Печено сирене бри с чери домати
Печено сирене бри с чери домати е едно изключително засищащо предястие, което съдържа само 2 нетни въглехидрата в порция. Освен това има изтънчен вкус и е ароматно ястие за ценители.
Рецепта за печено сирене бри с чери домати
Опитайте рецептата ни за печено сирене бри с чери домати и поканете изтънченият френски вкус в дома си. Тази рецепта се приготвя много бързо и е подходяща и за моменти, в които бързо искаме да си приготвим вкусно и хранително ястие.
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности за 1 порция |
---|---|---|
20 минути | 2 | 571 калории 2.4 г нетни въглехидрати 25.6 г протеин 50.2 г мазнини |
Необходими съставки:
- 250 г сирене бри
- 150 г чери домати
- 30 мл гръцки студено пресован зехтин Forlife
- 1 ч.л. пресен розмарин
- 1 ч.л. прясна мащерка
Начин на приготвяне:
- Измийте зелените подправки.
- Отделете само листенцата на мащерката.
- Нарежете на ситно розмарина и го прибавете към мащерката.
- Към тези зелени билки добавете 30 мл зехтин и разбъркайте добре, за да може мазнината да запечата ароматите на подправките.
- Подгответе си тавичка на дъното, на която да поставите алуминиево фолио.
- Със силиконова четка намажете фолиото със зехтина с подправки и върху него поставете сиренето бри.
- Намажете добре с ароматния зехтин сиренето от всички страни.
- Поставете го във фурна за 10 минути на 180 градуса.
- Измийте добре чери доматите.
- След като изтекат 10 минути от печенето на сиренето прибавете доматите около тях и запечете за още 5 минути, докато те поомекнат.
Консумирайте печено сирене бри с чери домати, докато е още топло.
Допълнителни съвети:
- Много лесно това предястие може да се превърне в основно ястие като комбинирате печено сирене бри с чери домати с конджак спагети.
- За любителите на пикантна храна може да прибавите лют червен пипер към подправките, с които се намазва сиренето преди да се изпече.
- Печено сирене бри с чери домати може да се добави и към зелена салата.
Имайте предвид, че промяната и добавянето на продукти ще промени хранителните стойности на ястието.
Ще откриете някои от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни “Кето фантазии” 1 и 2, които са подходящи за привържениците на нисковъглехидратното хранене.
Разликата между сирене бри и камембер
Сирената бри и камембер са два вида класически френски сирена с бяла плесен, която ги обвива като коричка. Те често се бъркат един с друг, защото визуално много си приличат и текстурата и на двете сирена е кремообразна. Макар да си приличат, между тях има важни разлики, които се откриват в произхода, вкуса, аромата и начина на представяне.
Бри произхожда от района Бри, близо до Париж, докато камембер води началото си от Нормандия, в северната част на Франция. Бри се счита за едно от най-старите и уважавани френски сирена и е известно като „краля на сирената“. По отношение на формата, бри се предлага в големи пити с диаметър около 30-40 см, които се нарязват на триъгълни парчета, докато камембер се продава на малки, кръгли пити от по около 11 см диаметър.
Вкусът на бри е мек, маслен и леко сладък, с фин аромат, докато камембер е по-интензивен и силен като вкус, с характерна пикантност, която се засилва с времето на зреене. Въпреки че и двете имат бяла ядлива коричка и кремообразна сърцевина, камембер обикновено е по-мек и с по-плътна консистенция, тъй като е по-мазен. И двата вида сирена могат да се консумират като деликатес, добавка в салати или част от основни ястия.
Още от здравословната ни кухня
Ако идеята ни за печено бри с чери домати ви е харесала, предлагаме да разгледате още рецепти, подходящи за нисковъглехидратния режим, в секцията „Кето рецепти“. Може да комбинирате печено бри с чери домати с крехки пилешки гърди на фурна с вкусен сос.
За още интересни и разнообразни идеи, може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.
Добър апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Панирано сирене в еър фрайър се приготвя бързо и лесно без никакви усилия. Не се използва мазнина, което предлага едно по-чисто готвене.
В тази статия ще ви предложим да опитате едно традиционно прясно сирене от индийската кухня - панир.
Опитвали ли сте печено сирене на фурна с ароматна хрупкава билкова коричка? Ако не сте, определено тези рецепти,