mobile choco
desktop choco
ekzogenni
revimyt
ekzogenni mob
revimyt mob

Последвайте ни в инстаграм на @forlife.bg

Монтесори упражненията са популярен метод за постигане на холистично развитие на малките деца във възрастта, в която те най-много възприемат и усвояват информация.

„Целта на детското образование трябва да бъде да активира собственото естествено желание на детето да учи.“ – д-р Мария Монтесори 

Ето някои упражнения, които се практикуват домашна среда:

1. По-малко обекти на разсейване
Семплите и функционални мебели са за предпочитане при Монтесори обучението. Например няма конкретика за естествени материали срещу изкуствени.

Желателно е единствено мебелите да са чисти и (в идеалния случай) без разсейващи фактори като илюстрации на анимационни герои.

2. Предмети от реалния свят
Монтесори пространствата създават възможности за децата да се справят сами. Наличието на чаши или бутилчици с размер, подходящ за тях, им позволява да правят прости неща, като сами да си вземат и пият вода.

Тези дейности изграждат увереност и устойчивост с всяка стъпка, която децата поемат към своето израстване.

3. Размерът на предметите
Най-добре е да изберем мебели, които са оразмерени според етапа от живота на детето. Това включва легла близо до пода, така че то да може да стане самостоятелно, когато се събуди сутрин, или маси и столове за техния ръст, вместо високи столове и повдигащи седалки.

За цялата тази среда е важно да е осигурена безопасността на детето. Без остри предмети, с които може да се нарани. Да е под наблюдение и да му се обръща внимание.

Научете още през линка в описанито ни 🍃 #монтессори #мариямонтесори #детскоетворчество #детсковъзпитание #детскоздраве
Психичното здраве е не по-малко важно от физическото, дори често може да сме били свидетели как от психически проблеми възникват и физически такива.

Май е обявен за месец за осведоменост за психичното здраве, с цел да насърчи повече хора да споделят проблемите и емоциите си с подходящите хора – близки, терапевт или други групи.

Кои фактори влияят върху психичното ни здраве? Вижте на линка в профила ни 📖

#психичноздраве #форлайф #forlifebg #емоционалноздраве
🥚🌸В някои части на България все още се прави ритуалът „люленки”. При него хората избират специално място с високо дърво, където се връзва люлка. Всеки се редува на нея, тъй като се вярва, че люлеенето предпазва от зло и болести.
Великденските ни кето курабии 🍪 са с бадемово брашно и са по-вкусни от всякога! Ето какво още добавихме към брашното, за да станат сладки и хрупкави и то само след 15 минути изпичане…🪺 Продуктите можете да откриете на forlife.bg #кеторецепта #великденскикурабийки #кетодиета #беззахар #Великден2024
Loading the next set of instagram posts...