Салата с морски дарове – 3 апетитни кето предложения
Представете си как си похапвате салата с морски дарове на брега на някой красив плаж. Е, дори да не сте на плажа, сигурни сме, че с тези три рецепти, които сме ви приготвили, ще се принесете на кулинарно пътешествие.
Ако обичате скариди, октопод или риба тон, тези кето предложения със сигурност ще ви харесат.
Салата с морски дарове: Скариди на барбекю с кето сос айоли
Ароматна салата с морски дарове – приготвя се бързо и лесно с много свежи и здравословни продукти.
Време за приготвяне: | Порции: | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
15 + 15 минути | 4 | 8 г нетни въглехидрати, 37 г мазнини, 34 г протеин и 510 калории |
Необходими продукти:
За соса айоли:
- 180 мл домашна кето майонеза
- Кората на 1 лимон
- 1 с. л. пресен магданоз, наситнен
- 1 с. л. пресен зелен лук, наситнен
- 1 ч. л. чесън на прах
- ½ ч. л. дижонска горчица
- Сол и черен пипер на вкус
За скаридите:
- 900 г скариди, обелени и почистени
- 1 с. л. чили на прах
- 1 с. л. пушен червен пипер
- 1 ч. л. лук на прах
- 1 ч. л. чесън на прах
- 1 ч. л. сол
- ¼ ч. л. черен пипер
- 1 с. л. краве масло Гхи + още ако е необходимо
За сервиране:
- 120 г бейби спанак
- 280 г краставици
- 140 г чери домати
По желание:
- Чили на люспи
- Пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Соса айоли:
- Поставете всички съставки за соса айоли в малка купа и разбъркайте, за да се смесят добре.
- Покрийте с капак или стреч фолио и оставете да престои в хладилник за поне 15 минути, за да се освободят вкусовете.
Скаридите:
- В голяма купа поставете почистените скаридите и ги овкусете с всички подправки. Разбъркайте, за да се покрият от всички страни.
- Загрейте краве масло Гхи в грил тиган на средно силен огън и изпържете скаридите. Гответе на няколко партиди, ако е необходимо, за да избегнете препълване на тигана.
- Пържете 2-3 минути от всяка страна (времето зависи от размера на скаридите) или докато се сготвят и придобият приятен загар.
Сервирайте:
- Поднесете скаридите върху гнездо от бейби спанак, нарязани на кръгчета краставици и половинки чери домати.
- Гарнирайте с люспи чили и пресен магданоз.
- Поднесете пикантната кето салата с морски дарове заедно с домашния кето сос айоли.
Португалска салата с морски дарове: Октопод с хрупкави зеленчуци
Тази салата с морски дарове е типично ястие от Иберийския полуостров, където можете да си я поръчате във всяка таверна или бар. Приготвяме салатата в португалски стил, като добавяме кориандър. Поднесяме като свежо и вкусно предястие с ниско съдържание на въглехидрати.
Време за приготвяне: | Порции: | Хранителен състав в 1 порция: |
---|---|---|
5 + 15 минути | 2 | 7 г нетни въглехидрати, 22 г мазнини, 30 г протеин и 361 калории |
Необходими продукти:
- 200 г сготвен октопод
- 70 г зелена чушка
- 70 г червена чушка
- 1 стрък пресен лук
- 3 с. л. зехтин
- 1 с. л. ябълков оцет
- Сол и черен пипер на вкус
- пресен кориандър
Начин на приготвяне:
- Нарежете сготвения октопод на парчета с размери около 1 см, зелената и червената чушка на кубчета, а пресния лук наситнете.
- Поставете всички съставки в купа за салата. Овкусете със зехтин, ябълков оцет, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и опитайте на вкус. Ако е необходимо подправете.
- Нарежете пресния кориандър и поръсете върху салатата. Охладете в хладилник за поне 15 минути, преди да сервирате.
Тайландска салата морски дарове: Риба тон, увита в лист маруля
Тази салата с морски дарове е идеалният обяд или вечеря с високо съдържание на протеини за натоварените делнични дни. Свежа, цветна и ароматна!
Време за приготвяне: | Порции: | Хранителен състав в 1 порция: |
---|---|---|
7 минути | 1 | 2 г нетни въглехидрати, 25 г мазнини, 35 г протеин и 385 калории |
Необходими продукти:
- 140 г риба тон, отцедена
- 14 г зелен лук, наситнен
- Пресен кориандър
- 2 с. л. домашна кето майонеза
- ½ с. л. червена люта чушка, наситнена
- Сока на ¼ лайм
- Сол на вкус
- 4 малки листа маруля
Начин на приготвяне:
- Смесете в купа рибата тон, зеления лук, кориандъра, домашната кето майонеза, червената люта чушка и сока от лайм. Подправете със сол, ако е необходимо, и разбъркайте.
- Поставете листата от маруля в чиния и отгоре гарнирайте със сместа от риба тон. Увийте и поднесете на трапезата като засищаща кето салата с морски дарове.
Съвет: Експериментирайте с рецептата. Добавете половин авокадо и рохко сварено яйце по желание. Заменете рибата тон с печени пилешки гърди, ако предпочитате.
Още от здравословната ни кухня
За обичащите морски дарове сме приготвили още цели 3 кето рецепти със сьомга.
Ако тези рецепти за нисковъглехидратна салата с морски дарове са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Освен че Том Ям е най-известната тайландска супа, тя е и много полезна, благодарение на билките и подправките
Никак не е трудно да си направим супа от морски дарове. А вкусовете от комбинираните продукти са толкова
Дали докато сме на ваканция на морето или сме в града – морски рецепти дебнат отвсякъде през летните
Един Коментар
Здравейте!
Салатата със скариди е просто уникална!
Благодаря Ви за всички рецепти и за трудът Ви!