Нисковъглехидратна пица без тесто

Как да си направим вкусна хрупкава пица с тиквички с ниско съдържание на въглехидрати, която със сигурност ще задоволи апетита ни?

Много обичаме тази рецепта за пица, тъй като освен здравословна, тя е и оригинално решение за гладни гости или любими хора. Опакована с фибри и зеленчуци, с нотка на протеини и здравословни мазнини. За разлика от много рецепти за тежка кора за пица, тази е много лека, защото използваме тиквичка за основа. А тиквичките са един от най-диетичните зеленчуци, напълно кето приемлив. В 100 г тиквички ще открием само 21 калории и 3 г въглехидрати. Нашата кето пица с блат от тиквички е без глутен, без брашно, а това я прави и с ниско съдържание на въглехидрати.

Нужните съставки за 12 парчета пица:

Нужните съставки за приготвяне на кето пица.

  • 4 средни тиквички
  • 3 големи яйца
  • 250 грама кашкавал
  • 200 грама гъби
  • 100 г броколи (по желание)
  • 100 г чери доматчета
  • 2 с. л. масло Гхи
  • 150 грама пармезан за поръсване
  • сол и подправки на вкус

Да пристъпим към приготвянето на вкусната кето пица:

Започваме подготовката за блата с тиквичките. Измиваме ги добре, настъргваме ги с ренде и ги оставяме да се отцедят за няколко часа. Можем да ги посолим, за да се отцеди по-бързо водата.

След като се отцедят ги смесваме в голям съд с три яйца. Посоляваме сместа на вкус. Пожелание можем да подправим с черен пипер, босилек и чесън.

Накрая настъргваме на едро ренде кашкавала и го прибавяме към останалите съставки в купата. Разбъркваме добре сместа до пълно хомогенизиране.

Поставяме кухненска хартия в тавата за печене и я намазняваме добре с пречистено масло Гхи, което ще придаде допълнително вкус на здравословната кето пица.

Готовата смес за блата на нашата кето пица разстиламе в тавата и печем в предварително загряната фурна на 180 градуса за 25 минути.

През това време подготвяме плънката, която ще поставим върху пицата. За целта изчистваме и нарязваме гъбите на лентички. Може да добавим и няколко розички броколи, които също режем на ситно. Ако използваме замразени броколи, трябва да ги размразим предварително в малко топла вода.

Малко преди тестото за здравословната кето пица да е готово, нареждаме отгоре гъбите и броколите. Слагаме отново във фурната за около 10 минути.

Накрая нарязваме чери доматчета на ситно, поръсваме пицата с тях и с малко пармезан и изпичаме за още 10 минути. Тук е моментът, в който можем да добавим още съставки по свой личен вкус и предпочитание за плънката върху кето пицата.

Сервираме готовата кето пица с домашна майонеза!

Подготовка на здравословна кето пица с блат от тиквички.

Нашата рецепта за бърза и лесна домашна кето майонеза

Тя се приготвя за по-малко от 5 минутки и можем да я забъркаме, когато нашата кето пица е почти готова. Трябват ни само:

  • 300 г зехтин екстра върджин
  • 2 яйца
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. лимонена киселина на прах

Слагаме съставките във висока смесителна купа и разбиваме с пасатор, като задържаме 10 секунди в основата на сместа и постепенно издърпваме нагоре. Нашата напълно натурална майонеза без консерванти и изкуствени съставки е готова!

Така получената майонеза може да съхраняваме до 2-3 дни в хладилник и да използваме освен за кето пица и като допълнение на други ястия, сосове и салати.

Ако ви е харесала рецептата за кето пица със здравословен блат от тиквички и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!

Приятен апетит от екипа на forlife.bg