Кесадия с пиле от кето тортила

Обновена: 14.08.2024|
Кесадия с пиле.

Кесадия с пиле е хрупкаво и засищащо хапване. Може да се сервира със заквасена сметана или гуакамоле – като допълнение. Възможностите за плънки са безбройни дори и при кетогенна диета, така че без проблем може да комбинираме любимите си продукти.

 

Рецепта за кесадия с пиле

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
30 минути 4 498.3 калории
7.2 г нетни въглехидрати
41.6 г протеин
32.5 г мазнини

 

Може да си приготвим основите за кесадия с пиле от различни сирена или да използваме вече готови кето тортили.

Необходими продукти:

  • 4 бр кето тортили BeKeto
  • 300 г варено пиле, настъргано (~ 2 ½ ч. ч.)
  • 150 г доматена салса, без захар (~ ¾ ч. ч.)
  • 48 г зелен лук пера, нарязани (~ 4 стръка)
  • 200 г кашкавал, настърган (~ 2 ч. ч.)
  • 2 с. л. краве масло Гхи (~ 30 мл)
  • ¾ ч. л. кимион на прах
  • ½ ч. л. сол
  • ½ ч. л. риган

 

Начин на приготвяне:

  • В тенджера комбинирайте пилето, салсата, перата зелен лук, кимиона, солта и ригана.
  • Гответе без капак на умерен огън, докато се загрее, около 10 минути, като разбърквате от време на време.
  • Намажете едната страна на всяка тортила с масло.
  • Поставете тортилите с масло надолу върху леко намазнена хартия за печене.
  • Разпределете пилешката смес и настъргания кашкавала на 4.
  • Намажете всяка половина от кето тортилите с плънката и поръсете с кашкавал.
  • Сгънете всяка тортила на две.
  • Печете на 200°C докато тортилите станат хрупкави и златисто кафяви (около 9-11 минути).
  • Разрежете всяка кето кесадия с пиле през средата и сервирайте.

 

Допълнителни съвети:

  1. Ако предпочитате, може да запечете кесадиите на тиган с много малко краве масло Гхи.
  2. Може да сервирате готовата кето кесадия с пиле със сос от заквасена сметана и/или гуакамоле.

Седмични менюта и рецепти ще откриете в безплатната ни Вайбър група и между кориците на книгите ни Кето фантазии 1 и 2.

 

Какво да комбинираме с кесадия?

 

Кесадия с пиле и гуакамоле.

 

Кесадиите са универсални ястия, които могат да се съчетават с различни вкусове. Ето някои храни, които се съчетават добре с кесадия:

kurk 400
vit e 600
kurk 400
vit e 600
  1. Гуакамоле – кремообразната текстура и вкусът на гуакамолето допълват хрупкавата тортила и топеното сирене в кесадия
  2. Салса – салсата е друго класическо съчетание с кесадия. Киселинността и пикантността на салсата балансират вкуса на сиренето и добавят чудесен вкус към всяка хапка.
  3. Ориз и боб – кесадиите, особено пикантните, могат да се сервират като основно ястие, но те също са страхотна гарнитура към ориз и боб.
  4. Салата – леката и освежаваща салата може да бъде чудесен контраст с богатите и пикантни вкусове на кесадия. Също така може да осигури допълнителна текстура и хрупкавост на ястието.
  5. Маргарити – студената и освежаваща маргарита може да бъде перфектният спътник на пикантна кесадия със сирена. Вкусът на маргарита може да помогне за балансиране на пикантността на ястието.

 

Най-добрите плънки за кесадия

 

Кесадия с пиле и кашкавал.

 

Някои популярни плънки за кесадии биват:

  1. Сирена – това основната съставка в кесадиите и има много видове, които могат да се използват, включително сирене чедър, гауда, обикновен кашкавал и други.
  2. Пиле – вареното и накъсано месо е класически пълнеж за кесадия с пиле, който се съчетава добре със сирене и други гарнитури.
  3. Говеждо – сварено и овкусено смляно говеждо или нарязана пържола.
  4. Зеленчуци – включително чушки, лук, гъби и тиквички, могат да бъдат задушени и добавени към кесадия за допълнителен вкус и хранителни вещества.
  5. Боб – препържен или черен боб е популярна опция за плънка за вегетарианци или тези, които търсят безмесна алтернатива.
  6. Спанак и фета – комбинацията от сотиран спанак и натрошено сирене фета може да бъде вкусен и питателен пълнеж не само за кесадия с пиле, но и с други видове меса.
  7. Дърпано свинско с барбекю – дърпаното свинско, мариновано в сос за барбекю.

Няма определен най-добър пълнеж за кесадия. Например, някои може да е фен на хрупкава кесадия с пиле, докато други може да предпочитат сочна кесадия със свинско и барбекю. Всичко зависи от вкусовите и диетични предпочитания на човек.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Рецепта за кето кесадия.

 

Ако рецептата ни за кесадия с пиле ви е харесала, предлагаме една от опциите за пълнежи, които може да ви допаднат от статията ни за кесадия с пилешко месо в кето вариант.

Ако идеята ви е допаднала, може да споделете резултата от рецептата за кесадия с пиле в споделената ни кухня във фейсбук, където с други кето ентусиасти ще може да продължите да обменяте идеи и опит.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

f624b8278ab099367517070468e42a1b?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар