Кето шишчета с панир – лятно барбекю предложение за вегетарианци

Обновена: 26.02.2024|
кето шишчета с панир

Лятно барбекю, вегетарианство и кето режим – съчетайте ги всички в едно с нашите вкусни кето шишчета с панир – Paneer Tikka!

Тези леки шишчета са идеалното лятно удоволствие за всеки, който следва кето диета и обича да се наслаждава на вкусни ястия на открито. И ще може да участвате на барбекюто дори като вегетарианец.

Прочетете нататък и се вдъхновете да приготвите това вкусно и лесно кето предложение на вашите гости за следващото си грил парти!

 

Рецепта за кето шишчета с панир

Тази рецепта е идеална за хора на кето режим, защото комбинира вкуса на класическите барбекю шишчета със свежестта и хранителните ползи на панира и зеленчуците.

keto 02
keto 01
keto 02
keto 01

Панирът е традиционно индийско сирене, което е богато на протеини и мазнини и се използва в много вегетариански ястия. Също така зеленчуците доставят витамини и минерали, които са важни за поддържането на хранителното равновесие при кето диетата.

Рецептата за панир сирене може да видите в нашата кулинарна секция.

Да пристъпим към приготвянето на кето шишчета с панир.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
40 минути 3 8, 4 нетни въглехидрати, 548 калории

Необходими продукти:

  • 500 грама панир (на кубчета)
  • 1 червена чушка (100 г)
  • 1 жълта чушка (100 г)
  • 1 зелена чушка (100 г)
  • 2 с. л. студено пресован зехтин
  • бамбукови шишчета

 

За маринатата:

  • 50 г кисело мляко
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. гарам масала
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. кориандър
  • 1/2 ч. л. куркума
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • 2 с. л. студено пресован зехтин
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете всички съставки за марината: киселото мляко, лимоновия сок, гарам масала, кимиона, кориандъра, куркумата, червения пипер, зехтина и солта. Разбъркайте добре, докато получите гладка смес.
  2. Добавете кубчетата панир към марината и ги объркайте, за да се покрият добре със сместа. Покрийте купата с пластмасово фолио или капак и оставете да се маринова в хладилника поне 1-2 часа.
  3. Измийте, почистете и нарежете чушките на големи квадратни парчета.
  4. Прибавете зеленчуците към панира и разбъркайте добре, за да се смесят всички вкусове.
  5. Нанижете панира и зеленчуците върху бамбукови шишчета.
  6. Подгответе барбекю на дървени въглища и след като пламъците утихнат, разпръснете нажежените въглища.
  7. Поставете шишчетата и ги печете от всяка от четирите страни, докато панирът стане златист и чушките омекнат.
  8. Подправете шишчетата със сол и черен пипер на вкус.

Пригответе тези кето шишчета с панир на лятното барбекю и бъдете сигурни, че всички, независимо от хранителните им навици или ограничения, ще се наслаждават на това свежо и вкусно лятно удоволствие!

Още от кулинарните ни кето изкушения ще откриете в поредицата „Кето фантазии“.

 

Ползите от сиренето панир

 

кето шишчета с панир

 

Индийската кухня е една от най-разнообразните и интересни в света, предлагайки голямо богатство от вегетариански ястия с популярното индийско сирене – панир.

Панирът играе ключова роля, като основен съставен елемент в множество безмесни ястия.

Вегетарианството е тясно свързано с културата, религията и философията на Индия, предавайки принципи на уважение и мир към всички живи същества.

Paneer Tikka е сред най-предпочитаните ястия от чужденците, които се наслаждават на индийската кухня и нейните разнообразни вкусове.

Това ястие се предлага в много индийски ресторанти, като се поднася с различни сосове и дипове, които допълват вкуса и го правят още по-изобилен и удовлетворяващ.

Традиционно се приготвя в тандур (индийска пещ) за печене, което му придава един наситен вкус с опушени нотки.

Панирът е с изключително интересен хранителен профил от към полезни вещества, които го правят важна добавка към ястията на хората в Индия.

Ето някои от основните ползи и характеристики на панира:

  • Панирът е източник на висококачествени протеини, които са основен строителен елемент за мускули, тъкани и клетки. Това го прави напълно подходящ за вегетарианци, които търсят алтернативни източници на протеини.
  • Една от причините, поради които панирът е подходящ за хора, следващи кето режим е ниското му съдържание на въглехидрати.
  • Панирът е източник на калций, който е важен за поддържането на здрави, кости и зъби. Адекватното приемане на калций може да помогне също така за предотвратяването на остеопороза и поддържането на оптималната функция на мускулите и нервната система.
  • Панирът предлага и други витамини и минерали, включително калий, фосфор, цинк, манган, селен и витамин Д, които са важни за общото здраве и функциониране на тялото.
  • Това сирене е и източник на омега-3 и омега-6 мастни киселини, които подпомагат сърдечно-съдовото здраве и здравето на нервната система.
  • Богатото съдържание на протеини в панира създава усещане за ситост, като това допринася за контролирането на апетита и поддържането на здравословно телесно тегло.

 

Панирът е вкусен и универсален продукт, който се смесва добре с различни ястия и рецепти. Можете да го добавите към салати, супи, гриловани зеленчуци и традиционни индийски ястия.

 

Още от здравословната ни кухня

 

вегетариански кето шишчета

Може да опитате и другите ни идеи за лесни и леки вегетариански кето шишчета.

 

Ако нашето предложение за кето шишчета с панир ви е харесало, разгледайте още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

2b052a39eddde1485e717e788333ecf6?s=96&d=mm&r=g

Калина Петкова притежава специализирани познания в сферата на медицината, фармацията и ботаниката. Има интереси в холистичните методи на лечение, аюрведа и билколечението.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 26 февруари 2024 в 11:52 | Публикувана: 1 септември 2023 в 10:00 | Категория: Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф