С наближаването на коледните и новогодишните празници няма нищо по-хубаво от това да сме здрави и заредени с енергия и настроение. Декември е месец, изпълнен със семеен уют и щастливи моменти. Но често с рязкото захлаждане, което се наблюдава от няколко зими насам, много от нас стават жертва на рязък спад в имунитета, което неизбежно води до настинки, грипове и нежелани вируси.

Подсилването на имунитета е задължително в този сезон, тъй като слънчевите лъчи са много по-малко, плодовете и зеленчуците – също. Именно чрез тях ние си набавяме нужните ни витамини. Сами се досещате, че изобилието през лятото няма как да бъде сравнено  с ограничения ни избор през студения период. Тук на помощ се притичват добавките, които включват цялото разнообразие от витамини и минерали, необходими на организма.

Редовният прием на група витамини и елементи повдига тонуса, засилва имунитета на тялото, който се бори с вирусите и бактериите. От изключително важно значение са витамини C, D, А, Е такива от групата В, магнезият и цинка. Всички те, събрани в един комплекс са чудесно средство за борба със зимното и студено време. Защо ви препоръчваме именно нашите мултивитамини?

Витамин С

Няма човек, който при настинка и последвал лекарски преглед, да не е бил консултиран за силно увеличен прием на витамин C. Той е силен имуностимулант и тонизатор, който засилва работата на тялото. Витамин С е естествен антибиотик и антиоксисант, който се бори ефикасно с постъпилите вирусни клетки.

Витамин D

Както добре знаете, това е витаминът, който приемаме единствено чрез слънчевите лъчи. Той е много важен за общото състояние на тялото. Витамин D пряко отговаря за силата на защитните функции на организма срещу вирусите, но и не само. Здравето на зъбите, костите, кожата и ставите е пряко свързано с нивото на витамина в организма. Ето защо е от изключително голямо значение приемът му през зимата, когато не можем да си го набавим по естествен път – чрез слънцето. Неговата липса влияе и върху общия тонус и настроение – появява се лека до тежка депресия, умора и апатия.

Витамин А

Витамин А е изключително силен антиоксидант, който отговаря за зрението и защитната преграда на лигавицата на окото. При достатъчен прием на този витамин, окото изгражда свои естествени бариери, които не допускат преминаването на вирусните бактерии.

Витамин Е

Витамин е един от най-мощните познати антиоксиданти в природата. Приемът на този витамин осигурява ефикасна борба на тялото с токсините, като замърсяването на въздуха, както и на инфекциозни бактерии и всякакви бактериални образования. Той извежда свободните радикали от тялото, изчиства го и го прави по-силно и енергично.

Сами разбирате колко силно въздейства комбинацията от тези и други витамини върху тялото. Голяма част от хората не осъзнават нуждата на организма да бъде подхранван и засилван от естествени елементи, които в ежедневието ни днес е трудно да набавяме. Ние ви препоръчваме нашия комплекс от витамини, който е разработен специално според дневните нужди на тялото. Една опаковка е достатъчна за цяла година, а тялото ни ще бъде благодарно години наред. Мултивитамините благоприятстват и състоянието на косата, кожата и ноктите през зимния период.

Липсата на истинска храна за клетките е проблем, който води до заслабването на имунитета, честите настинки и болести, липсата на тонус, хроничната умора, загубата на настроение и много други. Не е трудно да обърнем малко внимание на тялото си – нека бъдем здрави и изпълнени с енергия не само по време на празници, но и през цялата година!