Кето Орео чийзкейк + рецепта за Орео бисквитки без захар
Преди време ви показахме как да си приготвите кето орео бисквитки, а днес ги включваме към рецепта за кето орео чийзкейк. В духа на лятото продължаваме с леките десерти, които да сервирате, извадени директно от хладилника.
Тази рецепта е лесна, не се изисква печене – само по-дълго престояване на вашия орео чийзкейк в хладилника. Вижте с какво да се запасите, за да си го приготвите.
Нисковъглехидратен орео чийзкейк
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в 1 порция |
---|---|---|
50 минути | 12 | 7,86 г |
Кето бисквитки: Можете да видите как да си ги направите от рецептата в нашия блог, придружена и от видео пример. Не е нужно да приготвяте пълнеж – ще са ви необходими само 10 половинки от бисквитките, всяка от които съдържа 2,87 г нетни въглехидрати.
Бисквитките Орео са най-продаваните в световен мащаб. Използвани са дори като платно за изкуство – Тиша Чери е артист, който използва пълнежа, за да създава мини изображения.
Необходими продукти за пълнежа на нашия орео чийзкейк:
- 400 г крема сирене
- 110 г стевиола на прах, смляна на пудра
- 200 г заквасена сметана
- 1 с. л. екстракт от ванилия
- 10 кето орео бисквитки, начупени на малки парченца
За шоколадовата основа:
- 4 кето орео бисквитки
- 2 с. л. разтопено кокосово масло
- 2 с. л. разтопен шоколад със стевиола
- ¼ ч. л. сол
Приготвяне на кето орео чийзкейк:
- Подгответе формата за чийзкейк, която ще използвате, като намазните дъното с кокосово масло или застелете с хартия за печене. За да направите кората за основата, сложете кето бисквитките в плик и ги натрошете (с лъжица или дървена точилка).
- След това добавете кокосовото масло, разтопения шоколад и солта, и разбъркайте добре. Изсипете сместа във формата за чийзкейк. Разстелете я хубаво по дъното на съда. Приберете в хладилник, докато правите пълнежа.
- Разбийте крема сиренето до пухкава консистенция. След това бавно добавете стевиолата, сметаната и ванилията. Накрая прибавете и натрошените кето бисквитки към сместа.
- Извадете охладената кора и изсипете пълнежа върху нея, като разнесете сместа добре в съда.
- Покрийте чийзкейка с капак или кухненско фолио и оставете да се охлади за 4 часа (или за през нощта). Така бисквитките ще омекнат. Използвайте затоплен нож, за да отрежете лесно правилни триъгълни парчета.
- Настържете отгоре шоколад със стевиола, украсете с листенца свежа мента или декорирайте с бери плодове.
Името на Орео бисквитите е мистерия – не е ясно от къде идва и какво означава. Произходът може да идва от френската дума за злато (or), тъй като в началото опаковката им е била златна. Но никой не знае със сигурност.
Още от здравословната ни кухня
Ако тази рецепта за кето орео чийзкейк ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит и слънчево лято!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
В горещото време избягваме да пускаме фурната или котлоните, затова търсим варианти за десерти без печене – като […]
Една нова идея за десерт, на която попаднахме тези дни, е тази за испански обгорял чийзкейк. Понякога той […]
Домашен кето чийзкейк – без печене, без захар и без глутен. Една комбинация от здравословни съставки, на която […]