Рецепта за пилешки пуканки от сърца

Обновена: 01.03.2024|
Пилешки сърца - Пуканки - рецепта.

Пилешки пуканки е една лесна рецепта с интересно име. То е такова, понеже финалният резултат може да месен и по-хранителен вариант на познатите ни царевични пуканки.

Някои хора обичат да хапват, докато гледат филми, например фъстъци, начос или бонбони. Е, ние предлагаме нещо по-различно – пилешки пуканки от сърца.

 

Рецепта за пилешки пуканки

Рецептата обикновено се отнася за ястие, в което пилешките сърца се подправят, панират и пържат, за да се получи хрупкаво и ароматно междинно ястие.

Тази рецепта е с подобна концепция на пиле пуканки, но парчетата пилешко месо биват заместени с пилешки сърца и също толкова лесно може да се сдобием с необходимите ни продукти.

keto 02
keto 01
keto 02
keto 01
Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
30 минути 3 639 калории и 5 г нетни въглехидрати

 

Начин на приготвяне:

  • 500 г пилешки сърца
  • 100 мл бяло вино
  • 200 г бадемово брашно
  • 1 бр. голямо яйце (Л-размер)
  • 200 мл бира
  • Сол на вкус
  • Краве масло Гхи за задушаване (около 50 мл)
  • Краве масло Гхи за пържене (около 100 мл)

 

Начин на приготвяне:

  1. Първо започваме като почистим и измием сърцата. Поставяме ги в тиган, да ги задушим заедно с бялото виното и маслото, докато омекнат.
  2. През това време правим панировката. Смесваме бадемовото брашно, яйцата, бирата, солта и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
  3. Когато сърцата са омекнали, изцеждаме ги от течността и ги добавяме към течната панировка.
  4. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме в тигана с маслото да се изпържат.
  5. Накрая ги изсипваме в купа и започваме да хапваме готовите пилешки пуканки.

 

По желание може да приготвим и някой наш любим сос, в който да топваме нашите вкусни пилешки пуканки.

Пуканки

 

Пилешки сърца - Пуканки.

 

Повечето пъти, когато някой каже „пуканки“, в съзнанието ни изникват филми, кино или просто бързо хапване. Именно такова може да бъде приложението и на нашите пилешки пуканки.

Интересно за тази асоциация е, че пуканките станали тясно свързани с филмите по време на Голямата депресия. Кината установили, че продажбата на пуканки е печеливш начин за справяне с икономическите трудности.

Тъй като рецептата носи името пилешки пуканки, ще споделим още няколко интересни факта за тези, така наречени – снакове.

В Съединените щати има национален ден на пуканките, който се отбелязва на 19-ти януари всяка година.

  1. Пуканките са една от най-старите храни, които да хапваме между основните ни ястия, датиращи от хиляди години. Доказателства за наличието на пуканки през този период са открити в древни перуански гробници, датиращи от около 4700 г. пр.н.е.
  2. Пуканките получават името си от звука, който издават, когато се нагряват и влагата вътре в зърното се превръща в пара, карайки я да експлодира и „пука“.
  3. Пуканките са единственият вид царевица, която пука. Има твърда, влагоустойчива обвивка, което я прави различна от другите видове, използвани за цели като царевично брашно или сироп.
  4. Най-голямата топка от пуканки, правена някога, била с тегло 2267.96 кг, с диаметър 2.4384 метра. Създадена е през 2006 г. на щатския панаир в Индиана.
  5. Има музеи, посветени на пуканките. Например Националният музей на пуканките се намира в Марион, Охайо, и празнува историята и културата на това любимо междинно хапване.

 

Бирата

 

Пилешки сърца - Пуканки - бира.

 

Бирата е една от най-хубавите съставки, които може да добавим към панировка, именно заради това я използваме като главен компонент за рецептата ни за пилешки пуканки. Придава текстура, пухкавост, хрупкавост и вкус.

Няма как да не споменем и тук цитата на великият философ Платон, който е казал: „Той беше мъдър човек, който изобрети бирата“.

Бирата е една от най-старите напитки на времето, има изключително много брандове и варианти, на които хората и до днес се наслаждават. Все по-популярни започнаха да стават радлерите – бирата с плодов вкус, които са лека, нискоалкохолна напитка, най-вече подходяща за летните дни.

Освен да си я закупим, може да си приготвим и собствена домашна бира. Изпълнението на тази задача е по-трудоемко, но удовлетвореността от това да седнеш на вечеря и да сипеш чаша от домашно приготвената си бира, е несравнима.

Плюс това, комплект за направа на питието е един оригинален подарък за някой близък, който е фен на бирата.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Зеленчукови кюфтета със синьо сирене.

 

Ако рецептата за пилешки пуканки ви е допаднала, може да опитате и предложението ни за зеленчукови кюфтета със сос от синьо сирене.

Тя е подходяща за вегетарианци и хора, които са фенове на разнообразните букети от вкусове, тъй като освен комбинацията от зеленчуци и подправки, към ястието сме ви добавили и интересен вариант за сос от синьо сирене.

Може да разгледате още много подобни рецепти в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Диляна Илиева
Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар