Кето печено сирене
Опитвали ли сте печено сирене на фурна с ароматна хрупкава билкова коричка? Ако не сте, определено тези рецепти, които сме ви подбрали, ще ви накарат да се влюбите във вкуса на този специалитет. Толкова е лесно да се приготви и не са нужни много съставки.
Представяме ви 3 рецепти за печено сирене бри, козе или краве сирене, овкусени с апетитни подправки и поднесени като предястие или десерт.
Кето печено сирене Бри с коричка
Елегантно. Кремообразно. Кето. Насладете се на великолепния вкус на печено сирене Бри, съчетано с пикантни и ароматни пресни билки с хрупкаво препечени ядки.
Може да поднесете печено сирене Бри и като десерт с домашно кето малиново сладко.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
50 минути | 8 | 6 г нетни въглехидрати, 35 г мазнини, 13 г протеини и 387 калории |
Необходими продукти:
- кето кора за пай
- 500 г сирене бри
- 50 г пекани, едро нарязани
- 1 ч. л. мащерка
- ¼ ч. л. чесън на прах
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
- Пригответе си домашна кето кора за пай предварително.
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
- Разточете тестото за пай между два листа пергаментова хартия, като поръсите леко с кокосово брашно.
- Подрежете оформеното тесто според размерите на сиренето бри.
- Поставете в центъра на разточеното тесто натрошените пекани (или орехи), чесън на прах и мащерка. Сложете сиренето бри отгоре.
- Намажете разточената кора за пай с разбито яйце и увийте около сиренето. Отрежете излишното тесто, ако е необходимо.
- Ако се получат накъсвания по тестото, притеснете го с пръсти или добавете малко тесто.
- Ако се затопли прекалено много, така че да не можете да го оформите, поставете го във фризера за поне 10 минути преди печене.
- Намажете увитото в кора за пай сирене бри с разбито яйце с помощта на четка.
- Изпечете в предварително загрятата фурна за около 25-30 минути или до златист загар на кората.
- След 15-та минута може да проверите за готовност, тъй като кокосовото брашно по-бързо може да изгори. Това зависи от фурната.
- Ако е необходимо, поставете алуминиево фолио.
- След като изпечете сиренето бри, оставете го да изстине за 10 минути и леко да стегне.
- Поднесете печено сирене бри като вкусно кето предястие и му се насладете.
Съвети
- Ако искате да приготвите печено сирене за гости, използвайте по-големи количества. Удвоете или утроете съставките и планирайте повече време за печене.
- Сервирайте нисковъглехидратното печено сирене с кето крекери или самостоятелно.
- Можете също да овкусите с пресен магданоз или мащерка, за да получите нови вълнуващи вкусови комбинации.
Кето печено сирене с къпини и орехи
Печено сирене на фурна може да се поднесе като предястие или десерт. Толкова вкусно и питателно, че дори може да се хапне за обяд с голяма купа зеленчукова салата.
Приготвяме сладко-солен вариант на печено сирене с ароматни къпини и хрупкави орехи.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
25 минути | 4 | 4 г нетни въглехидрати, 46 г мазнини, 33 г протеини и 584 калории |
Необходими продукти:
- 550 г козе сирене (краве или друго)
- 260 г пресни къпини (или боровинки, ягоди, малини)
- Щипка канела
- 1 с. л. стевиола на прах (по желание)
- 30 г орехи
- Сол
- Пресен розмарин
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Смесете пресните къпини, канелата и стевиолата на прах, ако използвате. Разбъркайте и оставете настрана.
- Изпечете козето сирене (краве сирене или друго) в загрятата фурна за 10-12 минути или докато получи лек загар. Извадете от фурната и оставете настрана за няколко минути.
- Нарежете на едро орехите и ги изпечете в сух тиган. Подправете със сол.
- Гарнирайте изпеченото козе или краве сирене с къпини, печени орехи и пресен розмарин.
Съвети
- Къпините са толкова вкусни и сладки, че може да не се нуждаете от подсладител, особено когато ги комбинирате с канела.
- Чувствайте се свободни да замените къпините с малини или ягоди. Ако плодовете не са достатъчно сочни, сложете ги в микровълнова фурна за около 30 секунди.
- Орехите са добър източник на полезни мазнини като омега-3. Съдържат редица витамини и минерали, антиоксиданти и добри количества протеини. Те са с нисковъглехидратни и подходящи за спазване на кето режим.
- Козето сирене се предлага в много разновидности и степени на зрялост. „Полузрелите“ сортове козе сирене са най-добри за печене. Те имат много лека кора отвън и мека вътрешност.
- Може да използвате също сирене бри, камембер или други меки сирена с кора, за да ги изпечете.
Пикантно печено сирене
Перфектно предястие или лека закуска с ниско съдържание на въглехидрати. Тази рецепта за печено сирене е ароматна, апетитна и много вкусна.
Изберете любимото си полутвърдо сирене. Комбинирайте го с пресни билки, зеленчуци и зехтин и изпечете.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
30 минути | 4 | 3 г нетни въглехидрати, 19 г мазнини, 8 г протеин и 216 калории |
Необходими съставки:
- 230 г краве сирене (фета или халуми)
- 1 червена чушка, нарязана на тънки ленти
- 1 ч. л. пресен розмарин
- Щипка лют червен пипер на люспи
- Щипка морска сол
- 2 с. л. зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете сиренето в центъра на малка тавичка за печене.
- Разпределете върху него нарязаните на тънки ленти чушки и розмарина.
- Поръсете с лют червен пипер, щипка морска сол и зехтин.
- Изпечете сиренето на средната решетка за 20 минути.
- Охладете за 5 минути, преди да сервирате ароматното печено сирене.
Още от здравословната ни кухня
Ако тези рецепти за кето печено сирене са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Да ви е сладко!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Печен камембер с домашно сладко - изискано френско предястие, с което да си спретнем една хубава вечеря.
Днес приготвяме един по-особен специалитет от сицилианската кухня – аранчини, но в нисковъглехидратен и
Запечено сирене Бри - кремообразно, меко, разтичащо се и елегантно поднесено. Насладете се на