Гриловано халуми с бекон

Обновена: 02.05.2024|
гриловано халуми с бекон.

Гриловано халуми с бекон се хапва зиме и лете – от сезона единствено зависи дали ще запалим външното барбекю или ще заложим на кухненската печка.

 

Рецепта за гриловано халуми с бекон

В това ястие комбинираме вкусно сирене, което се разтапя върху езика, и хрупкав бекон за едно невероятно кулинарно преживяване. Тези хапки са чудесно предястие за всяка трапеза. Тях можем да поставим на грила преди всички останали продукти, за да окажем хранителна подкрепа на готвача, който наглежда барбекюто.

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция:
20 минути 6 порции
(1 порция = 2 хапки)

342 калории
2 г нетни въглехидрати
25 г белтъчини
30 г мазнини

 

keto 02
keto banner site 01
keto 02
keto banner site 01

Нужни продукти:

  • 500 г сирене халуми
  • 12 ленти суров бекон (~145 г)
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. л. екстра върджин зехтин (~5 мл)
  • 1 ч. л. лют червен пипер (по желание)
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете халуми сиренето на 12 равни части по дължина.
  2. В купичка смесете зехтина и сухите подправки.
  3. С четка намажете сиренето със сместа за мариноване.
  4. Сложете лентите бекон на дъска или плоска чиния.
  5. В единия край на всяко парче бекон поставете маринованото парче халуми.
  6. Внимателно обвийте сиренето, като завивате бекона спираловидно по дължината на халумито. По този начин почти цялото парче сирене се покрива от бекона.
  7. Поставете на грила или скарата за 2-3 минути от всяка страна.
  8. Сервирайте топли.

 

Може да поднесете с клечки за зъби, забити през средата на хапката, за да улесните хапването на вкусното гриловано халуми с бекон.

Перфектно се комбинира с други гриловани зеленчуци, шишчета или меса. Добре е да подготвите и подходяща салата за това вкусно предястие, ако желаете да направите запомнящо се барбекю събиране с вашите близки и приятели.

Гриловано халуми с бекон може да се приготви също толкова добре в еър фрайър или фурна с конвекция. Единственият минус ще бъде липсата на характерния опушен аромат, който е една от характерните черти на готвенето на грил или барбекю.

Много съвети и подобни рецепти сме подготвили и в кулинарната ни поредица „Кето фантазии“ с над 200 кето рецепти общо.

 

Хранителни стойности

Комбинацията от съставки в гриловано халуми с бекон доставя някои важни витамини и минерали, които се откриват предимно в животинските продукти. В 1 порция може да открием следните ценни за здравето вещества:

  • 71% фосфор
  • 67% калций
  • 45% цинк
  • 39% витамин А
  • 33% селен
  • 33% витамин Б2
  • 27% витамин Б12

*Процентите са калкулирани според препоръчителната дневна доза.

 

Любимата храна на цяла Америка

 

гриловано халуми с бекон. парчета бекон в купа

 

Беконът е изключително популярна храна, която може да се използва в разнообразие от рецепти. Той е характерна закуска за американците, като често се приготвя заедно с бъркани яйца или яйца на очи. 70% от годишната консумация на бекон в Америка е именно в сутрешните часове. Те обаче могат да го хапват на всяко ястие, като методите за приготвяне са десетки, ако не и стотици

Американците празнуват Националния ден на бекона ежегодно на 30 декември. Международният ден на бекона обаче се чества на 4. септември. 

Статистиката показва, че през 2018 американците са изхарчили 5 милиарда долара само за бекон.

Беконът за първи път се появява в Китай преди няколко хилядолетия. Римляните също обичали да хапват бекон за закуска или вечеря. От тях вкусното свинско месо се разпространява в Германия, Франция и Англия, а след това отпътува към Америка.

Тъй като беконът е толкова популярен в САЩ, там се провежда и състезанието, в което 19-годишен младеж поставя световен рекорд по ядене на бекон. Мат Стоуни успява да изяде 182 слайса бекон за 5 минути, които се равняват на почти 3 килограма месо.

 

Още от нашата здравословна кухня

 

Пилешки шишчета с гарнитура.

 

Както споменахме, гриловано халуми с бекон заслужава да бъде комбинирано с други вкусни идеи за барбекю. Опитайте нашите кето предложения за:

 

Каним ви в нашата споделена кухня във Фейсбук, за да споделите своите впечатления от приготвянето на гриловано халуми с бекон. Там ще откриете още много кулинарни идеи и кето рецепти, които да улеснят ежедневния избор на вкусно кето хапване.

А във Вайбър групата ни може да получите ежеседмично безплатно меню, което да ви помогне за успешното следване на кетогенния режим на хранене.

 

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар