Бурито с кайма и яйце

Обновена: 04.04.2025|
бурито с кайма

Приготвяйки бурито с кайма, може да си осигурим питателен кето обяд за работното място или пък лесна закуска. Разбира се, в компанията на подходяща гарнитура или салата се превръща и в цяло основно ястие. С избора на лесни нисковъглехидратни рецепти ние правим хранителния си режим по-устойчив и следването му никак не изглежда трудно.

 

Рецепта за бурито с кайма

Бурито с кайма се приготвя лесно и е чудесен начин да си хапнем вкусна храна, без да прекарваме дълго време в кухнята.

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
20 минути 2 477 калории
10 г нетни въглехидрати
35 г белтъчини
30 г мазнини

 

Необходими продукти:

  • 2 броя кето тортили
  • 200 г кайма, по избор
  • 3 броя яйца
  • 1 ч. л. краве масло Гхи
  • 1/2 зелена чушка
  • 4 броя кисели краставички
  • 1/2 ч. л. кимион
  • 1/2 ч. л. пушен червен пипер
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. В студен тиган сложете каймата. Загрейте котлона и бъркайте каймата за около 10 минути, докато се приготви. Подправете я с кимиона и солта.
  2. Загрейте тиган с краве маслото. Добавете яйцата и не спирайте да ги бъркате за 3-4 минути. Когато са все още леко течни, но почти готови, свалете бърканите яйца от котлона. Те ще се сготвят от остатъчната топлина на тигана.
  3. Подправете яйцата с пушения червен пипер и ги оставете настрана.
  4. Нарежете зелената чушка на тънки парчета заедно с киселите краставички.
  5. Загрейте леко тортилите, за да станат по-меки и лесни за сгъване. Наредете половината от съставките, започвайки с каймата.
  6. Навийте буритото, като внимавате да не оставите дупка в долната част.
  7. Запечете леко буритото на сух тиган там, където се срещат ръбовете, които сте навили. Така страните му ще залепнат и няма да се развива толкова лесно.
  8. Сервирайте топло с подходяща гарнитура.

 

Съвет: Чудесна добавка към бурито с кайма са различни гарнитури и салати, вдъхновени от мексиканската кухня като гуакамоле, заквасена сметана, люти чушки и много други.

Хранителни стойности и полезни съвети

 

бурито с кайма

 

Нашето бурито с кайма е вкусно, засищащо, но и изключително полезно. В него се съдържат полезни фибри, които са важни за здравето на храносмилателната и сърдечно-съдовата система. Освен тях в 1 порция бурито с кайма откриваме:

  • 42% витамин Б2
  • 37% селен
  • 37% витамин C
  • 34% витамин К
  • 25% витамин Б5
  • 22% фосфор
  • 21% витамин А

*Процентите са калкулирани според препоръчителната дневна доза.

Не бива да забравяме, че авокадото е страхотно кето хапване, което може да се приготви по различни начини. Освен това е и изключително полезно, а с буритото с кайма би си паснало перфектно.

Ако искате да хапвате бурито с кайма по-късно – например на работното място, в училище, в университета или на пикник, може да го увиете в алуминиево фолио или с екологична кърпа с пчелен восък. Така то ще остане меко и свежо за хапване, когато пожелаете.

След съхраняване в хладилник може да го оставите за известно време да се стопли на стайна температура. Ако имате микровълнова фурна, увийте буритото във влажна салфетка или кухненска хартия и го стоплете за 30-40 секунди. Така то ще се стопли, без да стане сухо.

 

Още от нашата здравословна кухня

 

текс-мекс запеканка

 

Нисковъглехидратната кухня приема кулинарните идеи и вдъхновения от Мексико с широко отворени обятия. Затова ние включваме в кето менюто си разнообразни ястия и разядки от далечната страна. Може да опитате също:

 

Приготвянето на нисковъглехидратни рецепти в ежедневието не бива да ни затруднява или да краде много от ценното ни време. Каним ви в споделената ни кухня във Фейсбук, където ще може да се вдъхновите от хиляди кето съмишленици. Там ще откриете както лесни и бързи рецепти за забързаното ежедневие, така и по-интересни и интернационални предложения, с които да впечатлим близки и гости.

За ежедневието може да се възползвате от безплатното ни меню във Вайбър канала ни. Всяка седмица ще ви предложим лесни и вкусни рецепти в режим сваляне и задържане, за да изберете най-доброто за себе си.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front

Популярни продукти

4ff7ca7b8808dd2224958fe9d5bf28afa487e2dd07448e195917dd02b9eb797f?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар