Домашни кето сладоледени близалки

Обновена: 11.07.2024|
Кето сладоледени близалки, домашни.

За направата на сладолед в повечето случаи се изисква да имаме машина за сладолед, за да се получи познатата приятната текстура. Затова си направихме кето сладоледени близалки.

Ако сте от хората, които обичат охлаждащите бързи десерти през топлите дни, тези рецепти са идеални за вас.

Освен това не съдържат лактоза и захар, здравословни са, подходящи и за деца. А цветовете, които съставките придават, са радост за окото, както вкусът – за небцето.

Ето ги и нашите предложения за бърз десерт в топлите дни.

 

Рецепти за домашни кето сладоледени близалки

За направата им ще са ви необходими сладоледени клечки и формички за сладолед. Някои формички се предлагат с капачета с дръжки за по-лесна консумация след това.

Ако нямате формички, можете да използвате и пластмасови или силиконови чашки.

 

  1. Кето сладоледени близалки с кокосово мляко и боровинки

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в порция
50 минути 6 4 г

Необходими продукти:

  • 400 мл неподсладено кокосово мляко от консерва
  • 120 г пресни боровинки
  • 2 ч. л. лимонов сок
  • 10 бр листа мента

Приготвяне:

  1. Загрейте кокосовото мляко и ментовите листа в тенджерка за около 4-5 минути. Отстранете от котлона, изцедете ментовите листа и оставете кокосовото мляко да се охлади.
  2. Отново на средна температура загрейте боровинките с лимоновия сок за около 4-5 минути, като ги разбърквате по-често.
  3. Когато кокосовото мляко достигне стайна температура, напълнете ¾ от всяка формичка за сладолед. Сложете ги във фризера за 30-40 минути.
  4. Когато са готови ги извадете и запълнете останалата част от формичките с боровинките. Поставете внимателно сладоледените клечки и върнете във фризера за поне 2 часа или докато близалките са напълно замразени.

 

 

  1. Плодови кето сладоледени близалки

 

Кето сладоледени близалки. Панакота с малини. Малиновите кетони са част от малините. Розови малини, по-светъл вид и къпини в дървени купички.

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в порция
2 часа и 20 минути 6 3 г

Необходими продукти:

  • 100 г боровинки (замразени или пресни, по избор)
  • 100 г къпини
  • 50 г ягоди
  • 200 мл вода
  • 2 с. л. стевиола на прах
  • 1 ч. л. лимонов сок

 

Приготвяне:

  1. В тенджерка или по-дълбок тиган сложете плодовете заедно със стевиолата и водата. Оставете сместа да заври и намалете до леко бълбукане. Целта е да редуцирате плодовете до консистенцията на каша.
  2. Оставете настрана да се охлади около 5 минути, след това изсипете в блендер и добавете лимоновия сок. Миксирайте до хомогенност.
  3. Разпределете във формичките и сложете във фризера за около 2 часа или докато замръзнат напълно.

 

  1. Кето сладоледени близалки „Трилогия“

Количествата в рецептата са за 6 броя близалки с по 6 г въглехидрати на порция.

Необходими продукти:

  • 150 г малини (замразени или пресни, по избор)
  • 150 г боровинки, замразени
  • 200 мл вода
  • 1 ½ с. л. стевиола ванилия
  • 200 мл кокосов крем

 

Приготвяне:

  1. Сложете малините, половината вода (100 мл) и ½ от стевиолата с ванилия в малка тенджерка. Кипнете сместа и гответе около 5 минути, като разбърквате, докато се редуцира до консистенцията на пюре.
  2. Прехвърлете сместа в блендер и пюрирайте до гладкост. Оставете настрани да се охлади.
  3. Повторете същото с боровинките. Докато боровинките се редуцират, смесете кокосовия крем и останалата част от стевиолата с ванилия в отделна купичка.
  4. За да сглобите сладоледените близалки, разпределете първо малиновата смес в тях, около 1/3 от всяка формичка. Приберете във фризера за около един час.
  5. Когато ги извадите, запълнете още 1/3 от всяка формичка с кокосовия крем. Работете бързо, за да не се разтопи малиновия слой и да оцвети горния. Върнете във фризера за още 30 минути. Тук е важно да наблюдавате кокосовия слой – да замръзне достатъчно, но все пак да можете да сложите клечките след това.
  6. След този половин час ги извадете и сложете клечките. Върнете формичките във фризера за още час.
  7. Финално добавете пюрето от боровинки и върнете във фризера за 1-2 часа.

При тази рецепта е необходимо повече време за замразяване, но резултатът са красиви, трицветни, плодово-кокосови кето сладоледени близалки.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Рецепта за тарталети. Кето сладоледени близалки.

Още предложения за нисковъглехидратни сладоледи ще откриете в нашия кулинарен блог.

 

Ако тези рецепти за здравословни, домашни кето сладоледени близалки са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, където ще откриете още летни предложения.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар