Рецепта за пилешки пуканки от сърца

Обновена: 01.03.2024|
Пилешки сърца - Пуканки - рецепта.

Пилешки пуканки е една лесна рецепта с интересно име. То е такова, понеже финалният резултат може да месен и по-хранителен вариант на познатите ни царевични пуканки.

Някои хора обичат да хапват, докато гледат филми, например фъстъци, начос или бонбони. Е, ние предлагаме нещо по-различно – пилешки пуканки от сърца.

 

Рецепта за пилешки пуканки

Рецептата обикновено се отнася за ястие, в което пилешките сърца се подправят, панират и пържат, за да се получи хрупкаво и ароматно междинно ястие.

Тази рецепта е с подобна концепция на пиле пуканки, но парчетата пилешко месо биват заместени с пилешки сърца и също толкова лесно може да се сдобием с необходимите ни продукти.

keto 02
bademovo brashno 600
keto 02
bademovo brashno 600
Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
30 минути 3 639 калории и 5 г нетни въглехидрати

 

Начин на приготвяне:

  • 500 г пилешки сърца
  • 100 мл бяло вино
  • 200 г бадемово брашно
  • 1 бр. голямо яйце (Л-размер)
  • 200 мл бира
  • Сол на вкус
  • Краве масло Гхи за задушаване (около 50 мл)
  • Краве масло Гхи за пържене (около 100 мл)

 

Начин на приготвяне:

  1. Първо започваме като почистим и измием сърцата. Поставяме ги в тиган, да ги задушим заедно с бялото виното и маслото, докато омекнат.
  2. През това време правим панировката. Смесваме бадемовото брашно, яйцата, бирата, солта и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
  3. Когато сърцата са омекнали, изцеждаме ги от течността и ги добавяме към течната панировка.
  4. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме в тигана с маслото да се изпържат.
  5. Накрая ги изсипваме в купа и започваме да хапваме готовите пилешки пуканки.

 

По желание може да приготвим и някой наш любим сос, в който да топваме нашите вкусни пилешки пуканки.

Пуканки

 

Пилешки сърца - Пуканки.

 

Повечето пъти, когато някой каже „пуканки“, в съзнанието ни изникват филми, кино или просто бързо хапване. Именно такова може да бъде приложението и на нашите пилешки пуканки.

Интересно за тази асоциация е, че пуканките станали тясно свързани с филмите по време на Голямата депресия. Кината установили, че продажбата на пуканки е печеливш начин за справяне с икономическите трудности.

Тъй като рецептата носи името пилешки пуканки, ще споделим още няколко интересни факта за тези, така наречени – снакове.

В Съединените щати има национален ден на пуканките, който се отбелязва на 19-ти януари всяка година.

  1. Пуканките са една от най-старите храни, които да хапваме между основните ни ястия, датиращи от хиляди години. Доказателства за наличието на пуканки през този период са открити в древни перуански гробници, датиращи от около 4700 г. пр.н.е.
  2. Пуканките получават името си от звука, който издават, когато се нагряват и влагата вътре в зърното се превръща в пара, карайки я да експлодира и „пука“.
  3. Пуканките са единственият вид царевица, която пука. Има твърда, влагоустойчива обвивка, което я прави различна от другите видове, използвани за цели като царевично брашно или сироп.
  4. Най-голямата топка от пуканки, правена някога, била с тегло 2267.96 кг, с диаметър 2.4384 метра. Създадена е през 2006 г. на щатския панаир в Индиана.
  5. Има музеи, посветени на пуканките. Например Националният музей на пуканките се намира в Марион, Охайо, и празнува историята и културата на това любимо междинно хапване.

 

Бирата

 

Пилешки сърца - Пуканки - бира.

 

Бирата е една от най-хубавите съставки, които може да добавим към панировка, именно заради това я използваме като главен компонент за рецептата ни за пилешки пуканки. Придава текстура, пухкавост, хрупкавост и вкус.

Няма как да не споменем и тук цитата на великият философ Платон, който е казал: „Той беше мъдър човек, който изобрети бирата“.

Бирата е една от най-старите напитки на времето, има изключително много брандове и варианти, на които хората и до днес се наслаждават. Все по-популярни започнаха да стават радлерите – бирата с плодов вкус, които са лека, нискоалкохолна напитка, най-вече подходяща за летните дни.

Освен да си я закупим, може да си приготвим и собствена домашна бира. Изпълнението на тази задача е по-трудоемко, но удовлетвореността от това да седнеш на вечеря и да сипеш чаша от домашно приготвената си бира, е несравнима.

Плюс това, комплект за направа на питието е един оригинален подарък за някой близък, който е фен на бирата.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Зеленчукови кюфтета със синьо сирене.

 

Ако рецептата за пилешки пуканки ви е допаднала, може да опитате и предложението ни за зеленчукови кюфтета със сос от синьо сирене.

Тя е подходяща за вегетарианци и хора, които са фенове на разнообразните букети от вкусове, тъй като освен комбинацията от зеленчуци и подправки, към ястието сме ви добавили и интересен вариант за сос от синьо сирене.

Може да разгледате още много подобни рецепти в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

f624b8278ab099367517070468e42a1b?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар