Яйца с тиквички и авокадо

Обновена: 28.02.2024|
Шотландски яйца. Яйца с тиквички и авокадо.

Яйца с тиквички и авокадо е неустоимо вкусна рецепта за перфектен обяд. Специално сме подбрали продуктите, за да приготвим ястие, което не само засища за по-дълго, но и помага в борбата с излишните килограми.

Както всички знаем, яйцата са неизменна част в менюто на всеки, който цели да отслабне. Включвайки ги в режима си можем да се насладим на техните ползи върху здравето ни. Авокадото, от друга страна, е пълно с много полезни мазнини, а тиквичките се усвояват бързо от тялото ни и подобряват храносмилането.

Ето и нашите две предложения за вкусен кето обяд от яйца с тиквички, приготвени по два различни начина.

 

 

keto baner 011
keto banner site 01
keto baner 011
keto banner site 01

Яйца с тиквички и авокадо

Тиквичките са богат източник на витамини и фибри. Комбинирайте ги с яйца и авокадо – два продукта заредени със здравословни мазнини и протеини – и ще получите пълноценен обяд. Освен това ще ви засити за по-дълго време.

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
20 минути 1 5 г

Необходими продукти:

  • 2 с. л. зехтин екстра върджин
  • 1 голяма тиквичка, настъргана на спирали
  • 2 яйца
  • ½ авокадо
  • Червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 190 градуса.
  2. Измийте и отрежете краищата на тиквичката, след което я настържете на спиралайзер.
  3. В тиган, подходящ за готвене във фурна, загрейте зехтина на среден огън. Сотирайте спагетите от тиквички за 3-4 минути или докато омекнат.
  4. Направете две гнезда от сотираната спираловидна тиквичка в тигана, след което чукнете яйцата в центъра на всяко гнездо.
  5. Подправете със сол и черен пипер, и изпечете в загрятата фурна за 3-5 минути или докато белтъкът стане бял, а жълтъкът се сготви до желаната от вас готовност.
  6. Извадете тигана от фурната и прехвърлете гнездата от яйца с тиквички в чиния. Гарнирайте с резени авокадо и поръсете с червен пипер. Сервирайте ароматните и апетитни яйца с тиквички и авокадо топли и им се насладете.

Съвети:

  • Тиквичките, настъргани като спагети, са чудесна нисковъглехидратна опция, която може да се използва като заместител на картофите и пастата в много рецепти.
  • Поднесете ястието с бейби спанак, пресен босилек или с любимия си кето домашен сос.

 

Яйца с тиквички и авокадо на фурна

Пригответе си тази вкусна и лесна рецепта за яйца с тиквички, авокадо и домати, поднесени с натрошено фета или краве сирене и ароматен пресен магданоз. Комбинацията от всички тези полезни продукти е истинско удоволствие за небцето.

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
25 минути 4 5 г

Необходими продукти:

  • 3 тиквички, настъргани на спиралайзер
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин
  • 100 г чери домати
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 4 яйца
  • 1 авокадо
  • 50 г краве сирене (или фета сирене)
  • Пресен магданоз
  • Краве масло Гхи за намазняване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете дъното на тава за печене с краве масло Гхи.
  2. Настържете на спиралайзер тиквичките, след което ги прехвърлете в голяма купа.
  3. Нарежете на половинки чери доматите, добавете и тях в купата. Овкусете със зехтин, сол и черен пипер, разбъркайте.
  4. От получената смес оформете в подготвената тава 4 гнезда. Внимателно чукнете по едно яйце в центъра на всяко гнездо.
  5. Изпечете в загрятата фурна, докато яйцата се сготвят и тиквичките омекнат (10-15 минути или до готовност).
  6. Сервирайте в чиния, гарнирайте с резени авокадо, натрошено фета или краве сирене и пресен магданоз.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.

 

Още предложения за ястия с яйца:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Яйца с тиквички. Кето палачинки от карфиол.

Пригответе си и вкусни кето палачинки от карфиол и поднесете както солени, така и сладки.

 

Ако рецептите за яйца с тиквички и авокадо са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 28 февруари 2024 в 14:26 | Публикувана: 19 ноември 2021 в 15:18 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф