Кесадия с пиле от кето тортила
Кесадия с пиле е хрупкаво и засищащо хапване. Може да се сервира със заквасена сметана или гуакамоле – като допълнение. Възможностите за плънки са безбройни дори и при кетогенна диета, така че без проблем може да комбинираме любимите си продукти.
Рецепта за кесадия с пиле
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
30 минути | 4 | 498.3 калории 7.2 г нетни въглехидрати 41.6 г протеин 32.5 г мазнини |
Може да си приготвим основите за кесадия с пиле от различни сирена или да използваме вече готови кето тортили.
Необходими продукти:
- 4 бр кето тортили BeKeto
- 300 г варено пиле, настъргано (~ 2 ½ ч. ч.)
- 150 г доматена салса, без захар (~ ¾ ч. ч.)
- 48 г зелен лук пера, нарязани (~ 4 стръка)
- 200 г кашкавал, настърган (~ 2 ч. ч.)
- 2 с. л. краве масло Гхи (~ 30 мл)
- ¾ ч. л. кимион на прах
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. риган
Начин на приготвяне:
- В тенджера комбинирайте пилето, салсата, перата зелен лук, кимиона, солта и ригана.
- Гответе без капак на умерен огън, докато се загрее, около 10 минути, като разбърквате от време на време.
- Намажете едната страна на всяка тортила с масло.
- Поставете тортилите с масло надолу върху леко намазнена хартия за печене.
- Разпределете пилешката смес и настъргания кашкавала на 4.
- Намажете всяка половина от кето тортилите с плънката и поръсете с кашкавал.
- Сгънете всяка тортила на две.
- Печете на 200°C докато тортилите станат хрупкави и златисто кафяви (около 9-11 минути).
- Разрежете всяка кето кесадия с пиле през средата и сервирайте.
Допълнителни съвети:
- Ако предпочитате, може да запечете кесадиите на тиган с много малко краве масло Гхи.
- Може да сервирате готовата кето кесадия с пиле със сос от заквасена сметана и/или гуакамоле.
Седмични менюта и рецепти ще откриете в безплатната ни Вайбър група и между кориците на книгите ни Кето фантазии 1 и 2.
Какво да комбинираме с кесадия?
Кесадиите са универсални ястия, които могат да се съчетават с различни вкусове. Ето някои храни, които се съчетават добре с кесадия:
- Гуакамоле – кремообразната текстура и вкусът на гуакамолето допълват хрупкавата тортила и топеното сирене в кесадия
- Салса – салсата е друго класическо съчетание с кесадия. Киселинността и пикантността на салсата балансират вкуса на сиренето и добавят чудесен вкус към всяка хапка.
- Ориз и боб – кесадиите, особено пикантните, могат да се сервират като основно ястие, но те също са страхотна гарнитура към ориз и боб.
- Салата – леката и освежаваща салата може да бъде чудесен контраст с богатите и пикантни вкусове на кесадия. Също така може да осигури допълнителна текстура и хрупкавост на ястието.
- Маргарити – студената и освежаваща маргарита може да бъде перфектният спътник на пикантна кесадия със сирена. Вкусът на маргарита може да помогне за балансиране на пикантността на ястието.
Най-добрите плънки за кесадия
Някои популярни плънки за кесадии биват:
- Сирена – това основната съставка в кесадиите и има много видове, които могат да се използват, включително сирене чедър, гауда, обикновен кашкавал и други.
- Пиле – вареното и накъсано месо е класически пълнеж за кесадия с пиле, който се съчетава добре със сирене и други гарнитури.
- Говеждо – сварено и овкусено смляно говеждо или нарязана пържола.
- Зеленчуци – включително чушки, лук, гъби и тиквички, могат да бъдат задушени и добавени към кесадия за допълнителен вкус и хранителни вещества.
- Боб – препържен или черен боб е популярна опция за плънка за вегетарианци или тези, които търсят безмесна алтернатива.
- Спанак и фета – комбинацията от сотиран спанак и натрошено сирене фета може да бъде вкусен и питателен пълнеж не само за кесадия с пиле, но и с други видове меса.
- Дърпано свинско с барбекю – дърпаното свинско, мариновано в сос за барбекю.
Няма определен най-добър пълнеж за кесадия. Например, някои може да е фен на хрупкава кесадия с пиле, докато други може да предпочитат сочна кесадия със свинско и барбекю. Всичко зависи от вкусовите и диетични предпочитания на човек.
Още от здравословната ни кухня
Ако рецептата ни за кесадия с пиле ви е харесала, предлагаме една от опциите за пълнежи, които може да ви допаднат от статията ни за кесадия с пилешко месо в кето вариант.
Ако идеята ви е допаднала, може да споделете резултата от рецептата за кесадия с пиле в споделената ни кухня във фейсбук, където с други кето ентусиасти ще може да продължите да обменяте идеи и опит.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Приготвянето на кето тортили без брашно ни дава възможност да се насладим на мексиканската кухня – без въглехидрати.
Рецептата за гуакамоле е една от най-лесните, вкусни и освежаващи разядки за приготвяне. Нисковъглехидратна
Кето тортилата е чудесен вариант за обяд или вечеря. Приготвя се бързо, лесно и се вписва прекрасно в нашия кето режим.