Крем супа от гъби и кашу
Тази крем супа от гъби и кашу притежава неустоимия гъбен вкус, в комбинация с кремавата текстура. Ядките добавят хранителни стойности към крем супите и допълват вкуса по един плътен начин.
Подходяща е за хора на нисковъглехидратен режим и за любители на гъбения вкус, които иска да изпробват нова рецепта, с любимите им гъби.
Рецепта за крем супа от гъби и кашу
Опитайте тази нетрадиционна рецепта за гъбена крем супа с плътния вкус на кашу като връхна вкусова нотка.
Време за приготвяне | Брой порции | Хранителни стойности на 1 порция |
---|---|---|
50 минути | 6 | 178,9 калории 9,3 г нетни въглехидрати 14,2 г мазнини 6,6 г протеин |
Необходими продукти:
- 600 г печурки
- 100 г сурово кашу
- 20 мл масло Гхи
- 1200 мл вода
- 100 г заквасена сметана
- 1 ч. л. черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Почистете добре и нарежете печурките.
- Сложете гъбите, подправките и маслото Гхи в тенджера.
- Запържете ги, докато гъбите започнат да пускат вода.
- След това прибавете водата и оставете да се готви.
- Блендирайте кашуто. Когато е добре блендирано, добавете заквасената сметана към него и блендирайте още веднъж.
- Извадете малко от бульона на супата и го оставете да изстине.
- Когато изстине го смесете с блендираната смес.
- Когато супата е готова я свалете от котлона. Прибавете смесения с кашуто и заквасената сметана бульон към цялата супа.
- С помощта на пасатор пасирайте супата, докато се получи гладка крем супа от гъби и кашу.
Крем супа от гъби и кашу е готова за сервиране и има много приятна кремообразна текстура.
Ще откриете някои от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни Кето фантазии 1 и 2, които са подходящи за подарък за някой кето ентусиаст или за лично кулинарно вдъхновение.
Допълнителни съвети:
- Крем супа от гъби и кашу може да се гарнира с магданоз или копър в зависимост от личните вкусови предпочитания. Зелените подправки винаги добавят свежест към ястието и допълнителни връхни вкусови нотки, които обогатяват храната.
- За почитателите на пикантния вкус към тази супа от гъби и кашу може да се прибави сушена люта чушка на прах.
- Имайте предвид, че тези допълнителни стъпки ще променят малко хранителните стойности на крем супата.
Следвайки тези съвети, може да приготвите различни вариации на вкусната супа и да откриете перфектния вкус за себе си.
Историята на кашуто
Кашуто е дърво, което произлиза от североизточна Бразилия. Освен ядката на дървото местните племена са използвали и месестата му част – “ябълката” на кашуто, за храна и приготвяне на лечебни средства. Впоследствие ябълката му започва да се използва за производство на сокове, вина и други алкохолни напитки.
Името му идва от португалската дума „caju„, която се базира на думата на местното племе тупи – „acajú“, означаваща „плодът, който сам се произвежда“. Тази необикновена ядка е известна със своето богато съдържание на здравословни мазнини, протеини, витамини и минерали като магнезий и желязо.
Кашуто е открито от португалските мореплаватели през 16 век в Бразилия. Те го наричат „златното орехче“ заради хранителната му стойност и уникалния вкус. Кората и листата са използвани за лечение на кожни заболявания и възпаления. Влиза в здравословната кухня и е предпочитан източник на протеини от хората на вегетарианска диета.
Любопитно е, че цялото растение може да се използва. Черупките на кашуто съдържат масло, използвано в промишлеността за производство на лакове, лепила и други химически продукти.
Още от здравословната ни кухня
Ако идеята ни за крем супа от гъби и кашу ви е харесала, предлагаме да разгледате още рецепти, подходящи за нисковъглехидратния режим, в секцията „Кето рецепти“. Може да добавите нисковъглехидратен десерт като кето двойно шоколадово брауни за завършек на вечерята след крем супа от гъби и кашу.
За още интересни и разнообразни идеи може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Пригответе бърза и лесна супа Щи с интересни китайски гъби. Рецепта за супа Щи с гъби и
Крем супа от гъби е питателно, ароматно и богато на полезни хранителни вещества ястие. Приготвяме я със съставки,
Днес споделяме с вас 3 предложения за кето гъбена супа – с телешко месо, с крема сирене и