Брискет на барбекю в Тексас стил

Брискет на барбекю в Тексас стил с барбекю сос
| Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
|---|---|---|
| ок. 4-5 часа | 4 | 600 калории 2 г нетни въглехидрати 65 г протеин 52 г мазнини |
Споделяме ви една рецепта, в която ще се влюбят всички истински BBQ любители.
Необходими продукти:
За брискет:
- 1 кг брискет
- 100 мл телешки бульон или вода
За барбекю соса:
- 1/2 с. л. зехтин или масло от авокадо
- 1/2 ч.л. лук на прах
- 1/2 ч. л. чесън на прах
- 250 мл доматено пюре, без захар
- 37 мл пресен лимонов сок
- 1 с. л. еритритол
- 1/2 с. л. ябълков оцет
- 1 ч. л. дижонска горчица (без захар)
- 1/2 ч. л. натрошени люти чушки
- 1/2 ч. л. сушена мащерка
За подправяне:
- 2 ч. л. чили на прах
- 1 ч. л. пушен червен пипер
- 1 ч. л. смлян кимион
- 1 ч. л. чесън на прах
- 1 ч. л. смлян черен пипер
- 1/2 дафинов лист, натрошен
Начин на приготвяне на брискет на барбекю:
- За барбекю соса загрейте зехтина или маслото от авокадо в малка тенджера на среден огън.
- Добавете лук на прах и чесън на прах, като разбърквате, за да освободят аромата си.
- Смесете останалите съставки за соса.
- Оставете да къкри 10-15 минути, докато леко се сгъсти. След това оставете настрана да изстине.
- Подправете брискета, като първо смесите всички съставки в купа и след това оваляте обилно.
- Оставете да престои от 30 минути до един час на стайна температура, за да поеме вкуса.
- Поставете в тава за печене. Добавете 100 мл телешки бульон или вода, за да запазите месото влажно по време на готвене.
- Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио, за да се запечата парата.
- Загрейте предварително барбекюто до ниска, непряка топлина (около 120°C).
- Поставете покритата тава с брискет върху по-хладната страна на скарата. Гответе, като проверявате от време на време дали има достатъчно течност в тавата. Добавете още телешки бульон, ако е необходимо.
- Отстранете фолиото и намажете обилно с готовия кето барбекю сос.
- Прехвърлете брискета директно върху решетката на слаб огън. Затворете капака на барбекюто и гответе още 20–30 минути, като обръщате от време на време и мажете с още сос, докато се образува коричка.
- Извадете от барбекюто и оставете за 10-15 минути, покрито с фолио.
- Вашият брискет на барбекю в Тексас стил е готов. Нарежете на тънко и сервирайте с кето барбекю сос.
Ако искате да спестите време, може да приготвите соса, докато вашият брискет на барбекю се приготвя. Може да съобразите и предварително да подправите брискетата, за да скъсите допълнително времето за приготвяне.
Брискет на барбекю е не само страхотно основно ястие, но и идеално допълнение към всяко събиране. Съчетава се чудесно с гарнитури като зелева салата или печени зеленчуци.
Важно е да се отбележи, че месото не само се изпича, но и получава леко опушен вкус, който се съчетава перфектно с подправките.
Повече за брискет

Още от здравословната ни кухня

Ако тази рецепта за брискет на барбекю в Тексас стил е по ваш вкус и смятате, че бихте експериментирали с още барбекю изкушения, може да намерите още по темата в статиите за:
Много цветни и различни идеи за основни, предястия и десерти се крият и в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог. Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук. Там всеки може да разгърне кулинарния си потенциал и да сподели своите предложения за ястия, подходящи за кето режим.
Ако обаче сте от хората, които никога не знаят какво им се хапва, абонирайте се за нашия Вайбър канал. Там ще откриете безплатно кето меню – различно всяка седмица. Грижим се да сте напълно улеснени, като добавяме и удобен списък за пазаруване, за да не забравите нито една вкусна съставка за обяд или вечеря.
Приятно похапване на сочния брискет на барбекю!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Рибай стек на тиган изисква прецизност и внимание при приготвяне, за да се получи чудесен резултат с крехко
Телешки джолан по италиански е ястие, също познато като Особуко. То включва телешко месо, което се топи в устата, сготвено
Кето барбекю рецептите са чудесен вариант, с който да разнообразим и допълним обичайното си скара меню.







