Малинови кетони и берберин – как да ги съчетаем?

Обновена: 08.04.2024|
Малинови кетони и берберин.

Някои храни и добавки засилват полезните ефекти помежду си и предлагат ползи за здравето, които понякога са значително по-слаби при прием отделно. Малинови кетони и берберин са хранителни добавки, които могат да имат благоприятен ефект върху здравето, когато ги приемаме заедно.

 

Ефекти на малинови кетони и берберин

Малиновите кетони ускоряват метаболизма, което е един от методите за стимулиране на загубата на тегло. С тяхна помощ може да забързаме топенето на мазнини и ефикасно да намалим апетита. Много хора забелязват допълнителни промени в нивата си на енергия и на функциите на метаболизма.

Берберинът помага за регулирането и понижаването на холестерола и кръвната захар. Заедно с това подобрява състоянието на храносмилателната система и захранва бактериите, които са част от полезната чревна флора. Допълнително предлага антиоксидантни, антибактериални, противовъзпалителни ефекти и защитава нервните клетки от увреждане и дегенеративни заболявания.

При прием на тази хранителна добавка се наблюдава известно намаляване на триглицеридите и инсулиновата резистентност. Берберинът доказано регулира кръвната захар, което предотвратява големите захарни скокове по време на хранене и след него, като по този начин намалява апетита и вълчия глад, който понякога изпитваме.

choko 01 400
hialur 600
choko 01 400
hialur 600

Берберинът е подходяща добавка при наднормено тегло и за хора, които се опитват да загубят определени килограми. Тъй като берберинът също стимулира метаболизма, комбинацията с малинови кетони може да е мощен помощник за сваляне на тегло. С помощта на берберина можем да укрепим имунната си система, докато отслабваме.

Как да ги приемаме заедно?

 

малинови кетони и берберин

 

При комбиниран прием на хранителни добавки или медикаменти се очаква да усетим засилване на ефектите, които те имат самостоятелно. Техните свойства са подобни и засягат едни и същи системи на тялото и поради това съчетаването им е благоприятно. В случая комбинирането на малинови кетони и берберин може да окаже добро въздействие върху организма.

Ако започваме прием на двете добавки за първи път, трябва да започнем с ниска доза, за да усетим постепенно ефектите им и да не натоварим тялото с комбинирания прием на малинови кетони и берберин. След като съчетаем двете хранителни добавки със здравословно и балансирано хранене и редовно физическо движение, няма как да изпуснем да забележим положителните ефекти върху тялото си.

Възможни противопоказания

Поради влиянието на двете добавки върху метаболизма и процесите по усвояване на вещества, те може да взаимодействат с някои медикаменти, които приемаме. Преди да започнем да приемаме една от двете добавки, трябва да се консултираме с лекуващ лекар или фармацевт, който да потвърди безопасността на комбинирания прием.

Може да започнем с 1 капсула дневно от двете хранителни добавки и, в случай че не усетим противопоказания от комбинирането, да продължим с 2 капсули дневно след 1-2 седмици. Възможно е да получим определени отрицателни реакции, но те варират спрямо индивидуалното ни физическо здраве и поносимост към съставките в добавките.

Освен потенциалните странични ефекти, които може да усетим, спрямо личното ни физическо състояние може да забележим силни, слаби или почти нищожни ефекти. Това не бива да ни притеснява и не бива да е причина да приемаме повече от указаната доза. Консултация с лекуващ лекар може да открие причина за липсата на желаните резултати и да адаптира дозите спрямо личните ни нужди.

Ако не усещате ефектите, опитайте да комбинирате приема на малинови кетони и берберин с друг вид хранителна добавка или увеличете физическата активност, за да забързате естествено метаболизма.

Препоръчителната дневна доза берберин е до 1,5 грама за едно денонощие. Приемът на малинови кетони не бива да превишава 200 мг чисти кетони дневно. Двете хранителни добавки не се препоръчват за прием от деца и подрастващи, както и бременни и кърмещи жени, тъй като няма достатъчно проучвания за въздействието върху организма в тези случаи.

 

Други полезни съединения за комбиниран прием

 

малинови кетони и берберин. плодове

 

Има някои витамини и минерали, които могат да засилят действието на хранителни добавки като малинови кетони и берберин. С тяхна помощ може да укрепим здравето на организма, да забързаме метаболизма и да улесним загубата на нежелани килограми.

При прием на допълнителни хранителни добавки в съчетание с малинови кетони и берберин се препоръчва да започваме с малки дози и постепенно да ги увеличаваме, за да сме сигурни, че тялото ни ще реагира добре и ще постигнем здравословните си цели. Някои от тези подходящи съединения можем да си набавим и чрез храната.

При избора на малинови кетони и берберин трябва да сме внимателни за чистотата на продукта и състава му. Това важи с пълна сила и за другите добавки, които искаме да комбинираме.

Витамин Ц

Подсилва имунната система, понижава кръвното налягане и подпомага създаването на нови тъкани. В комбинация с малинови кетони може цялостно да заздрави тялото и да добави този важен витамин към ежедневната ни диета. Хубаво е да започнем с малка доза и постепенно да я увеличаваме при нужда.

Пиперин

 

малинови кетони и берберин. черен пипер

 

Екстрактите от черен пипер се използват за повишаване на усвояването на хранителните добавки, които приемаме. Поради тази причина може да се открият малки дози от него в някои от добавките в пазарната мрежа. Съществуват и други съставки с подобен ефект, но съчетаването на берберин с пиперин е особено подходяща комбинация.

Екзогенни кетони

По време на кето режим можем да комбинираме екзогенните с малинови кетони и берберин. По този начин може да засилим кетозата и да осигурим енергия на тялото. Тъй като малиновите кетони не са свързани с кетозата, екзогенните кетони могат да подхранят кето режима, докато другите хранителни добавки стимулират метаболизма и отслабването по други начини.

Препоръчва се да приемаме нужните дози екзогенни и малинови кетони в различни моменти от деня – обяд и вечер например.

Двата вида кетони в комбинация със спазване на кето режим могат естествено да таргетират мастните клетки и да ги разградят, тъй като тези добавки стимулират процеса липолиза в тялото. Особено полезни са за първите дни и седмици от започването на кето диетата, като помагат да се преборим по-лесно с кето грипа и другите съпътстващи странични ефекти на нисковъглехидратния хранителен режим.

Хуск

Този вид фибри са изключително полезни за здравето на храносмилателна система, регулирането на кръвната захар и нивата на апетит. Ефектите им са подобни на малиновите кетони и поради това са подходящи за комбиниран прием за забързване на метаболизма и ефикасно понижаване на теглото.

С тяхна помощ можем естествено да намалим апетита и по този начин да подпомогнем ефектите на добавките с малинови кетони и берберин.

Магнезий

Този минерал е изключително важен за здравето на сърцето, но и за контролирането на инсулиновия отговор на тялото. Допълнителният прием на магнезий в комбинация с малинови кетони и берберин действа благоприятно на метаболизма и здравето на важните системи в организма.

Канела

 

малинови кетони и берберин. канела

 

Екстрактите от канела понижават кръвното налягане и в малки дози могат да засилят благоприятно ефекта на берберина върху сърдечно-съдовата система. Канелата е една от естествените съставки, които помагат за регулирането на кръвната захар и поради тези ефекти е подходяща за съчетаване с хранителни добавки с берберин. 

 

Заключение

Съчетаването на малинови кетони и берберин може да предложи редица ползи за тялото и значително да улесни загубата на килограмите. Най-добри резултати може да очакваме в комбинация с редовно физическо движение и подходящ хранителен режим.

 

Какъв е ефектът на малиновите кетони?

Малиновите кетони ускоряват метаболизма, което един от методите за стимулиране на загубата на тегло. С тяхна помощ може да забързаме топенето на мазнини и ефикасно да намалим апетита. Много хора забелязват допълнителни промени в нивата си на енергия и на функциите на метаболизма.

Какви свойства има берберинът?

Берберинът помага за регулирането и понижаването на холестерола и кръвната захар. Заедно с това подобрява състоянието на храносмилателната система и захранва полезните чревни бактерии. Предлага антиоксидантни, антибактериални, противовъзпалителни ефекти и защитава нервните клетки от увреждане и дегенеративни заболявания.

Защо да съчетаваме малинови кетони и берберин?

При комбиниран прием на хранителни добавки или медикаменти се очаква да усетим засилване на ефектите, които те имат самостоятелно. Техните свойства са подобни и засягат едни и същи системи на тялото и поради това съчетаването им е благоприятно.

Може ли да ми навредят?

Поради влиянието на двете добавки върху метаболизма и процесите по усвояване на вещества, те може да взаимодействат с някои медикаменти, които приемаме. Преди да започнем да приемаме една от двете добавки, трябва да се консултираме с лекуващ лекар или фармацевт, който да потвърди безопасността на комбинирания прием.

Категории: Витамини и хранителни добавки|Публикувана: 04.04.2024|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Един Коментар

  1. Елена Пачева 06.06.2024 at 12:07 - Отговор

    Много полезна информация. Благодаря

Оставете коментар

Обновена: 8 април 2024 в 16:14 | Публикувана: 4 април 2024 в 11:59 | Категория: Витамини и хранителни добавки