Крем супа от гъби и кашу

Обновена: 31.01.2025|
крем супа от гъби и кашу

Тази крем супа от гъби и кашу притежава неустоимия гъбен вкус, в комбинация с кремавата текстура. Ядките добавят хранителни стойности към крем супите и допълват вкуса по един плътен начин.

Подходяща е за хора на нисковъглехидратен режим и за любители на гъбения вкус, които иска да изпробват нова рецепта, с любимите им гъби. 

 

Рецепта за крем супа от гъби и кашу

Опитайте тази нетрадиционна рецепта за гъбена крем супа с плътния вкус на кашу като връхна вкусова нотка.

Време за приготвяне Брой порции Хранителни стойности на 1 порция
50 минути 6 178,9 калории
9,3 г нетни въглехидрати
14,2 г мазнини
6,6 г протеин

 

Необходими продукти:

  • 600 г печурки
  • 100 г сурово кашу
  • 20 мл масло Гхи
  • 1200 мл вода
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 ч. л. черен пипер
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Почистете добре и нарежете печурките.
  2. Сложете гъбите, подправките и маслото Гхи в тенджера. 
  3. Запържете ги, докато гъбите започнат да пускат вода.
  4. След това прибавете водата и оставете да се готви.
  5. Блендирайте кашуто. Когато е добре блендирано, добавете заквасената сметана към него и блендирайте още веднъж.
  6. Извадете малко от бульона на супата и го оставете да изстине.
  7. Когато изстине го смесете с блендираната смес. 
  8. Когато супата е готова я свалете от котлона. Прибавете смесения с кашуто и заквасената сметана бульон към цялата супа.
  9. С помощта на пасатор пасирайте супата, докато се получи гладка крем супа от гъби и кашу.

 

Крем супа от гъби и кашу е готова за сервиране и има много приятна кремообразна текстура. 

Ще откриете някои от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни Кето фантазии 1 и 2, които са подходящи за подарък за някой кето ентусиаст или за лично кулинарно вдъхновение.

Допълнителни съвети:

  • Крем супа от гъби и кашу може да се гарнира с магданоз или копър в зависимост от личните вкусови предпочитания. Зелените подправки винаги добавят свежест към ястието и допълнителни връхни вкусови нотки, които обогатяват храната. 
  • За почитателите на пикантния вкус към тази супа от гъби и кашу може да се прибави сушена люта чушка на прах. 
  • Имайте предвид, че тези допълнителни стъпки ще променят малко хранителните стойности на крем супата. 

 

Следвайки тези съвети, може да приготвите различни вариации на вкусната супа и да откриете перфектния вкус за себе си.

Историята на кашуто

 

история на кашуто

 

Кашуто е дърво, което произлиза от североизточна Бразилия. Освен ядката на дървото местните племена са използвали и месестата му част – “ябълката” на кашуто, за храна и приготвяне на лечебни средства. Впоследствие ябълката му започва да се използва за производство на сокове, вина и други алкохолни напитки.

Името му идва от португалската дума „caju„, която се базира на думата на местното племе тупи – „acajú“, означаваща „плодът, който сам се произвежда“. Тази необикновена ядка е известна със своето богато съдържание на здравословни мазнини, протеини, витамини и минерали като магнезий и желязо. 

Кашуто е открито от португалските мореплаватели през 16 век в Бразилия. Те го наричат „златното орехче“ заради хранителната му стойност и уникалния вкус. Кората и листата са използвани за лечение на кожни заболявания и възпаления. Влиза в здравословната кухня и е предпочитан източник на протеини от хората на вегетарианска диета. 

Любопитно е, че цялото растение може да се използва. Черупките на кашуто съдържат масло, използвано в промишлеността за производство на лакове, лепила и други химически продукти. 

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето двойно шоколадово брауни

 

Ако идеята ни за крем супа от гъби и кашу ви е харесала, предлагаме да разгледате още рецепти, подходящи за нисковъглехидратния режим, в секцията „Кето рецепти“. Може да добавите нисковъглехидратен десерт като кето двойно шоколадово брауни за завършек на вечерята след крем супа от гъби и кашу. 

За още интересни и разнообразни идеи може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.

Добър апетит!

Категории: Кето рецепти, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф|Публикувана: 31.01.2025|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front
478a693c5e3c6e7d8930f30107424ec9?s=96&d=mm&r=g

Санита Куцарова завършва специалност “Драматургия” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Има интереси в различни области на изкуството, но писането е най-голямата ѝ страст. Обича да съчетава здравословния начин на хранене с ежедневни тренировки и да прекарва свободното си време в природата или в четене на книги.

Свързани публикации

Оставете коментар