Палачинки с котидж сирене

Обновена: 16.04.2025|
Палачинки с котидж сирене.

Приготвянето на палачинки с котидж сирене изисква много малко продукти и също толкова малко време. Тази рецепта е поредното доказателство, че не е необходимо да се отказваме от любими храни, за да се придържаме към кето или друг нисковъглехидратен начин на хранене.

Палачинките могат да се направят както тънки, така и по-дебели. При навиване не се накъсват и въпреки че са хранителни, сами по себе си те не са тежка храна.

 

Рецепта за палачинки с котидж сирене

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности за 1 палачинка
25 минути 4 бр палачинки 119 калории
1.5 г нетни въглехидрати
9 г протеин
8.5 г мазнини

 

Броят на готовите палачинки с котидж сирене зависи от големината, с която ги приготвяте. Обикновено се получават около 4-5 броя със стандартен диаметър за домашна палачинка.

Необходими продукти:

  • 200 г котидж сирене
  • 2 бр яйца
  • 1 с. л. хуск
  • Краве масло Гхи за запържване (~1 с. л.)

 

Начин на приготвяне:

  1. Сложете яйцата, котидж сиренето и хуска в чопър.
  2. Блендирайте до получаването на гладка смес.
  3. Загрейте тиган с малко разтопено масло.
  4. Сложете малко от сместа и оформете палачинка.
  5. Когато се запече и на повърхността започнат да се образуват малки „дупчици“, обърнете палачинката.
  6. Повторете това с остатъка от сместа.

 

Допълнителни съвети:

  • Може да сервирате топлите палачинки с котидж сирене с кето течен шоколад – обикновен, млечен или бял с макадамия.
  • Вкусно сладко без захар също е опция за пълнеж.
  • Феновете на солените палачинки с котидж сирене могат да ги гарнират с крема сирене, месно филе и кашкавал.

 

 

Ролята на хуска в рецептата

 

Палачинки с котидж сирене и хуск.

 

Хускът е естествен източник на разтворими фибри, които играят важна роля в храносмилането и регулирането на кръвната захар. В рецептата за палачинки с котидж сирене, в която хускът се използва вместо обикновеното бяло брашно, той добавя не само текстура, но и здравословни ползи.

Хускът не съдържа глутен, което го прави идеален за хора с непоносимост към него или тези, които следват безглутенова диета. Освен това той спомага за по-добро усвояване на хранителните вещества и подобрява чувството за ситост. Това го прави отличен помощник при контролирането на апетита.

Използвайки хуск вместо брашно, рецептата става по-здравословна, с по-нисък гликемичен индекс и повече фибри, които подкрепят нормалната функция на стомашно-чревния тракт.

 

Креативни комбинации за кето пълнежи

 

Палачинки с котидж сирене и плънка.

 

Нашите кето палачинки с котидж сирене са перфектна основа за разнообразни и вкусни пълнежи, които отговарят на изискванията на нисковъглехидратната диета. С малко въображение можем да създадем много различни вариации, които не само ще задоволят вкусовите ни предпочитания, но и ще ни осигурят необходимите нутриенти.

Една от най-питателните опции е пълнеж с кремаво авокадо и бекон. Комбинацията от кремообразното авокадо и соления бекон създава перфектен баланс между мазнини и протеини. Ако предпочитаме нещо по-сладко, може да използваме крема сирене и горски плодове. Леко подсладеното крема сирене, в съчетание с малини или боровинки, създава освежаващ пълнеж, който не нарушава кетогенната диета.

За любителите на солени вкусове, пълнеж с пилешко месо и авокадо е отличен избор. Друг вариант е плънка с гъби, сирене и сметана. Гъбите се съчетават чудесно с млечните продукти и правят леките кето палачинки с котидж сирене още по хранителни и засищащи.

Ако искаме да си набавим повече протеини, можете да наклоним везните към пълнеж с яйца и пушена сьомга. Тази комбинация е не само вкусна, но и осигурява здравословни мазнини и протеини, които ще ни държат сити за по-дълго време.

 

Още от здравословната ни кухня

 

кето мъфини с извара

 

Ако идеята ни за кето палачинки с котидж сирене ви е харесала, предлагаме да опитате и нещо соленичко в лицето на кето мъфини с извара + рецепта за извара с 2 съставки.

В секцията ни „Кето рецепти“ може да откриете още много разнообразни варианти за приготвяне на палачинки, гофрети или други нисковъглехидратни ястия. Интересни рецепти може да откриете и в кулинарните ни книги „Кето фантазии 1 и 2“.

За да обменяме опит, да покажете вашите кето творения и идеи, каним ви да се присъедините към споделената ни кухня във фейсбук. Също така в безплатната ни Вайбър група ще откриете интересни рецепти и списъци за пазаруване.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front

Популярни продукти

d5a6ee0dc4d6425be2bedd837da00d782764509ae835d7c6893ee9c2146ecbeb?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар