Кето Орео чийзкейк + рецепта за Орео бисквитки без захар

Обновена: 26.02.2024|
Кето орео чийзкейк.

Преди време ви показахме как да си приготвите кето орео бисквитки, а днес ги включваме към рецепта за кето орео чийзкейк. В духа на лятото продължаваме с леките десерти, които да сервирате, извадени директно от хладилника.

Тази рецепта е лесна, не се изисква печене – само по-дълго престояване на вашия орео чийзкейк в хладилника. Вижте с какво да се запасите, за да си го приготвите.

 

Нисковъглехидратен орео чийзкейк

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
50 минути 12 7,86 г

Кето бисквитки: Можете да видите как да си ги направите от рецептата в нашия блог, придружена и от видео пример. Не е нужно да приготвяте пълнеж – ще са ви необходими само 10 половинки от бисквитките, всяка от които съдържа 2,87 г нетни въглехидрати.

Бисквитките Орео са най-продаваните в световен мащаб. Използвани са дори като платно за изкуство – Тиша Чери е артист, който използва пълнежа, за да създава мини изображения.

 

Чиния със здравословни бисквитки Орео.

 

Необходими продукти за пълнежа на нашия орео чийзкейк:

  • 400 г крема сирене
  • 110 г стевиола на прах, смляна на пудра
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 с. л. екстракт от ванилия
  • 10 кето орео бисквитки, начупени на малки парченца

 

За шоколадовата основа:

  • 4 кето орео бисквитки
  • 2 с. л. разтопено кокосово масло
  • 2 с. л. разтопен шоколад със стевиола
  • ¼ ч. л. сол

 

Приготвяне на кето орео чийзкейк:

  1. Подгответе формата за чийзкейк, която ще използвате, като намазните дъното с кокосово масло или застелете с хартия за печене. За да направите кората за основата, сложете кето бисквитките в плик и ги натрошете (с лъжица или дървена точилка).
  2. След това добавете кокосовото масло, разтопения шоколад и солта, и разбъркайте добре. Изсипете сместа във формата за чийзкейк. Разстелете я хубаво по дъното на съда. Приберете в хладилник, докато правите пълнежа.
  3. Разбийте крема сиренето до пухкава консистенция. След това бавно добавете стевиолата, сметаната и ванилията. Накрая прибавете и натрошените кето бисквитки към сместа.
  4. Извадете охладената кора и изсипете пълнежа върху нея, като разнесете сместа добре в съда.
  5. Покрийте чийзкейка с капак или кухненско фолио и оставете да се охлади за 4 часа (или за през нощта). Така бисквитките ще омекнат. Използвайте затоплен нож, за да отрежете лесно правилни триъгълни парчета.
  6. Настържете отгоре шоколад със стевиола, украсете с листенца свежа мента или декорирайте с бери плодове.

Името на Орео бисквитите е мистерия – не е ясно от къде идва и какво означава. Произходът може да идва от френската дума за злато (or), тъй като в началото опаковката им е била златна. Но никой не знае със сигурност.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Бисквитки ден и нощ по време на правене. Кето орео чийзкейк.

 

Ако тази рецепта за кето орео чийзкейк ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит и слънчево лято!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар