Зъбна трева (Cerato капки) – за самоувереност и решителност

Обновена: 03.06.2024|
Зъбна трева, Cerato капки.

Зъбната трева (Cerato капки) е част от ценните екстракти на д-р Бах, които ни помагат да поддържаме вътрешния си баланс и психическото си здраве.

Есенцията от зъбна трева се препоръчва за хора, които страдат от своята наивност и се вслушват повече в мнението на околните, а не в своето собствено. Капките Cerato могат да са от помощ, за да открием своята индивидуалност и ценност в света. Те ни освобождават от външните влияния и връщат фокуса върху собствените ни вътрешни убеждения.

zdrav sun 400
keto 01
zdrav sun 400
keto 01

Хората, които биха почувствали значителни положителни резултати след употребата на есенция от зъбна трева, често се влияят от чуждото мнение и са склонни да се съгласят с околните на всяка тема. Т.нар. конформисти трудно изграждат свои позиции и още по-трудно ги защитават. Те залагат на всеобщо приетото становище, за да избегнат конфликти, но и защото не са достатъчно уверени в себе си.

Капки зъбна трева помагат да свалим психическите барикади и да не се срамуваме от гледната си точка.

След като се научим да ценим своето мнение с помощта на баховата есенция, всички решения и избори в живота ни ще стават по-лесно и няма да се поддаваме на отрицателните черти на колебанието. Зъбната трева ще премахне нуждата от постоянна консултация с хората около нас и ще ни позволи да вземаме уверено своите лични решения и да хванем здраво юздите на собствения си живот.

Има някои случаи, в които всеки човек би почерпил ползи от приема на есенциални капки със зъбна трева. В моменти на големи промени, преди да направим голяма инвестиция или да приемем предложение за нова работа например – Cerato капки ще помогнат да сме сигурни в преценката си и да направим правилния избор в тези важни за живота ни моменти.

В подобни стресови ситуации вътрешната стабилност е особено важна, за да постигнем целите си, но и да запазим себе си.

Комбиниране на Cerato капки с други бахови есенции

 

зъбна трева. бутилка с бахови есенции

 

Капките на д-р Бах представляват 38 различни цветни есенции, които са подходящи за лекуване на много психически дисбаланси. Те са най-общо групирани в категории, които отразяват сходството на тяхното действие. Есенцията от зъбна трева поставяме в групата на несигурността.

С подобно действие са:

  • Капките с тинтява за хора, които са чести жертви на песимизъм и съмнение.
  • Есенция от обикновен габър при умствена умора и чувство за монотонност в живота.
  • Бахов екстракт от склерантус при нерешителност и силен вътрешен дисбаланс.
  • Капки с прещип (жълтуга) при безнадеждност, безсилие и дълбоко отчаяние.
  • Екстракт от див овес при безцелност, нерешителност и копнеж за ползотворен живот.

 

Най-подходящата комбинация за силен ефект можем да направим като смесим капките от зъбна трева с тези от склерантус и див овес, тъй като имат сходни свойства.

За мотивация и взимане на добри решения баховите капки Cerato са чудесни за комбиниране с екстракти от:

  • Пъпка от бял конски кестен, която помага да излезем от повтарящите се ситуации и да се поучим от миналите си грешки.
  • Върбинка за канализиране на ентусиазма и усърдието в правилната посока.
  • Бял бор, който действа благоприятно на възприятието ни за самите нас и ни помага да се чувстваме уверени и спокойни в кожата си.
  • Лиственица, която вдъхва вътрешна смелост и самоувереност, а заедно с това стимулира позитивното мислене и щастливия светоглед.
  • Орех за моментите, в които сме изправени пред големи житейски промени. Този екстракт ни помага да сме адаптивни и с добра настройка, за да постигнем всички свои цели.

 

Какво е зъбна трева?

 

зъбна трева. синьо цвете

 

Това растение има ярко сини цветове с 5 симетрични листенца. То носи ботаническото название Ceratostigma willmottianum. Най-добре вирее в Азия – по-специално Западен Китай и Тибет. Използва се като декоративно растение, тъй като оформя храсти, които са високи до 1 метър. Може да се открие в различни градини из Англия, Франция и други страни от Европа.

Красивите сини цветя се появяват през лятото и есента, а листата на храста стават червени в края на летния период, с което допринасят за красотата на това растение.

Зъбната трева харесва шарена сянка и лека дренирана почва. Листата и цветовете не са токсични за хора и животни, което го прави подходяща декорация за домове с домашни любимци. Не страда от паразити, което прави поддръжката му лесна.

Хубаво е да се подкастря през март и април, преди да започне по-буйният растеж. Засажда се между май и септември, като се размножава чрез отчупена клонка. Може да си вземем клонка за разсаждане през август или септември за най-добри резултати и възможности на новото растение. В добри условия храстът расте до края на октомври.

 

Ползи за здравето от зъбна трева

Освен психическите ползи, които можем да почерпим с помощта на капките на д-р Бах, растението има и някои физически свойства, които се използват за укрепване на здравето.

От Cerato се извличат активни вещества, които могат да се използват за третиране на фибромиалгия. Те показват добри резултати в изследвания върху гризачи, но се изискват допълнителни проучвания, които да докажат ефективността върху хора. Правят се допълнителни изследвания за продуктивността на Ceratostigma willmottianum като билково лекарство за други симптоми и заболявания.

 

Заключение

 

зъбна трева. жена държи бутилка с бахова есенция

 

Баховата есенция от зъбна трева, също позната като Cerato капки, може да помогне да превъзмогнем някои психически пречки и да постигнем ценния вътрешен баланс. Този екстракт е изключително полезен за хора, които не могат да отстояват себе си и не познават своята стойност. Тъй като тези капки засилват решителността, те действат благоприятно при важни за живота ни решения и житейски промени, като ни помагат да направим правилния избор за себе си.

С помощта на зъбна трева може да сме по-настойчиви за важните неща, да отстояваме себе си и да не се влияем толкова лесно от чуждите мнения и позиции. В живота най-важно е да сме уверени в себе си и да сме щастливи в кожата си – капките на д-р Бах със зъбна трева (церато) могат да ни предложат именно това спокойствие, за да живеем в мир със себе си и хората около нас.

 

Често задавани въпроси

Какво представляват капките Cerato (зъбна трева)?

Те съдържат един от екстрактите, които д-р Бах е извлекъл. Те ни помагат да се вслушаме в себе си, да последваме вътрешния си глас и да изградим увереност в своите възможности. С помощта на зъбната трева ще намалим съмнението и колебанието в собствените си думи и ще може да се застъпим за себе си.

За кого са подходящи?

Есенцията от зъбна трева се препоръчва за хора, които страдат от своята наивност и се вслушват повече в мнението на околните, а не в своето собствено. Капките Cerato могат да са от помощ, за да открием своята индивидуалност и ценност в света. Те ни освобождават от външните влияния и връщат фокуса върху собствените ни вътрешни убеждения.

Може ли да се комбинират с други есенции на д-р Бах?

Капките на д-р Бах представляват 38 различни цветни есенции, които са подходящи за лекуване на много психически дисбаланси. Те са най-общо групирани в категории, които отразяват сходството на тяхното действие. Есенцията от зъбна трева поставяме в групата на несигурността. Добре се съчетава с други капки от тази група.

Има ли ползи за здравето?

Освен психическите ползи, които можем да почерпим с помощта на капките на д-р Бах, растението има и някои физически свойства, които се използват за укрепване на здравето. Текат медицински проучвания, които търсят ползите от активните вещества на растението за третиране на фибромиалгия.

 

Категории: Хранене и видове храни|Публикувана: 03.06.2024|

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Публикувана: 3 юни 2024 в 15:59 | Категория: Хранене и видове храни