Повет (Clemantis капки) – при фантазии и илюзии

Обновена: 10.06.2024|
Повет.

Баховата есенция от повет (Clemantis капки) е едно от изключителните средства за холистично изцеление. Тя се отличава със способността си да помага на хората, които са склонни към фантазиране и бягство от реалността, да се насочат към по-реалистичен и практичен подход към живота.

Бахова есенция от повет – за кого е подходяща?

Действието на цветните есенции не се основава до някакъв химичен фармакологичен ефект, а до по-базово ниво. Те работят на енергиен принцип на лечение, като чрез използването на хармоничните вибрации на природата се хармонизира и душевното равновесие, а в резултат на това и физическото състояние.

Баховата есенция от повет е насочена към хора, които са склонни да си създават делюзии и нереалистични възприятия за реалността. Те са големи мечтатели и имат голямо въображение, но не обръщат достатъчно внимание на практичните аспекти на живота.

grifonia 400
ekzo 02 600
grifonia 400
ekzo 02 600

Тези хора често изпитват трудности да се концентрират върху конкретни задачи и да останат заземени. Те може да се отклоняват от реалността, защото са погълнати от своите мечти и илюзии, което се оказва пречка да превърнат своите цели в действителност.

Ето някои конкретни категории хора, за които тази есенция може да бъде особено полезна:

 • Креативни личности. Художници, писатели, музиканти и други творчески души, които имат богато въображение и често са вглъбени в своите мечти, но им липсва последователност и практичност за превръщане на идеите си в реалност.
 • Романтични натури. Хора, които имат склонност към романтични илюзии и са склонни да пренебрегват реалността в полза на фантазиите си за идеален свят.
 • Идеалисти. Личности, които имат високи идеали за живота, но често се сблъскват с разочарования, когато реалността не отговаря на техните очаквания.
 • Мечтатели. Хора, които често са замислени и са изпълнени с идеи и мечти, но им липсва насоченост и практичност за постигане на целите си.
 • Избягващи реалността. Личности, които избягват реалността поради страхове и проблеми, затваряйки се в света на фантазиите и мечтите.

 

Как работи есенцията от повет (Clemantis капки)?

 

есенция от повет

 

Тази есенция държи в себе си енергията на заземяване и стабилизиране. Тя ни помага да се свържем със земята и реалността, което води до по-голяма увереност и стабилност в живота ни. Също така тя усилва връзката с вътрешната ни енергия и интуиция, като ни помага да разпознаем и да се насочим към желаните цели и мечти.

Нейната вибрация помага на хората да могат да намерят баланс между своята креативност и практичност. Те се научават не само да визуализират своите мечти, но и да ги превърнат в действителна реалност чрез практични стъпки и усилия.

Специфичните приложения на повет включват помощ в преодоляването на отвличащите ни мисли и разсейванията, както и възстановяването на връзката ни с реалността, като есенцията му действа по следния начин:

 • Очиства енергийните блокажи. Тя притежава енергийни свойства, които помагат да се разрешат енергийните блокажи в тялото. Това позволява свободното протичане на жизнената енергия през цялата система и подпомага хармоничното функциониране на емоционалното тяло.
 • Стимулира енергийните центрове. Тя действа като стимулант за енергийните центрове в тялото, особено тези, свързани със съзнанието и визуализацията, като помага за повишаване на осъзнатостта и усещането за реалността, активирайки вътрешното присъствие.
 • Подкрепа за енергийната възвишеност. Есенцията има енергийни качества, които насърчават възвишеното мислене. Тя подпомага достъпа до по-високи измерения на съществуване, но същевременно укрепва връзката със земната реалност.
 • Интеграция на енергийните потоци. Чрез своята вибрация помага за интеграцията на различните енергийни потоци в тялото и съзнанието и създава условия за хармония и баланс между вътрешния и външния свят. Тя помага на хората да се съсредоточат върху практичните аспекти на живота си и да развият уменията, необходими за постигане на успех и удовлетворение.
 • Укрепване на енергийната заземеност. Есенцията се свързва с енергийния център в основата на коренната чакра, което допринася за заземяването и стабилизирането на енергията. Това е особено важно за хората, които имат тенденция към разсеяност и липса на фокус.

 

Хората, които използват тази есенция, намират вътрешната си мотивация да изграждат практични и реалистични планове за бъдещето си. Те стъпват здраво на земята с решителност и увереност, без да се отказват от смелите си мечти.

Обикновено се приемат няколко капки, които могат да се добавят към вода, чай, напитка, или да се приложат директно под езика. Честотата на прием може да варира в зависимост от индивидуалните предпочитания.

 

Ботаническо описание и приложение в билковата медицина

 

есенция от повет

 

Обикновеният повет (Clematis vitalba) е лианно растение от семейство Лютикови (Ranunculaceae). То е разпространено в Европа, Северна Африка и Азия и расте предимно в гори, каменисти места и върху други растения.

Достига до 20 метра и се характеризира с дълги, разклонени стъбла, които се оплитат около опорни структури. Растението разполага със силна коренова система. Листата му са с яйцевидно-продълговата форма. Те са зелени и с дължина от 6 до 10 см, а цветовете са малки и бели, като формират метличести съцветия, които цъфтят през лятото и ранната есен.

В билковата медицина обикновеният повет се прилага при:

 • Венерически заболявания. Поради своите антисептични свойства в традиционната медицина се прилага при някои венерически заболявания.
 • Треска и главоболие. Използва се за облекчаване на симптомите на треска и главоболие.
 • Възпалителни процеси на пикочния мехур. Поветът може да помогне при възпаления на пикочния мехур поради своите противовъзпалителни свойства.
 • Локални ставни болки. Прилага се външно за облекчаване на ставни болки заради своите обезболяващи свойства.
 • Костни тумори и разширени вени. Може да бъде полезен при някои костни тумори и при разширени вени.

 

Въпреки тези потенциални ползи, е важно да се има предвид, че не всички свойства на Clematis vitalba може да доведе до натравяне при орален прием. Докато баховата есенция е безопасна, то физическите частите на растението могат да предизвикат нежелани реакции. Преди да се използва за медицински цели, е важно да се консултирате с квалифициран здравен специалист.

 

 

Заключение

 

есенция от повет

 

Баховите цветни есенции са в основата си енергийни препарати, които взаимодействат със субтилната енергия на човешкото тяло, за да подпомогнат емоционалното благополучие.

Есенцията от повет е предназначена да помогне на хората да се свържат с реалността и да създадат баланс между своите мечти и практичните задачи. Тя им дава възможност да видят своите цели от гледна точка на реалността и да разберат как да превърнат своите мечти в конкретни действия.

С нейна помощ тези хора могат да постигнат по-голяма стабилност и уравновесеност в живота си. Те се научават как да се фокусират върху важните аспекти на живота си и как да развиват практическите умения, необходими за постигане на своите значими цели.

„Определени диворастящи висши растения могат, чрез своите по-висши трептения, да повлияват човешките трептения и да откриват достъпа до нашата духовна същност. Те отмиват недостатъците на характера, които причиняват нашите страдания. Като хубавата музика или другите възвисяващи неща, те са в състояние да ни дарят мир и да ни освободят от нашите страдания. Те не лекуват пряко болестта, а чрез висшите трептения проникват в нашето Висше Аз, в което болестта се стапя като сняг на слънце. Няма истинско излекуване без нагласа към душевен мир и вътрешно чувство на щастие.“

Д-р Бах

 

Какво представлява баховата терапия?

Баховата терапия е форма на холистична медицина, която се фокусира върху индивидуалните нужди и емоционални състояния на пациента, като вместо да лекува само симптомите на болестта, тя търси причините за дисбаланса във фините енергийни тела на човек.

За кого е подходяща баховата есенция от повет?

Баховата есенция от повет е подходяща хора, които са склонни да си създават делюзии и често се отклоняват от реалността. Те са големи мечтатели и имат голямо въображение, но не обръщат достатъчно внимание на практичните аспекти на живота.

Как действа?

Баховата есенция от повет действа като се свързва с енергийния център в основата на коренната чакра, което подпомага заземяването и стабилизирането на енергията.

Категории: Билки и чайове, Здраве|Публикувана: 17.05.2024|

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

2b052a39eddde1485e717e788333ecf6?s=96&d=mm&r=g

Калина Петкова притежава специализирани познания в сферата на медицината, фармацията и ботаниката. Има интереси в холистичните методи на лечение, аюрведа и билколечението.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 10 юни 2024 в 10:55 | Публикувана: 17 май 2024 в 13:41 | Категория: Билки и чайове, Здраве