Шоколадови тофи барчета без захар

Обновена: 26.06.2025|
Шоколадови тофи барчета.

Може да приготвим шоколадови тофи барчета без захар с минимални усилия. За направата им не е необходими да сме сладкари или факири в кухнята. Достатъчно е само да следваме стъпките и да ги приготвим с желание и любов.

 

Рецепта за шоколадови тофи барчета без захар

Време за приготвяне Порции Хранителна информация в 1 порция
40 минути 14 178.9 калории
1.77 г нетни въглехидрати
3.62 г протеин
16.9 г мазнини

 

Десерт, с който лесно ще задоволим глада си за сладко и то без да използваме захар.

Необходими продукти:

  • 160 г шоколад със стевия (твърд)
  • 150 г кето течен млечен шоколад
  • 70 г сметана за готвене, 20% масленост
  • 80 г печени орехи
  • 10 г еритритол

 

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете твърдия шоколад със стевия на водна баня.
  2. Излейте половината от шоколада в правоъгълна форма и го оставете в хладилник, за да стегне.
  3. Изсипете орехите в подходящ тиган с еритритола докато се карамелизират.
  4. Загрейте леко сметаната и добавете към нея течния млечен шоколад.
  5. Разбийте сместа до получаване на хомогенност.
  6. Прибавете карамелизираните орехи.
  7. Изсипете карамеления пълнеж върху изстиналия шоколад.
  8. Залейте с останалата част от шоколада, разтопен на водна баня.
  9. Върнете десерта в хладилника.
  10. Когато стегне, може да сервирате готовите шоколадови тофи барчета.

 

Допълнителни съвети: В рецептата за шоколадови тофи барчета може да замените орехите с бадеми или друг вид ядки, в зависимост от въглехидратния си прием.

 

Различни видове тофи

 

Шоколадови тофи.

 

Освен рецептата за шоколадови тофи барчета споделяме и още няколко други популярни разновидности на десерта.

1. Английски тофи

English toffee е обичан бонбон с богат, маслен вкус, който произхожда от Англия и придобива световна популярност. Корените му се проследяват назад в Средновековието, когато ранните карамели са били ароматизирани с мед и подправки.

През 19-ти век иновациите на сладкари като Джоузеф Уилям Торнтън го трансформират в класическото английско тофи, което познаваме днес. Днес английският тофи е основна част от много десерти и често се комбинира с шоколад или ядки, за да създаде още по-богати вкусове.

2. Бадемови тофи

Този вид впечатлява с комбинацията от богатия вкус на традиционния тофи и хрупкавостта на бадемите. След охлаждане се разделя на различни форми и размери, което го прави удобен за употреба.

Често се среща по празници и специални поводи, като може да се консумира самостоятелно или да се добавя към различни десерти, за да придаде уникален вкус и текстура. Бадемовите тофи са особено популярни като гурме подарък, предлагани в луксозни опаковки, които подчертават изтънчения вкус на тази класика.

3. Butterscotch тофи

 

Шоколадови тофи butterscotch.

 

Butterscotch тофи също има богат маслен вкус, нотки на ванилия и карамел. Може да ги нарежем на парчета с различна големина, в зависимост от това по какъв повод искаме да ги сервираме.

Например на по-големи парчета или малки бонбонени хапки. Често се използва като добавка към сладолед, торти или кремове, където придава карамелизиран завършек и допълнителна сладост. Уникалният му вкус го прави предпочитан избор както за домашни десерти, така и за професионална кухня.

4. Шотландски карамел тофи

Този вид тофи е традиционен десерт, произхождащ от Шотландия, известен със своя сладък и маслен вкус. То е любима част от шотландските празници и често се използва в домашни рецепти за подаръци.

Отличава се със своята ронлива текстура и е идеално за консумация самостоятелно. Въпреки че рецептите могат да варират, ако спазваме основните съставки и метод на приготвяне, резултатът винаги ще бъде вкусен и автентичен.

 

Още от здравословната ни кухня

 

кето фъдж маслени бомби

 

Ако идеята ни за шоколадови тофи барчета без захар ви е допаднала, предлагаме да опитате друг вид шоколадови хапчици – кето фъдж маслени бомби. Каним ви да разгледате и останалите ни десерти и нисковъглехидратни вкусотии от секцията ни „Кето рецепти“ в нашия блог.

А като физически подарък или за лична употреба, препоръчваме книгите ни „Кето фантазии 1 и 2“. За да обменяме опит, да покажете вашите кето творения и идеи, може да се присъедините към споделената ни кухня във фейсбук. В безплатната ни Вайбър група ще откриете интересни рецепти и списъци за пазаруване, с които лесно може да се впуснем в кето пътуване.

Добър апетит!

Категории: Десерти при кетогенен режим, Кето рецепти|Публикувана: 11.06.2025|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front
banner blood donation mobile

Популярни продукти

0c8d2d0d7da23367edb83642e9ac2649e2e37d726d33f672530ef518465ea276?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар