Кето печено сирене

Обновена: 27.02.2024|
Печено сирене - кето рецепти.

Опитвали ли сте печено сирене на фурна с ароматна хрупкава билкова коричка? Ако не сте, определено тези рецепти, които сме ви подбрали, ще ви накарат да се влюбите във вкуса на този специалитет. Толкова е лесно да се приготви и не са нужни много съставки.

Представяме ви 3 рецепти за печено сирене бри, козе или краве сирене, овкусени с апетитни подправки и поднесени като предястие или десерт.

 

Кето печено сирене Бри с коричка

Елегантно. Кремообразно. Кето. Насладете се на великолепния вкус на печено сирене Бри, съчетано с пикантни и ароматни пресни билки с хрупкаво препечени ядки.

Може да поднесете печено сирене Бри и като десерт с домашно кето малиново сладко.

keto baner 011
keto 01
keto baner 011
keto 01
Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
50 минути 8 6 г нетни въглехидрати, 35 г мазнини, 13 г протеини и 387 калории

Необходими продукти:

  • кето кора за пай
  • 500 г сирене бри
  • 50 г пекани, едро нарязани
  • 1 ч. л. мащерка
  • ¼ ч. л. чесън на прах
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

  1. Пригответе си домашна кето кора за пай предварително.
  2. Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
  3. Разточете тестото за пай между два листа пергаментова хартия, като поръсите леко с кокосово брашно.
  4. Подрежете оформеното тесто според размерите на сиренето бри.
  5. Поставете в центъра на разточеното тесто натрошените пекани (или орехи), чесън на прах и мащерка. Сложете сиренето бри отгоре.
  6. Намажете разточената кора за пай с разбито яйце и увийте около сиренето. Отрежете излишното тесто, ако е необходимо.
  7. Ако се получат накъсвания по тестото, притеснете го с пръсти или добавете малко тесто.
  8. Ако се затопли прекалено много, така че да не можете да го оформите, поставете го във фризера за поне 10 минути преди печене.
  9. Намажете увитото в кора за пай сирене бри с разбито яйце с помощта на четка.
  10. Изпечете в предварително загрятата фурна за около 25-30 минути или до златист загар на кората.
  11. След 15-та минута може да проверите за готовност, тъй като кокосовото брашно по-бързо може да изгори. Това зависи от фурната.
  12. Ако е необходимо, поставете алуминиево фолио.
  13. След като изпечете сиренето бри, оставете го да изстине за 10 минути и леко да стегне.
  14. Поднесете печено сирене бри като вкусно кето предястие и му се насладете.

 

Съвети

  • Ако искате да приготвите печено сирене за гости, използвайте по-големи количества. Удвоете или утроете съставките и планирайте повече време за печене.
  • Сервирайте нисковъглехидратното печено сирене с кето крекери или самостоятелно.
  • Можете също да овкусите с пресен магданоз или мащерка, за да получите нови вълнуващи вкусови комбинации.

 

 

Кето печено сирене с къпини и орехи

Печено сирене на фурна може да се поднесе като предястие или десерт. Толкова вкусно и питателно, че дори може да се хапне за обяд с голяма купа зеленчукова салата.

Приготвяме сладко-солен вариант на печено сирене с ароматни къпини и хрупкави орехи.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
25 минути 4 4 г нетни въглехидрати, 46 г мазнини, 33 г протеини и 584 калории

Необходими продукти:

  • 550 г козе сирене (краве или друго)
  • 260 г пресни къпини (или боровинки, ягоди, малини)
  • Щипка канела
  • 1 с. л. стевиола на прах (по желание)
  • 30 г орехи
  • Сол
  • Пресен розмарин

 

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Смесете пресните къпини, канелата и стевиолата на прах, ако използвате. Разбъркайте и оставете настрана.
  3. Изпечете козето сирене (краве сирене или друго) в загрятата фурна за 10-12 минути или докато получи лек загар. Извадете от фурната и оставете настрана за няколко минути.
  4. Нарежете на едро орехите и ги изпечете в сух тиган. Подправете със сол.
  5. Гарнирайте изпеченото козе или краве сирене с къпини, печени орехи и пресен розмарин.

 

Съвети

  • Къпините са толкова вкусни и сладки, че може да не се нуждаете от подсладител, особено когато ги комбинирате с канела.
  • Чувствайте се свободни да замените къпините с малини или ягоди. Ако плодовете не са достатъчно сочни, сложете ги в микровълнова фурна за около 30 секунди.
  • Орехите са добър източник на полезни мазнини като омега-3. Съдържат редица витамини и минерали, антиоксиданти и добри количества протеини. Те са с нисковъглехидратни и подходящи за спазване на кето режим.
  • Козето сирене се предлага в много разновидности и степени на зрялост. „Полузрелите“ сортове козе сирене са най-добри за печене. Те имат много лека кора отвън и мека вътрешност.
  • Може да използвате също сирене бри, камембер или други меки сирена с кора, за да ги изпечете.

 

Пикантно печено сирене

Перфектно предястие или лека закуска с ниско съдържание на въглехидрати. Тази рецепта за печено сирене е ароматна, апетитна и много вкусна.

Изберете любимото си полутвърдо сирене. Комбинирайте го с пресни билки, зеленчуци и зехтин и изпечете.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
30 минути 4  3 г нетни въглехидрати, 19 г мазнини, 8 г протеин и 216 калории

Необходими съставки:

  • 230 г краве сирене (фета или халуми)
  • 1 червена чушка, нарязана на тънки ленти
  • 1 ч. л. пресен розмарин
  • Щипка лют червен пипер на люспи
  • Щипка морска сол
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете сиренето в центъра на малка тавичка за печене.
  2. Разпределете върху него нарязаните на тънки ленти чушки и розмарина.
  3. Поръсете с лют червен пипер, щипка морска сол и зехтин.
  4. Изпечете сиренето на средната решетка за 20 минути.
  5. Охладете за 5 минути, преди да сервирате ароматното печено сирене.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Печено сирене. Кето Ангелска торта.

Пригответе си вкусен десерт от кето Ангелска торта, богата на протеини.

 

Ако тези рецепти за кето печено сирене са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Да ви е сладко!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 27 февруари 2024 в 15:28 | Публикувана: 5 август 2021 в 16:04 | Категория: Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф