10 упражнения за лице против стареене

Обновена: 22.03.2024|
Упражнения за лице против стареене.

Бръчките обикновено започват да се появяват от края на 20-те до средата на 30-те години. Те са първият признак за стареене на кожата. Това се случва, защото с възрастта тялото произвежда по-малко колаген и еластин – протеини, които са от съществено значение за поддържането на кожата плътна, гладка и млада.

Освен това с времето тя става по-податлива и на външни увреждания, особено тази на лицето. За щастие има начини да направим фините линии и бръчки по-малко изразени и не е задължително това да става със специална козметика или маски за лице.

Няколко упражнения за лице могат да помогнат за намаляване на бръчките и предотвратяване появата на нови такива. Все пак е важно точно как и каква тренировка изпълнявате, тъй като повтарящите се мускулни движения са една от основните причини за бръчки.

Днес ще ви дадем няколко подходящи предложения.

 

Какви са предимствата на йогата за лице?

Йогата за лице съчетава масаж, акупресура, упражнения и релаксация, за да помогне против стареене на кожата. Най-хубавото е, че се нуждаете само от ръцете си, за да изпълните „тренировката“.

Упражненията ще помогнат за:

 • Стягане на кожата
 • Подобряване на психическото здраве
 • Укрепване на лицевите мускули
 • Облекчаване на напрежението
 • Подобряване на кръвообращението
 • Намаляване на фините линии
 • Омекотяване на кожата
 • Намаляване на подпухналостта

Повечето хора могат напълно безопасно да практикуват упражнения за лице против стареене. Но ако страдате от едно от следните състояния, е добре да се консултирате с медицински специалист преди това:

 

Най-ефективните упражнения за лице против стареене

 

Упражнения за лице против стареене.

 

Има много различни упражнения за лице, които можете да правите като част от ежедневната си рутина. За да практикувате йога за лице, започнете с една минута на ден и продължете, докато достигнете до 10 минути. Ако се чувствате уверени, увеличете до 20 минути на ден.

Хубаво е преди да започнете тренировката да загреете с няколко завъртания на раменете, кръгове на главата и разтягане на шията. Не забравяйте да използвате и подходящ крем за лице, за да бъде изпълнението на упражненията по-ефективно и приятно.

 1. Упражнения за лице: Преса за брадичката

Вече прекарваме много време в гледане на различни устройства, най-вече телефони, и това упражнение помага точно срещу последиците от този навик, тъй като е насочено към освобождаване мускулите на врата.

Застанете изправени, поставете пръст в центъра на брадичката си и я натискайте надолу. Гледката няма да е приятна, тъй като ще се получи двойна брадичка, но задръжте за няколко преброявания, отпуснете и повторете. Освен че ще ви освободи от болки във врата, това упражнение ще изглади брадичката.

 1. Издърпвания на клепачите

Това е страхотно упражнение за очи сутрин или в края на работния ден. Огънете показалеца, така че да е като кука и го поставете до долната част на веждата, издърпайте и задръжте. След това затворете очи, задръжте и отворете. Трябва да почувствате леко издърпване (не силно разтягане) на горния клепач.

 1. Упражнения за лице: „Третото око“

Това упражнение е добро за намаляване на стреса и главоболието, отпускане на мускулите и омекотяване на вертикалните линии между веждите.

То се изпълнява наистина просто чрез многократно натискате между веждите си с един пръст на едно и също място. Прави се за около минута, с няколко повторения.

 1. Упражнение за по-стегнат долен клепач

 

Упражнения за лице против стареене.

 

Това е сред най-добрите упражнения за лице подходящи за укрепване на горните и долните клепачи, увеличаване на кръвообращението, изсветляване на кожата около очите и намаляване на подпухналостта.

Поставете средните си пръсти във вътрешния ъгъл на очите си, а показалците върху външната страна на очите. Присвивайте долните си клепачи и усетете как мускулите под пръстите ви се стягат. Направете това десет пъти, като държите горните клепачи отворени.

