Пилешки дробчета с бекон

Обновена: 20.02.2024|
Пилешки дробчета с бекон - рецепта.

Пилешки дробчета с бекон влизат в нашите предложения за разнообразно меню. Тази интересна комбинация ни предлага чудесен и необичаен вкус.

По-долу споделяме питателна рецепта за пилешки дробчета с бекон, както и информация за това защо тези два продукта са добра комбинация.

 

Рецепта за пилешки дробчета с бекон

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
20 минути 1 274 калории и 1 г нетни въглехидрати

Пилешки дробчета с бекон е една необичайна рецепта, която комбинира два интересни продукта.

 

vitbcompl 400
zink 600
vitbcompl 400
zink 600

Необходими продукти:

  • 300 г пилешки дробчета
  • 100 г бекон
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Първо може да накиснем дробчетата за малко в студена вода, след което ги почистваме.
  2. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, увиваме всяко поотделно в тънки парчета бекон (слайсове) и ги нанизваме на шишчета.
  3. Слагаме ги на скарата, като ги обръщаме, за да се изпекат от двете страни (около по 3 минути на страна).

 

Пилешки дробчета с бекон – защо са добра комбинация?

 

Пилешки дробчета с бекон - комбинация.

 

Комбинацията от пилешки дробчета с бекон е кулинарна наслада, която съчетава контрастни вкусове и текстури, като по този начин се създава едно различно и любопитно ястие.

Пилешките дробчета са известни със своя богат вкус, кремообразна текстура, пълен с желязо състав и така те допълват идеално опушената, солена и хрупкава природа на бекона.

Беконът добавя слой хрупкавост към ястието. Неговите солени и опушени нотки осигуряват изкусителен контраст с кремообразния и мек вкус на пилешките дробчета.

Този контраст подобрява цялостното вкусово изживяване и държи небцето ангажирано с всяка хапка.

Когато се приготвят заедно, стопената мазнина на бекона покрива пилешките дробчета, подобрявайки вкуса им и предпазвайки ги от изсъхване.

Независимо от метода на готвене, съчетаването на пилешки дробчета с бекон е кулинарно “партньорство“, издигайки и двата компонента, което води до ястие, което е едновременно успокояващо и изискано.

Това го прави предпочитано ястие сред кулинарните ентусиасти и свидетелство за изкуството на съчетаването на различни вкусове.

 

Пилешки дробчета с бекон – състав

 

Пилешки дробчета с бекон - хапки.

 

И пилешкият черен дроб, и беконът осигуряват основни хранителни вещества, но се различават по своите хранителни профили.

Ето преглед на ключовите хранителни съединения, открити във всяко.

 

Пилешки черен дроб

1. Протеин – пилешкият дроб е отличен източник на висококачествен протеин, който е от съществено значение за изграждането и възстановяването на тъканите.

2. Витамини – богат е на няколко витамина, включително:

  • Витамин А
  • Витамин В12
  • Рибофлавин (В2)
  • Ниацин (В3)
  • Фолат (В9)

Витамин А е особено изобилен в пилешкия черен дроб и играе жизненоважна роля за поддържане на здраво зрение, кожа и имунна система.

3. Минерали – пилешкият дроб осигурява основни минерали като:

  • Желязо
  • Цинк
  • Селен
  • Мед

Желязото е от решаващо значение за транспортирането на кислород в тялото, докато цинкът, селенът и медта поддържат различни метаболитни процеси и имунната ни функция.

4. Холин – пилешкият дроб е добър източник на холин, който е важен за здравето на мозъка и функцията на черния дроб.

Пилешките дробчета съдържат витамини и минерали, необходими за организма ни. Може да си ги набавим чрез храна или добавки, в зависимост от това какво е количеството, от което се нуждаем от тях.

 

Бекон

  1. Протеин – беконът също съдържа протеин, но в по-малки количества в сравнение с пилешкия дроб.
  2. Мазнини – беконът е известен с високото си съдържание на мазнини, предимно под формата на наситени такива. Също така съдържа някои мононенаситени и полиненаситени мазнини.
  3. Натрий – беконът често е с високо съдържание на натрий, което може да допринесе за високо кръвно налягане, когато се консумира в излишък.
  4. Нитрати и нитрити – преработеният бекон може да съдържа нитрати и нитрити, които се използват като консерванти. Те са били обект на опасения за здравето, особено в големи количества.
  5. Други минерали и холестерол – беконът съдържа следи от различни минерали, включително желязо, цинк и селен.

 

Още от здравословната ни кухня

 

салата с бурата и печени пиперки

 

За предястие към пилешките дробчета с бекон предлагаме салата с бурата и печени пиперки, чийто вкус ще ни “пренесе“ в Италия.

Може да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

f624b8278ab099367517070468e42a1b?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 20 февруари 2024 в 17:59 | Публикувана: 16 ноември 2023 в 15:14 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф