Сурови кето брауни бонбони

Обновена: 17.12.2024|
Сурови кето брауни бонбони

Рецептата за сурови кето брауни бонбони е перфектна за всеки любител на сладкото, който спазва кето диета. С тях може да си позволим вкусно изкушение без да изпитваме вина. Може да ги поднесем на гостите си на следващия празник или да се поглезим сами, но винаги вкусът им ще бъде неустоим.

Най-добрата новина е, че за тузи сурови кето брауни бонбони не е нужна термична обработка. Може да се приготвят бързо, лесно и без специални уреди – само с три съставки и любов!

 

Рецепта за сурови кето брауни бонбони

С това количество продукти ще се получат около 30-40 сурови кето брауни бонбони. Ако желаете да приготвите по-малко просто намалете количествата на половина. Но предупреждаваме – неустоими са и след първата хапка ще искате още и още. 

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в една порция
20 минути 30

63 калории
1.6 г нетни въглехидрати
5,7 г мазнини
2,9 г белтъчини

 

Необходими продукти:

 

Начин на приготвяне: 

  1. Пригответе дълбок съд, като се уверите, че е напълно сух
  2. Изсипете всички съставки в него и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
  3. Оставете сместа в хладилника в продължение на  10-15 минути, за да се стегне. 
  4. Оформете малки топчета с размер по ваше желание. Ако оформяте бонбоните с размер на капачка от минерална вода, то ще се получат около 30-40 бонбона.
  5. Ако желаете да ги украсите с белия течен шоколад, уверете се, че той е достатъчно течен. Може да си направите своеобразен шприц – просто изсипете шоколада в един плик за фризер и изрежете малко ъгълчето му.

 

Вашите полезни и вкусни сурови кето брауни бонбони са готови! Още здравословни кето вдъхновения може да откриете в нашата поредица – “Кето фантазии” и “Режимът II”. 

 

Още за белия шоколад

 

сурови кето брауни бонбони

 

Може да използвате кето течен бял шоколад, за да се отличава като глазура на чудесните сурови кето брауни бонбони.

За разлика от млечния и черния шоколад, белият не съдържа какао, а само какаово масло. От трите вида шоколад, този е най-новият – на пазара е едва от 1936 г., и то само в Швейцария. Първо той би наречен “рус шоколад”, защото се смятало за добър маркетинг подход, тъй като в началото потребителите го избягвали. В Обединеното кралство продуктът бил таргетиран основно към деца. Смята се, че белият шоколад е любим едва на 8% от консуматорите на сладкото, докато млечният е абсолютен първенец с 58%. 

В края на миналия век в Китай се поставя началото на така наречения “бял ден” – 14 март. На този ден се бележи точно един месец след отбелязването на Св. Валентин. Именно на денят на влюбените се подаряват най-много шоколадови бонбони и други изделия. Поради тази причина белият ден е създаден, за да може и белият шоколад да има своята светлина под прожекторите. Освен това на този ден мъжете и жените, които са забравили да подарят подарък на половинката си, могат да се реваншират. Смята се, че този ден е изцяло измислен от сладкарските цехове и компании, за да се увеличи популярността на белия шоколад, която някак си залязва точно покрай Св. Валентин. 

Днес почти всеки популярен десерт се предлага и във вариация с бял шоколад. Но животът на тези лакомства е по-къс от тези с млечен и тъмен шоколад. Причината се крие в богатството на антиоксиданти на какаото. Те представляват естествени консерванти и именно поради тази причина белият шоколад се разваля по-бързо. Той има и по-високо съдържание на мазнини, които са силно чувствителни на светлина и се разрушават по-лесно. Именно поради тази причина той не може да бъде предлаган на пазара в прозрачна опаковка, а е задължително да се ползва непрозрачно алуминиево фолио.

 

Други кето изкушения

 

кето брауни с малини

 

С нашия невероятен кето брауни микс могат да се приготвят не само сурови кето брауни бонбони. Може да разгледате и нашето предложение за кето брауни с малини – шоколадов вкус и полезни плодове в едно. 

Ако тази рецепта за сурови кето брауни бонбони ви е харесала, може да разгледате нашите неустоими кето предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог. 

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front
8fd8f1091606e0bd67bdc2ca0d399c46?s=96&d=mm&r=g

Елица Николова е студент в специалност “Книгоиздаване” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Интересите ѝ са в областта на здравословната кулинария, бялата козметика и пътуването.

Свързани публикации

Оставете коментар