Испански обгорял чийзкейк – 2 нисковъглехидратни рецепти

Обновена: 07.03.2024|
Кето сладкиш с извара. Испански обгорен чийзкейк, кето рецепта.

Една нова идея за десерт, на която попаднахме тези дни, е тази за испански обгорял чийзкейк. Понякога той внася смут в сладкарските среди с вида си, текстурата му е нестандартна, но вкусът – лек и много приятен.

Малко по-различна идея за рецепта, която обаче е много лесна и освен това – нисковъглехидратна, без глутен и захар, подходяща и за вашия кето режим.

Вижте какво ще ви е необходимо и как да си го приготвите по два начина.

 

Рецепта за кето испански обгорял чийзкейк с бадемово брашно

 

bademovo brashno 400
keto 01
bademovo brashno 400
keto 01
Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
1 час и 10 минути 10 4 г

Необходими продукти:

  • 300 мл готварска сметана (течна, за разбиване)
  • 550 г крема сирене
  • 4 яйца
  • 100 г стевиола на прах
  • 2 ½ ч. л. бадемово брашно
  • 1 ч. л. ванилов екстракт

 

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Добавете всички съставки в купа и разбийте с миксер.
  3. В тавичка, 25 см в диаметър, сложете леко намачкана хартия за печене така, че краищата да висят отстрани. Ако е необходимо – сложете 2 листа. Причината е, че чийзкейкът ще се надигне и след това ще ви е по-лесно да го извадите.
  4. Изсипете вътре сместа, изравнете повърхността и сложете в по-ниската част на фурната. Печете около 30-35 минути или докато повърхността придобие кафеникав оттенък.
  5. Когато извадите чийзкейка от фурната, оставете го да се охлади поне 2 часа, преди да сервирате.

Колкото повече престоява, толкова повече испанският обгорял чийзкейк обогатява вкуса и подобрява текстурата си. Опитайте да го приготвите един ден преди консумацията му.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Рецепта за испански обгорял чийзкейк с кокосово брашно

 

Испански обгорен чийзкейк. Кокосови продукти на дъска - кокосово масло, кокосови стърготини, кокосово брашно и кокосови орехи.

 

Времето за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
1 час и 10 минути 2 4 г

Необходими продукти:

  • 600 г крема сирене
  • 300 мл сметана за готвене (течна, за разбиване)
  • 100 г стевиола на прах
  • 4 яйца
  • 2 ч. л. ванилов екстракт
  • Щипка сол
  • 3 с. л. кокосово брашно
  • 1 с. л. кокосово масло за намазняване

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Намазнете с кокосовото масло тавичка с размер около 20 см в диаметър. След това поставете хартия за печене вътре, като оставите около 2 пръста от нея извън стените на съда. Маслото ще държи хартията към тавичката.
  3. В купа смесете крема сиренето, сметаната, стевиолата, яйцата, ванилията и солта. Разбийте с миксер до гладкост, добавете кокосовото брашно и миксирайте отново.
  4. Изсипете сместа в тавичката, сложете във фурната и печете между 45 до 60 минути, докато отгоре не стане леко карамелизиран.
  5. Когато чийзкейкът се охлади, ще спадне леко в средата. Както споменахме в първата рецепта, оставете го поне 2 часа, преди да сервирате.

 

По принцип самият чийзкейк не изисква допълнително сметана или някакъв сироп при сервиране – самата текстура и вкус са достатъчни сами по себе си.

Ако все пак желаете да направите порциите по красиви, декорирайте с пресни бери плодове по избор.

 

Колко е популярен испанският обгорял чийзкейк?

Испанският обгорен чийзкейк е известен още като баски чийзкейк (от едноименния регион, разположен в Северна Испания), gazta tarta и  tarta de queso (буквално преведено – чийзкейк).

Рецептата е създадена от Сантяго Ривера, собственик на кафе La Viña в Сан Себастиан, испански курортен град на Бискайския залив. Това, което започва като експеримент с приготвянето на един чийзкейк на ден, се превръща в заявки за около 20 броя дневно.

Популярността му главоломно нараства през 2020 г. През 2021 г Ким Северсън – авторка в New York Times, посочва испанския обгорен чийзкейк за „Вкус на годината“.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Испански обгорял чийзкейк. Кето чийзкейк с малиново сладко без захар, разрязано парче. Плодов кето сладкиш. Кето хапки за гости. Гранола.

Още едно предложение за нисковъглехидратен, кето чийзкейк, – без печене, с блат от ядки и с топинг от домашно сладко с бери плодове + видео рецепта.

 

Ако тези предложения за испански обгорял чийзкейк са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

2 Коментара

  1. Дени 06.02.2022 at 15:20 - Отговор

    Страхотен е. Направих 2 рия вариант и вкъщи много се хареса.

  2. Филарета 04.06.2021 at 21:29 - Отговор

    Страхотно ми изглежда,мисля да го пробвам.

Оставете коментар

Обновена: 7 март 2024 в 14:46 | Публикувана: 2 юни 2021 в 17:05 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти