Полски синап (Mustard капки)– при безпричинна меланхолия

Обновена: 11.06.2024|
полски синап. коне

Въпреки скромния му външен вид растението полски синап е източник на изключителна вибрация, която носи светлина в човешката душа. Тази бахова есенция е предназначена специално за онези, които изпитват необясними пристъпи на меланхолия и тъмни емоции.

За тези, които се намират във вреден цикъл от негативни мисли и емоции, полският синап може да представлява ключ към пречупване на този цикъл и възстановяване на по-позитивен и здравословен емоционален баланс.

Какво представлява есенция от полски синап?

Полският синап, известен като „цветето на светлината“ е една от есенциите на д-р Бах. То е сред 12-те лечители, съответстващи на 12-те основни архетипове в човешката психика. То е за хора, които изпитват необясними внезапни чувства на отчаяние, депресия и меланхолия. Тази есенция е способна да разсейва мрачните емоции.

Есенция от полски синап – за кого е подходяща?

Баховата терапия се основава на по-финия аспект на нашето съществуване и на разбирането, че източникът на материалното изражение на Вселената е вибрационен. Тя се фокусира върху индивидуалните нужди и емоционални състояния на пациента, като вместо да лекува само симптомите на болестта, тя търси причините за дисбаланса във фините енергийни тела на човек.

kolagen 02 400
keto 01
kolagen 02 400
keto 01

Бах разработва своята система, използвайки принципите на вибрационната енергия. Тя се основава на вярването, че всички емоции и състояния на ума са свързани с определени енергийни архетипови модели, които могат да бъдат трансформирани чрез използването на хармоничните честоти на природата. Тези есенции са течни препарати, в които е заключен етерният модел на определени цветя.

Включването на тази есенция в терапевтичен режим може да бъде особено полезно за:

  • Хора, изпитващи меланхолия, депресия или песимизъм. Баховата есенция от полски синап е известна със своята способност да разсее мрачните облаци на негативните емоции и да предизвика по-позитивен и оптимистичен поглед към живота.
  • Хора, изживяващи стрес и тревожност. В условията на нашето съвремие, където стресът е често явление, баховата есенция от полски синап може да бъде изключително полезна. Тя може да помогне за намаляване на симптомите на тревожността и стреса, като подпомага психологическата устойчивост и доброто настроение.
  • Хора, търсещи подкрепа за психическото си благополучие. Тази есенция може да бъде важен елемент в психотерапевтичния процес за тези, които търсят допълнителна подкрепа за своето психическо здраве. Чрез стимулиране на емоционалната стабилност и благополучие, баховата есенция може да помогне на индивида да се справи по-ефективно с различните предизвикателства и стресове в живота.

 

Как действа баховата есенция от полски синап (Mustard капки)?

 

полски синап

 

Баховата есенция от полски синап има широк спектър от действия върху емоционалното благополучие и психическото здраве на човека. Тази есенция дава възможност на индивида да види по-ярката и оптимистична страна на нещата.

В същото време нейната енергия се насочва към възстановяване на емоционалната хармония и баланс в живота. Тя подпомага стабилността и сигурността на човек в собствените му емоции, като му помага да се справи по-добре с ежедневните предизвикателства.

В допълнение оказва благоприятно въздействие върху психическото благополучие. Тя може да помогне за намаляване на стреса, тревожността и депресията, като подпомага психологическата устойчивост и доброто настроение.

Освен това тази есенция стимулира самосъзнанието и самооценката, като дава възможност на човек да разбере по-добре себе си и своите емоции и му помага да се върне към своите истински ценности и желания.

Някои бахови терапевти вярват, че баховата есенция от полски синап може да подпомогне и духовното развитие, отваряйки пътя към по-висше съзнание и духовно разбиране.

Ефективността на баховата есенция от полски синап и другите цветни есенции в баховата терапия се доказва през годините. Следващата стъпка след консултация с квалифициран терапевт е изборът на подходящите цветни есенции за терапията, които обикновено се приемат на капки, разтворени във вода или приложени директно под езика, в зависимост от индивидуалните нужди.

 

Ботаническо описание и приложение в билковата медицина

 

полски синап

 

Полският синап, научно известен като Sinapis arvensis, е едногодишно растение от семейство Кръстоцветни (Brassicaceae). То е разпространено по целия свят, като вирее предимно в умерените и субтропични области. В естествената си среда този вид се намира често в полетата, обработвани земи, край пътища и в едра тревна растителност.

Полският синап има правостоящо стъбло, което може да достигне височина от около 30 до 80 сантиметра. Стъблото е разклонено и покрито със ситни косми. Листата на полския синап са ланцетни, с дължина от 3 до 8 сантиметра. Те са зелени и по краищата си могат да бъдат леко зъбчати.

Цветовете му са малки и жълти, събрани в гъсти класове върху върховете на стъблата. Плодовете са съставени от дълги, тънки чаши, които съдържат семена. Те са обикновено тъмно кафяви до черни. Семената му се използват в кулинарията като подправка, особено за приготвяне на горчица, добавяйки силен и пикантен вкус на различни ястия.

Коренът на растението съдържа вещество, наречено синигрин, което се разгражда във въздействие на вода и води до образуването на алисин – съединение със силно антимикробно действие.

Неговите лечебни свойства са известни от дълги времена, особено в народната медицина. В билковата медицина полският синап се прилага поради следните си лечебни ефекти:

  • Антимикробно действие. Полският синап съдържа биологично активни вещества, които проявяват антимикробно действие. Това го прави полезен за борба с различни видове инфекции.
  • Противовъзпалително действие. Екстрактите от полски синап също така се използват за намаляване на възпалителни процеси в тялото.
  • Подпомагане на диурезата. Някои изследвания показват, че полският синап може да помогне за подобряване на диурезата и елиминиране на токсините от организма.
  • Тонизиращ ефект. В традиционната медицина се смята, че полският синап има тонизиращ ефект върху организма, помагайки за повишаване на енергията и жизнеността.

Преди да започнете да използвате физически части от Sinapis arvensis за медицински цели, е важно да се консултирате с лекар или натуропат, особено ако вече сте под лекарствено лечение или сте бременни. За разлика от баховата есенция, която е безопасна, растението може за предизвика някои нежелани реакции.

 

Заключение

 

полски синап

 

Баховата терапия е цялостен подход към здравето, който се фокусира не само върху симптомите на болестта, но и върху емоционалните и енергийни аспекти на човешкото съществуване. Тя предлага индивидуално изготвени програми за лечение, които са насочени към възстановяване на хармонията и благополучието.

Есенцията от полски синап се явява като светъл лъч сред тъмнината. Този внезапен мрак може да измъкне човека от неговата нормална същност и да го потопи в бездната на отчаянието. Тя има способността да разсее тези мрачни облаци, като пречупва цикъла на негативни мисли и емоции и представя по-ярката и светла перспектива на живота.

Полският синап не е просто цвете. Той е символ на надежда и светлина, предлагайки своята духовна есенция като средство за възвръщане на радостта към живота. С помощта на тази есенция, създадена от природата, човекът може да преодолее мрачните моменти и да изпита светлината отново.

“ Тъй като умът е най-деликатната и чувстваща част от тялото, той показва много по-определено, отколкото тялото, атаката и направлението на болестта, така, че умът е избран за показател на това, какво лекарство или лекарства са необходими. Не обръщайте никакво внимание на болестта, мислете само за мирогледа на онзи, който страда.“

Д-р Бах

 

Често задавани въпроси

Какво представляват баховите есенции?

Баховите есенции са една форма на холистична медицина, създадени от Д-р Едуард Бах през 1930-те години. Те представляват разтвори, извлечени от различни цветя и растения, които се вярва, че помагат на хората да преодолеят емоционални предизвикателства.

За кого е подходяща есенцията от полски синап?

Тази цветна есенция е предназначена специално за онези, които изпитват необясними пристъпи на меланхолия и тъмни емоции.

Как действа?

Есенцията от полски синап действа като нейната енергия се насочва към възстановяване на емоционалната хармония и баланс в живота на човека. Тя подпомага стабилността и сигурността в собствените му емоции, като му помага да се справи по-добре с ежедневните предизвикателства.

 

 

Категории: Билки и чайове, Холистика и практики|Публикувана: 11.06.2024|

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

2b052a39eddde1485e717e788333ecf6?s=96&d=mm&r=g

Калина Петкова притежава специализирани познания в сферата на медицината, фармацията и ботаниката. Има интереси в холистичните методи на лечение, аюрведа и билколечението.

Свързани публикации

Оставете коментар

Публикувана: 11 юни 2024 в 15:57 | Категория: Билки и чайове, Холистика и практики