Кето палачинкова торта без брашно

Обновена: 29.03.2024|

Предлагаме една лесна кето палачинкова торта без брашно. Вкусна и засищаща, тази кето палачинкова торта хармонизира с вкусове и може да контрастира с цветове.

Рецептата ни позволява да се насладим на сладките изкушения без да разваляме режима си и да прибягваме до вредни захари.

Палачинковата торта представлява възхитително съчетание на традиция и иновация в областта на приготвянето на палачинки, предлагайки интересен и разнообразен обрат на едно популярно ястие

 

keto baner 011
keto 01

Рецепта за кето палачинкова торта

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
25 минути 2 5 г нетни въглехидрати и 500 калории

Приготвянето на кето палачинкова торта се случва бързо и лесно. Ето как да превърнем традиционната закуска – палачинки и сладкия крем в една вкусна кето палачинкова торта без брашно.

keto baner 011
keto 01

 

Необходими продукти:

  • 3 бр яйца
  • 60 г крема сирене
  • Краве масло Гхи за намазване

 

За пълнежа:

  • 120 г крема сирене
  • 50 г стевиола на прах
  • 3 с. л. заквасена сметана

 

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте яйцата и крема сиренето с миксер, до получаването на хомогенна смес.
  2. Загрейте тигана на слаб огън и го намазнете малко с маслото.
  3. Изсипвате достатъчно смес, за да се получи тънка палачинка.
  4. Изпичате и от двете страни.
  5. Следвате стъпка 3 и 4 до свършването на сместа.
  6. Когато са готови, оставате палачинките малко да изстинат.
  7. Разбийте останалите съставки за пълнежа.
  8. Разрежете всички палачинки на две, през средата.
  9. Започнете да редувате палачинка, крем.
  10. Накрая разрежете получения полукръг на 2 части, за получаването на две порции.

 

Допълнителни съвети:

  1. В зависимост от големината на палачинките, броят им може да варира между 8 и 10 броя.
  2. Може да оформите тортата както пожелаете.
  3. Може да я украсите с горски плодове или с домашно кето сладко или заквасена сметана със скир, за допълнителен вкус и визия, но имайте предвид, че това би завишило въглехидратните стойности.
  4. Когато палачинките се получат тънки, те се разрязват на две, за да може да се постигне височина при редуването на палачинка-крем. Това прави получената кето палачинкова торта без брашно по-визуално привлекателна.

 

Други палачинкови вариации ще откриете и в кулинарната ни поредица „Кето фантазии“ 1 и 2.

 

Повече за палачинковата торта

 

Палачинкова торта.

 

Историята на палачинките датира от хиляди години, като има доказателства, че те били консумирани от древни общества като гърците и римляните.

Тези ранни палачинки обикновено се приготвят от съставки като пшенично брашно, зехтин, мед и подквасено мляко. Готвили се върху нагорещени камъни или в плитки тигани на открит огън.

С развитието на кулинарните практики палачинките станала популярно ястие в много култури по света, като всяка добавяла свои собствени уникални вариации и съставки.

В средновековна Европа палачинките често са били правени с брашно от елда и са били обичайна храна по време на фестивали и празненства.

Модерната концепция за „палачинкова торта“ вероятно се е появила като творчески обрат на традиционните палачинки.

Вместо да сервираме отделни, палачинковата торта включва подреждане на няколко слоя палачинки с пълнеж или топинг между всеки слой.

Тази концепция позволява по-привлекателно визуално представяне и предлага възможности за персонализиране с различни вкусове и съставки.

Палачинковите торти придобили популярност през последните години, особено в сферата на домашната кухня и социалните медии, където кулинарните ентусиасти споделят своите творения и рецепти.

Те често се сервират за специални поводи като рождени дни, брънчове или като креативна опция за десерт.

 

Видове палачинкови торта

 

Палачинкова торта дъга.

 

Въпреки че концепцията за палачинкова торта е сравнително проста, има безброй нейни вариации и интерпретации. Ето няколко вида:

  1. Класическа – това е обикновената версия, направена чрез подреждане на традиционни палачинки, със сироп, масло и може би малко плодове.
  2. Плодова – тип включва пресни плодове между всеки слой. Например нарязани ягоди, банани или боровинки. Често се сервира с плодов компот или бита сметана.
  3. Шоколадова – любителите на шоколада може да се насладят на този вид торта, приготвена с шоколадови палачинки, наслоени с шоколадов ганаш, бита сметана и може би малко шоколадов чипс или настърган шоколад.
  4. Солена – солените версии могат да включват слоеве солени палачинки с пълнеж като яйца, бекон, сирене и зеленчуци, получавайки се обилна закуска или опция за обяд.
  5. Протеинова – хората, които се грижат за здравето, могат да изберат този вид торта, направена от богати на протеини палачинки, придружени с гръцко кисело мляко, ядково масло и може би малко протеин на прах.
  6. Палачинкова торта Rainbow – тази цветна торта включва приготвяне на палачинки в различни цветове (с помощта на хранителни оцветители) и подреждането им в ред на дъгата. Това е визуално зашеметяващ десерт, който може да се сервира на детски партита или специални поводи.

Това са само част от видовете, но възможностите за палачинкови торти са практически безкрайни. Всеки може да ги персонализира с любимите си вкусове, пълнежи и декорации, за да отговарят на индивидуалните вкусови предпочитания и диетични нужди на всички.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Бързи кето палачинки. Палачинки, рецепта, кето.

 

По-горе ви представихме кето вариант за палачинки без брашно, затова сега споделяме друга наша любима рецепта – бързи кето палачинки.

Още сладки кето изкушения може да видите в нашия сайт в раздела „Кето рецепти„. Каним ви да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Приятен апетит!

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Диляна Илиева
Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 29 март 2024 в 16:23 | Публикувана: 25 март 2024 в 15:47 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти