Знаете ли, че употребата на магнезиево олио за отслабване също може да бъде част от борбата с килограмите? Магнезият е един от най-важните минерали в човешкото тяло, участва в редица биохимични процеси, с ключова роля по отношение на нормалното функциониране на нервите и мускулите, включително и на сърдечния мускул. Той участва в процесите на производството на енергия и редица метаболитни процеси. По тази причина взима роля в методите за отслабване – а как магнезиевото олио помага за контролирането на килограмите, нека разгледаме в следващите редове.

 

Ефективно усвояване на магнезий чрез магнезиево олио за отслабване

Проучвания показват, че добрите нива на магнезий в организма спомагат за намаляване на теглото и така желаното отслабване. Но, разбира се, не директно – добавянето му към вашата диета или ежедневен прием в комбинация с вашите витамини ще ускори цялостния процес на влизане във форма. Прилагането на магнезиево олио за отслабване няма да стопи мазнините, но ще подобри храносмилането и ще предотврати задържането на вода, които са едни от основните точки в процеса на отслабването.

Магнезият изпълнява изключително важна роля при протичането на метаболитните процеси, свързани със синтез или обмяна на високоенергийни съединения (напр. глюкоза). Установено е, че повече от 300 ензима в човешкото тяло включват в своя състав магнезий. Ензимите, участващи в метаболизма на глюкозата, се нуждаят от магнезий за своето активиране.

Най-ефективният начин за снабдяване на организма с магнезий е трансдермално. Това означава усвояване чрез кожата. Магнезиевото олио много лесно се абсорбира от кожата, от където магнезиевите йони се разпространяват в целия организъм.

Магнезиевото олио може да се използва и като овлажнител за кожа при известната антицелулитна терапия с вендузи или вендузен масаж. То ще отпусне мускулите, ще хидратира кожата и ще позволи на процедурата ефективно да се справи с целулит или мускулни схващания.

Употребата на магнезиево олио е най- бързият и удобен начин за насищане на клетките и тъканите с магнезий. По състав, магнезиевото олио всъщност не представлява масло. То е съставено единствено от магнезиев хидрид и вода, но се използва това название, тъй като се произвежда под такава форма. То има болкоуспокояващо и противовъзпалително действие, подобрява кръвообращението и функционирането на мускулите, оптимизира нервната проводимост, ускорява изхвърлянето на токсини и съдейства за по-бързо разнасяне на подкожни кръвоизливи.

 

Какво още се случва, когато използваме магнезиево олио за отслабване?

 

Магнезиево олио за отслабване. Здравословно отслабване с повече течности - жена, която показва намалената си талия със сантиметър.

 

Освен изброените по-горе ефекти, прилагането на магнезиево олио върху кожата и повишаване на нивата на магнезий в организма, може да помогне и при издуване и задържане на вода. Прилагането на магнезиево олио за отслабване е полезно и при:

 • Регулиране на кръвната захар.
 • Важен за детоксикацията на организма.
 • Подобрява метаболизма и производството на енергия.
 • Има доказан антицелулитен ефект, който в комбинация с подходящ хранителен режим и двигателна активност биха дали отлични резултати в борбата с портокаловата кожа.

Препоръчителната дневна доза от магнезиево олио е 5 до 10 впръсквания. Ако диетата ви е бедна на храни, богати на магнезий, можете да увеличите дозата на 15 до 20 впръсквания. Едно впръскване доставя на организма 20 мг магнезий – или 200 мг на 10 впръсквания.

Извлечено по органичен път, олиото е подходящо и за масажи на мускулите. По време на масажа може да успокои и отпусне схванати мускули. Много хора го използват, за да успокоят и болките в ставите.

 

Кога и на кои части от тялото да прилагаме магнезиево олио?

Независимо за каква форма на магнезий говорим, препоръчително е приемът му да е вечер, преди лягане. След тежък и напрегнат ден или след физическо натоварване, магнезият ще отпусне мускулите и тялото и ще му позволи да си набави пълноценна почивка вследствие на качествен сън.

Това се отнася и за приемът на магнезиево олио за отслабване – масажирайте го на подмишниците или на корема, ако го приемате превантивно. Можете да го нанесете директно върху зона със схванати мускули или болки в ставите, непосредствено преди лягане. Възможно е да усетите леко парене, както и да останат бели следи, които просто отстранете с кърпа.

 

Кои храни са богати на магнезий?

Съществуват много храни, богати на магнезий. Добавянето им към вашата диета ще ускори нейния ефект и ще запълни дефицита на магнезий в организма. Някои от тях са:

 • Риба
 • Бобови култури
 • Пълнозърнести храни
 • Ядки и семена
 • Авокадо
 • Млечни продукти
 • Банани
 • Тъмни листни зеленчуци
 • Черен шоколад

Състояния като стомашно-чревни заболявания или синдром на раздразненото черво, болест на Крон и целиакия могат да доведат до липса на магнезий. Състояния като диабет и бъбречни заболявания също могат да променят начина, по който тялото ви абсорбира и съхранява магнезий.

Уверете се, че приемате храни, богати на магнезий, а ако желаете да върнете контрола над теглото си, добавете и употребата на магнезиево олио за отслабване.

 

Симптоми при недостиг на магнезий

Магнезиево олио за отслабване.

B дoĸлaд нa Cвeтoвнaтa здpaвнa opгaнизaция e ycтaнoвeнo, чe нивaтa нa пpиeм нa мaгнeзий вapиpaт в xopaтa пo цeлия cвят и чe пo-мaлĸo oт 60% oт възpacтнитe мъжe и жeни в Eвpoпa имaт нopмaлнитe cтoйнocти зa мaгнeзий.

Често недостигът на магнезий се свързва с болезнени мускулни схващания (крампи), мускулни болки, сърдечни ритъмни нарушения, лесна уморяемост. В повечето случаи се оказва, че не можем да си набавим нужните количества магнезий от хранатаТова се отразява на метаболизма и от там – и на процеса на отслабване и контролиране на килограмите.

Използвайте магнезиевото олио за отслабване ежедневно, като го нанасяте с масажни движения върху третираните зони.

Допитайте се до вашия лекар дали е подходящо за вас и вашето здравословно състояние, както й за изготвяне на подходящ хранителен режим за постигане на оптимални резултати.