Чипс от тиквички, спаначена супа и детоксикираща салата

Обновена: 13.03.2024|
Чипс от тиквички.

В духа на идващата есен сме ви подготвили здравословно и „зелено“ меню. Този път е силно нестандартно, родено в късните кино часове, когато ни се похапват вкусни и вредни калорийни бомбички, като чипс от тиквички. Точно така! Нашето предложение ще ви дари с любимия и познат вкус на чипса, но в истински здравословен вид.

Освен, че неволята учи, тя ражда и креативни кулинарни решения. На вашето внимание – здравословен чипс от тиквички без нито една вредна съставка. Как е възможно?

Заменили сме рафинираното олио, което при пържене се разпада на свободни радикали, с пречистена естествена мазнина, а картофите – с полезен и безвъглехидратен зеленчук. А като бонус сме подготвили и една спаначена супа + детоксикираща салата.

 

Здравословен чипс от тиквички

Вече се чудите как да си приготвите това вкусно изкушение? Започваме.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
2 часа 4 6,22 г

 

Необходими продукти:

  • 800 г нарязани тиквички
  • 3 с. л. краве масло Гхи
  • 2 с. л. оцет балсамико
  • 2 ч. л. едра хималайска сол

Приготвяне на чипс от тиквички:

  1. Започнете с разтапянето на маслото. Пресипете го в малка купа и го смесете, заедно с оцета.
  2. Ако не сте нарязали тиквичките – сега е моментът да го направите. Оваляйте ги добре в получената смес.
  3. Загрейте фурната на 115 градуса. Наредете тиквичките върху хартия за печене и ги поставете да се изпекат за около 2 часа. При изпичането е нужно да ги обръщате и подреждате равномерно, за да се получи хрупкав чипс
  4. Ако пък сте решили да се придържате към традиционното пържене, използвайте няколко лъжици масло Гхи и изпържете тиквичките в тиган. Накрая посолете със сол.

Вашият вкусен чипс е готов за консумация, но преди това сме ви приготвили здравословни предложения, с които да се нагостите за вечеря – детоксикираща салата и супа от авокадо.

 

Детоксикираща салата

За нея сме подбрали разнообразни зеленчуци, със силно детоксикиращо действие и с почти нулеви калории.

Какво ни е нужно:

Чипс от тиквички.

  • 400 г броколи
  • 200 г брюкселско зеле, нарязано на едро
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 100 г сурови бадеми
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. джинджифил на прах
  • 200 г спанак
  • щипка хималайска сол

Приготвяне:

  1. За подготовката на салатата започваме с броколите. Нужно е да ги сварите леко на пара, но не до пълно сваряване – трябва да останат твърди.
  2. Нарежете ги на ситно, заедно с брюкселското зеле. Оставете ги в купа.
  3. Накъсайте спаначените листа и магданоза и ги добавете към другите съставки.
  4. Разпръскайте суровите бадеми и разбъркайте старателно.
  5. Овкусете с джинджифил, зехтин и сол.

Вкусната и изключително богата на витамини салата е готова за консумиране.

 

Спаначена супа с авокадо

И тъй като днес сме на зелена вълна, споделяме с вас и рецепта за зелена супичка от спанак и авокадо.

Какво ни е нужно:

Чипс от тиквички.

  • 200 г пресен спанак
  • 1 зряло авокадо
  • 3 с. л. масло Гхи
  • 150 мл течна готварска сметана
  • връзка магданоз
  • черен пипер на вкус
  • риган за подправяне
  • 1 с. л. чесън на прах
  • 2 с. л. бадемово брашно

 

Приготвяне:

  1. Разтапяме маслото в тенджера. В него запържваме брашното, след което добавяме малко вода. Разбъркваме добре докато получим еднородна смес и изчакваме да заври. Когато това се случи, добавяме нарязания спанак и бъркаме, докато омекне.
  2. Нарязваме авокадото и го добавяме в тенджерата, като разбъркваме енергично. Към авокадото добавяме подправките.
  3. Заливаме с две три чаши вода и сметаната и разбъркваме добре.
  4. Накрая пасираме с пасатор.

Voila!

За не повече от 25 минути имаме здравословна супа, която да хапнем с удоволствие. И накрая да обобщим нашата зелена вечеря по ред на консумация: детокс салата с броколи и брюкселско зеле, вкусна супа от авокадо и за финал – невероятен чипс от тиквички, който може да консумираме на дивана с интересен филм за фон.

За още здравословни, нисковъглехидратни предложения посетете раздела „Кето рецепти“ в нашия сайт.

Приятно гледане и хапване от екипа на Фор Лайф.

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

4559c8467fde8e4002d4ed2eafed370b?s=96&d=mm&r=g

Автор: For Life

Свързани публикации

4 Коментара

  1. Силвия 02.01.2021 at 21:39 - Отговор

    Здравейте, в салатата има 1 чаша моркови, морковите не са ли към нережимните храни?

  2. Ружа Стоянова 20.05.2019 at 23:03 - Отговор

    Чудесно и вероятно много вкусно…

  3. Ваня 23.09.2018 at 17:42 - Отговор

    Прощавайте но в „зелената супичка от авокадо“ към необходими продукти има 200 гр. спанак а по-долу не видях кога се добавя към супата?

    • Краси Петрова 27.03.2021 at 21:04 - Отговор

      Тиквичките във фурната на 90 градуса или на 190?
      На каква дебелина е нарязана тиквичката?

Оставете коментар

Обновена: 13 март 2024 в 17:43 | Публикувана: 17 септември 2018 в 19:17 | Категория: Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф, Кето рецепти, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф