Кето пай с авокадо + бонус: видео рецепта

Обновена: 23.02.2024|
Текс-мекс пиле. Кето пай с авокадо е готов за сервиране. Текс-мекс. Френски Пай.

 

 

Кето пай с авокадо е толкова пикантен и ароматен, богат на вкусове и подправки. Тази рецепта е неустоимо вкусна и много лесна! Без проблем можете да си го приготвите, ако сте на кето диета.

 

Здравословна алтернатива – вкусен кето пай с авокадо

Днес ще ви представим един здравословен и много апетитен вариант на кето пай с авокадо, който бързо и лесно можете да си приготвите у дома.

keto 02
keto 01
keto 02
keto 01

Това е най-близката рецепта, която много прилича на домашен пай от обикновено пшенично брашно, но е направена от смес от бадемово брашно и други полезни съставки, които вече имате в хладилника.

Кората за кето пай с авокадо е идеалната основа за приготвяне на пай с орехи, боровинков пай със стевиола или друг кето десерт.

 

Започваме с приготвянето на нашия кето пай с авокадо.

 

Време за приготвяне Порции Въглехидрати в 1 парче
65 минути 8 12 г нетни

Необходими продукти:

За кето пай кората:

  • 150 г бадемово брашно
  • 60 г кокосово брашно
  • 70 г сусамови семена
  • 1/4 ч. л. сол
  • 6 с. л. масло Гхи/кокосово масло
  • 120 мл хладка вода

За пълнежа:

  • 4 зрели плода авокадо
  • 2 люти чушки, нарязани на ситно
  • 6 яйца
  • 115 мл домашна кето майонеза
  • 220 г крема сирене
  • 200 г краве сирене, настъргано
  • ½ стрък зелен лук, наситнен
  • 1 с. л. прясна мащерка, фино нарязана
  • ½ ч. л. хималайска сол
  • щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

Започнете с кората за кето пай с авокадо:

  1. Загрейте фурната до 175 градуса.
  2. Изсипете в купа бадемовото и кокосовото брашна. Добавете сусамовите семена, солта, маслото Гхи/кокосово масло и хладката вода.
  3. Разбъркайте сместа с вилица или с ръце, след което оформете тестото на топка и оставете настрана.
  4. Покрийте дъното на тава с диаметър 24-28 см. с хартия за печене и я намазнете с 1 с. л. масло Гхи.
  5. Може да използвате специална тава за пай с подвижно дъно, за да улесните изваждането на пая, когато е готов.
  6. Разстелете тестото в тавата с помощта на шпатула или с пръсти. Изпечете в загрятата фурна за 10-15 минути.

Подготовката на пълнежа:

  1. Обелете четирите броя авокадо и издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица, след което намачкайте на пюре.
  2. Почистете лютите чушки от семената и ги наситнете.
  3. Смесете в купа пюрираното авокадо и наситнената люта чушка заедно с яйцата, домашната кето майонеза, крема сиренето и настърганото краве сирене.
  4. Добавете наситнения зелен лук, мащерката, хималайската сол и черния пипер, разбъркайте.

Изпичане на кето пай с авокадо:

  1. Изсипете подготвения пълнеж в изпечената кора за пай.
  2. Изпечете отново за още 30 минути или докато кората стане златисто кафява на цвят.
  3. Оставете да изстине за няколко минути, след което сервирайте със стръкчета пресен босилек, по желание.

 

Изпичаме и нашият здравословен кето пай е готов.

 

 

Пай от Англия до Америка – историята на това вкусно ястие

Историята на рецептите за пай идва още от английските домакини, които печели пайове много преди заселниците да дойдат в Америка.

Паят е английски специалитет, който е несравним с другите европейски кухни. Два примера за стари английските пайове са пастирски пай и пай със сирене котидж.

Пастирският пай с агнешко месо и зеленчуци се приготвял за овчарите и животновъдите, а домашният пай с котидж се прави с говеждо месо и зеленчуци.

Вероятно първите плодови пайове са направени още през XVI век. Английската традиция дава първия черешов пай на кралица Елизабет I. Паят идва в Америка с първите английски заселници. През годините паят се е развил, за да стане това, което днес е „най-традиционният американски десерт„.

 

Различни идеи за кето пай

 

Кето пай с авокадо. Кето пай с кокосов крем. Пай със свинско месо.

 

Рецепти за сладък кето пай:

Рецепти за солен кето пай:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пай с авокадо. Руло с кайма. Шотландски яйца. Кексчета. Джинджифилов крем брюле.

Опитайте един изкушаващо неустоимо вкусен десерт – джинджифилово крем брюле с 3 г нетни въглехидрати в порция.

 

Ако ви е харесала рецептата за кето пай с авокадо и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти, се присъединете към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук. Там ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Много и разнообразни предложения може да откриете и в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Очакваме да споделите вашата интерпретация за кето пай с авокадо в коментар под статията!

Приятен апетит от екипа на Forlife!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 23 февруари 2024 в 16:53 | Публикувана: 12 юли 2019 в 12:01 | Категория: Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти