналното й име