 1. Упражнения за лице: Потупване

Свийте ръцете си в юмруци и работете с кокалчетата на пръстите чрез кръгови движения и леко потупване. Движете ги нагоре и навън от брадичката по линията на челюстта. От ъглите на устата до ушите. Отстрани на носа до слепоочията и след това в по-малки кръгове на челото.

Това също не е от особено трудните упражнения за лице, но пък е доста ефективно.

 1. Упражнение за по-гладко чело

 

Упражнения за лице против стареене.

 

Подходящо е за повдигане на веждите, изглаждане на бръчките на челото, предотвратяване на спускане на клепачите и освобождаване на напрежението.

Поставете показалеца и средния пръст на двете си ръце на челото по линията на косата. Натиснете и плъзнете пръстите към веждите. Едновременно с това повдигнете веждите нагоре. Задръжте за десет секунди, докато поемате дълбоко въздух. Направете това три пъти, като последния път задръжте за 20 секунди.

 1. Повдигане на лице и вежди

Поставете пръстите на дясната си ръка върху центъра на брадичката и устата си, за да задържите кожата здраво, след това използвайте показалеца и средния пръст на лявата ръка, за да плъзнете здраво нагоре и навън кожата на лявата буза, ъглите на устата и отстрани на носа и цялата буза.

Използвайте същата техника за веждите, като плъзгате двата пръста нагоре, от вътрешната страна към външния връх и обратно. След това повторете упражнението на дясната си буза, като държите кожата здраво с лявата си ръка.

Това упражнение има най-бърз, видим резултат.

 1. Упражнения за лице: Извайване на челюстта

 

Упражнения за лице против стареене.

 

Отново огънете показалците на двете си ръце в куки, така че да прокарате кокалчето по линията на челюстта, докато палците ви минават отдолу. Започвайки от близо до брадичката, многократно плъзнете кокалчетата на пръстите и палците си навън към ухото.

След това леко обхванете брадичката си в дланта на ръката и плъзнете пръстите си по протежение и точно под линията на челюстта и навън зад ушите. Колкото повече работите под челюстната кост в горната част на шията, толкова повече помагате за извайването на челюстта.

 1. Упражнение за бузи и очи

Сгънете показалците си, използвайте кокалчетата си, за да работите под скулите, като започнете от носа си и преминете под костта до ушите. След това можете да работите върху очната кост, като масажирате под окото до слепоочието. Уверете се, че не работите твърде близо до окото, тъй като кожата там е много нежна.

 1. Упражнения за лице: Намаляване на бръчките около устата

 

Упражнения за лице против стареене.

 

Бръчките около външните ъгли на устата са най-видими, когато се усмихваме или се смеем. Ето едно от най-ефективните упражнения за лице, с което можете да ги намалите.

Поддържайки устните частично разделени, използвайте пръстите си, за да издърпате ъглите на устата обратно към лицето. Издърпайте доколкото е възможно, като се уверите, че устните остават успоредни една на друга. Задръжте позицията за 10 секунди, отпуснете и направете 10-25 повторения.

 

Как да разберете, че йогата за лице работи?

Подобно на други тренировки, трябва да правите упражнения за лице редовно, за да видите резултати по-бързо. Времето, което е необходимо, за да стане това, варира от човек на човек, но първите разлики обикновено ще отбележите след шест до десет седмици ежедневни сесии.

Носенето на слънцезащитен фактор, поддържането на добра хидратация и качественият сън могат да помогнат на резултатите да се появят по-рано. Както всяко нещо, така и упражненията за лице против стареене изискват постоянство и отдаденост.

Опитайте, няма да съжалявате!

Успех!

Категории: Kрасота и грижа за тялото|Публикувана: 04.04.2022|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

14634b84e9917b0c4e510b76dd2c8d41?s=96&d=mm&r=g

Кристина Агнер е дългогодишен автор - има написани стотици статии в сферата на алтернативната медицина, биохакинг, здравословно хранене и диети. Продължава да впечатлява с умело перо и остър ум.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 22 март 2024 в 16:06 | Публикувана: 4 април 2022 в 16:16 | Категория: Kрасота и грижа за тялото