Кето кексчета с пълнеж от шоколад

Обновена: 20.03.2025|
keto kekscheta s shokoladov pylnej

Кексчетата са универсален десерт по цял свят. Предлагаме ви рецепта за кето кексчета, която не отстъпва по вкус и сладост на готовите кексчета, които можем да закупим, но е по-здравословен избор.  

 

Рецепта за кето кексчета с пълнеж от шоколад

Опитайте тези кето кексчета с пълнеж от шоколад, които са нисковъглехидратни сладки изкушения. Те са чудесен десерт след основно ястие, но са също подходящи за закуска или следобедно хапване. Комбинирайте ги с кафе или любим чай за допълнително удоволствие. 

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности за 1 порция
20 минути 12 233,4 калории
1,2 г нетни въглехидрати
4,7 г протеини
21,5 г  мазнини

Необходими продукти:

  • 240 г кето брауни микс (една опаковка)
  • 3 яйца 
  • 65 г вода
  • 1 бакпулвер
  • 100 гр масло Гхи
  • 100 гр бял течен шоколад
  • 100 гр кето млечен течен шоколад

 

Начин на приготвяне:

  1. Оформете топчета с помощта на лъжица, като разделите белия шоколад на 6 равни топчета.
  2. Същото направете и с течния млечен шоколад.
  3. Оставете шоколадовите топчета да стегнат във фризер, докато приготвите другата смес. 
  4. Разбийте яйцата.
  5. Към разбитите яйца прибавете маслото Гхи, сместа за брауни, бакпулвера и водата.
  6. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
  7. Разпределете брауни сместа на 12 равни части във формички за печене.
  8. Поставете замразените шоколадови топчета в центъра на всяко кексче и се уверете, че то е покрито от брауни сместа, за да придобият течен център след изпичане.
  9. Изпечете кето кексчета с пълнеж от шоколад на предварително загрята фурна на 180 градуса за 7-8 минути.

 

Може да проверите с клечка за зъби дали тези кето кексчета са се изпекли добре. Прободете кексчето и ако по клечката не остане от брауни сместа, това означа, че са готови. Ако пък има залепнала брауни смес по клечката за зъби ги върнете във фурната за още 2 минути.

Ще откриете повече от необходимите продукти по-долу, както и книгите ни Кето фантазии 1 и 2, които са подходящи за подарък за някой кето ентусиаст или за лично кулинарно вдъхновение.

Допълнителни съвети: 

  • Към тези кето кексчета може да добавите и шоколадова глазура, за да станат още по-сочни. 
  • Също така може да ги поръсите с кокосови стърготини или с натрошени ядки по ваш избор.

 

Имайте предвид, че това ще промени хранителните стойности на рецептата.

 

История на кексчетата с пълнеж 

 

кето кексчета, история на кексчетата с пълнеж

 

Историята на кексчетата с пълнеж е дълга и преминава през различните сладкарски култури. Макар че първите кексчета се появяват в Англия през 18-ти век, идеята за добавяне на пълнеж се развива по-късно, най-вече в САЩ и Франция.

Френските „Petit Gâteau“ (малки кексчета) често са пълнени с крем, шоколад или плодове и са предшественици на модерните си вариации, които познаваме днес. В Америка през 20-ти век започват да се произвеждат „Hostess CupCakes“ – кексчета с индустриално производство пълни с кремообразен пълнеж, които стават популярни благодарение на дългия си срок на годност и сладкия вкус.

В различните кухни кексчетата с пълнеж имат различни вариации – в Италия се срещат с пълнеж от рикота, във Великобритания често съдържат мармалад или лимонов крем. В Латинска Америка сладкарите ги приготвят с карамелено дулсе де лече. Това е вид карамелизирано мляко, което има кремообразна текстура. Днес тези сладкиши са разпространени по целия свят, като пълнежите варират. Кето кексчета с пълнеж са съвременен нисковъглехидратен прочит на кексчетата появили се миналия век.  

 

Още от здравословната ни кухня

 

Капучино - домашна рецепта

 

Ако идеята ни за кето кексчета с пълнеж от шоколад ви е харесала, предлагаме да разгледате още рецепти, подходящи за нисковъглехидратния режим, в секцията „Кето рецепти“. Може да комбинирате кето кексчета с пълнеж от шоколад с традиционно домашно капучино. 

За още интересни и разнообразни идеи, може да се присъедините към здравословната ни кухня във фейсбук, където ще може заедно с другите участници да обменяте интересни идеи. В безплатната ни вайбър група публикуваме ексклузивни менюта и списъци за пазаруване, които ще улеснят пътя на кето режима ни.

Добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front

Популярни продукти

478a693c5e3c6e7d8930f30107424ec9?s=96&d=mm&r=g

Санита Куцарова завършва специалност “Драматургия” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Има интереси в различни области на изкуството, но писането е най-голямата ѝ страст. Обича да съчетава здравословния начин на хранене с ежедневни тренировки и да прекарва свободното си време в природата или в четене на книги.

Свързани публикации

Оставете коментар